Visa ett inlägg
Gammal 2018-03-09, 19:30   #18
Morgan007
 
Reg.datum: jun 2016
Inlägg: 572
Sharp$: 1712
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av bollen32 Visa inlägg
Ser inte riktigt hur det skulle kunna hända? Det finns som jag ser det två vägar att gå om staten vill reglera utländska aktörer; förbjuda dom från att ta kunder från Sverige om bolaget inte har svensk "licens"; bör vara ett brott mot EU:s frihandelsavtal där det svenska inhemska monopolet redan är starkt kritiserat. Andra alternativet är att förbjuda medborgarna att spela på utländska sidor, vilket ju faller på sin egen orimlighet, då spelbolagen såklart kommer lösa det, tillåta VPNs osv. Är det någon som tragglat igenom hela utredningen och har förstått hur det är tänkt att fungera?
Du kan ju börja med att läsa lagtexten

Citat:
2 § Lagen ska tillämpas på spel som tillhandahålls i Sverige, om inte annat följer av 3 eller 4 §. Onlinespel som inte riktas till den svenska marknaden ska inte anses tillhandahållna i Sverige.

...

Betalningsblockering
25 § Om det står klart att ett konto används eller kan komma att användas för förmedling av insatser eller vinster till eller i från en spelverksamhet utan licens när detta krävs, får en betaltjänstleverantör enligt lagen (2010:751) om betaltjänster åläggas att blockera elektroniska betalningstransaktioner till och från kontot.
Frågor om sådan betalningsblockering prövas av förvaltningsrätten på ansökan av spelmyndigheten. Ansökan om betalningsblockering görs hos den förvaltningsrätt inom vars domkrets spelmyndigheten är belägen.
Mål om betalningsblockering ska prövas skyndsamt.

26 § Om förutsättningarna för ett beslut om betalningsblockering enligt 25 § inte längre är uppfyllda, ska spelmyndigheten upphäva beslutet.
Varningsmeddelande
27 § Spelmyndigheten får, om det finns särskilda skäl, förelägga en internetleverantör att upprätta ett varningsmeddelande som tydligt visas i samband med besök på en webbplats som tillhandahåller spel enligt 1 kap. 2 § utan nödvändig licens. Meddelandet ska informera besökaren om att den som tillhandahåller spelet saknar licens i Sverige och inte står under svensk tillsyn samt att vinster är skattepliktiga för spelaren.
Morgan007 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat