Visa ett inlägg
Gammal 2018-03-20, 18:09   #1
oggeb
 
Reg.datum: jan 2011
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 884
Sharp$: 6562

2018
Stats: 30 - 35 - 0
ROI: 110.85%
Vinstprocent: 46.15%

Standard

V64 Åby (Dubbeljackpot) 22/3-18


V64-1:

10 Firewire är en sund favorit och ett tänkbart spikförslag. Insatsen näst senast var mycket bra då hon fick gå i dödens på Windy Amik i princip hela loppet. Gick ifrån samtliga med chans på upploppet och Geisha Sund var aldrig nära i mål. Insatsen senast finns det inget att säga om. Vann pliktskyldigt i ett lopp med fyra startande. Kuskbytet från Kaj Widell till Niclas Stenquist är det väl inte mycket att säga om egentligen. Niclas kan sin häst och jag ser det inte som något kuskminus. Neutralt skifte på sin höjd.

V64-2:

4 New Prancer gör sin tredje start i livet och vet inte hur det känns att förlora efter sina första två. Tog senast ledningen från spår 7 och ledde loppet runt om. Gick ifrån på upploppet och det såg väldigt enkelt ut. Tänkbart att New Prancer kan ta hand om ledningen och då blir han svårfångad som det ser ut.

8 Vikings Preacher körde sig till ledningen efter 500 meter senast på en lite kletig Jägerso-bana. Stannade där in i mål. Ser inte startsnabb ut så ledningen är det inget att prata om i detta loppet. Peter Ingves körde Vikings i den senaste starten och nu tar Anders Christiansson över och kör som har resultatet 1/5 med hästen. Ett stort minus enl. mig. Ser i övrigt ut att vara en häst som kapacitetsmässigt skulle kunna vinna loppet.

3 Quantum Capuccino gör årsdebut. Ser inte ut att kunna öppna speciellt snabbt.

6 Vento Oro har tävlat hela karriären i Italien och gör nu sin andra start i Sverige för Edvin Ceka. Första loppet var direkt intetsägande. Startade från spår 10 och körde sist hela loppet som vanns av Tyson Dimanche. Ryckte tussarna på hästen 500 kvar och såg inte ut att få ut någonting av det. Var helt chanslös i det loppet. Men då var det årsdebut och första gången i Sverige. Har sannolikt gått framåt en hel del med det loppet i kroppen. Möter lättare motstånd nu än senast. Kanske ska räknas.

V64-3:

3 Trilly of Nando och 9 Piper Pagadi startar vecka-vecka.

9 Piper Pagadi startar på 1640 för första gången. Senast Piper startade med ett kortare intervall mellan starterna så slutade det i seger i ett billigare lopp. Piper imponerade inte i den senaste starten. Kanske kan vecka-vecka pigga upp.

Luddes häst 5 Elsztain har fått lopp i kroppen efter att han gjorde årsdebut senast. Gjorde en fin årsdebut där han blev fast i rygg ledaren fram tills mitten på upploppet då han sköt till fint. Hade luckan kommit tidigare så hade det sannolikt blivit seger. Christoffer Eriksson upp för första gången är intressant. Tänkbart spikbud beroende på hur strecken lägger sig.

Inte kollat igenom resten av hästarna tillräckligt mycket för att bestämma mig om det är spikvärt.

V64-4:

Ett gäng icke-vinnare och hästar som inte startat på länge som ställer upp. Måste plugga på bättre. Spontant säger jag 6 Callmeawinner som sett bra ut i livets två första starter. Senast galopperade han omotiverat från bricka 12. Säkert, utan att veta, behandlad efter den starten. Thomas är bra i volten och prickar han perfekt kan han nog vara med i tätstriden.

V64-5:

Ett lite bättre lopp rent sportsligt än tidigare under kvällen. Ett gäng hästar som regelbundet startar på V75 ställer upp och 10 Rawindski gör årsdebut för Veijo som tog över hästen från Johan Untersteiner under förra året. Hann göra 6 starter hos Veijo och det resulterade i 2 vinster och totalt 340 000 insprunget. Rawindski var struken för hälta i januari och har blivit behandlad för det.

Veijo brukar ha vältränat och detta är nog inget undantag. Skall ses med chans direkt i årsdebuten.

V64-6:

8 Mack Dragan bör bli favorit och det kan man väl inte säga så mycket om. Men det finns motbud i framförallt 1 Great King Wine och 3 Sobel Conway. Den som har råd tar alla då ingen är chanslös. Mack Dragan har trots allt inte startat på över två månader och Sobel Conway inte på 3½.

God tur!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
sigh (+20), Fagerdahlen (+5), yoozoo (+10), Torstens (+10), Gotland (+5)
oggeb är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat