Visa ett inlägg
Gammal 2018-04-20, 20:46   #27
Stekel
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Ok här kommer då hobbyanalysen från lilla mig. Något i den här riktningen blir det i Tillsammans-bolaget. Spik Diamanten och Qahar som det ser ut!

1
Väldigt jämnspelat, verkar som att "alla" gått i fällan att låsa det här loppet. Är det så man tar grepp om omgången? Nej självklart inte, för hur ska man ha råd att gardera där alla andra då måste gå kort? Makethemark har årsdebuten avklarat bra så. Och visst är han bra, men har aldrig riktigt räckt till hela vägen i de stora loppen och är ingen aspirant på spets. Favoritspelat trots allt detta nu, det är dumheter vill jag gå så långt som att påstå. Återstår då Diamanten och Muscle Hustle! Om ni undrar om ettan kan ni fortsätta med det. Att Jomar ska komma upp med en häst som startat fler gånger än de andra och ändå bara har bråkdelen på kontot och knappt lyckas vinna på Leangen och ta hem det här. Då käkar jag upp strumporna! Muscle Hustle dansade ju en sommar, men det är ju Diamanten som är KANONEN! Hoppar aldrig, gör nästan aldrig ett dåligt lopp. Löpskalle av guld. Tog ner Muscle från dödens i sprintermästaren ifjol och kan göra det igen. Men det bör ju inte behövas den här gången då de är ungefär lika snabba ut och han har spår innanför. Som jag läser loppet spetsar Erik och ser inte varför han ska släppa, om Bergh då inte trycker på något överjävligt. Och varför skulle han det? För det är ju årsdebut, och de låser ju loppet fint där framme. Inget händer förrän sista halvvarvet då farten skruvas upp och Diamanten dansar ifrån på lätta ben. Lång utläggning, enkel konklusion. Spik på Diamanten som märkligt nog inte ens är favorit!

2
Spontant svårbedömt lopp och jag har preliminärstreckat samtliga utom 2 och 9, men jag tror inte strecken sitter rätt här riktigt. 1,6,8 har intressanta lägen och man drar skorna på hela högen. DÄR ser jag spelvärde!

3
Här kan det se mer motiverat ut att följa strömmen att låsa på de två betrodda. Att de ska torska till enda motbudet Beau Mec från spår 11 har jag mycket svårt att se oavsett hur loppet blir kört. Inken lär ju ta ledningen och har fördel av det, men jag tror Cruzado är bästa hästen. I comebacken tog han längder på favoriten trots att det var en snabb avslutningen. Tar Ohlsson dödens kan han ta ner honom. Hamnar han längre bak kan det bli svårt, men det tror jag kusken är medveten om också och väljer rätt taktik. Kan bli lås faktiskt!

4
Vad är det här, Ramon Dekkers som var svinbra senast på 3% från toppspår!? Där har vi värdet! I övrigt ett lurigt lopp och jag har preliminärstreckat samtliga förutom 5,6.

5
Spelvärd andrahandfavorit i Lome Brage som kommer till ledningen och (än viktigare) ska köras där enligt tränaren!

"Vi siktar på
Elitkampen med honom och jag tycker
att man fått ihop ett väldigt bra startfält
här."

Kommentaren kommer från Gunnar Melander. Tycker inte det osar full laddning och optimism för vinst här faktiskt. Har dessutom "bara" vunnit 6/12 kort-lopp med bil senaste 3 åren. Har trott stenhårt på honom senaste två med rätta men nu drar jag öronen åt mig, någon 75%-are ska det inte vara på lördag!

Spika Lome Brage eller gardera med favoriten!

6
Lite snedstreckat med närmare 50% på favoriten. Tycker nästan Erik Sting ska vara lite knapp favorit här på läge och form. Men 3,4,6 är bortglömda, att alla tre dessa skulle ligga under 10% kunde jag inte tro på förhand! Skrälldistans, men jag har svårt att se övriga blanda sig i segerstriden på allvar.

7
Qahar QC bara knapp favorit i nuläget och då är det nog läge att ta ställning! Två galopper på raken, men det tror jag är mer tillfälligheter än en säker trend. Har bra förutsättningar här med spår och distans. Givna motbudet är Michelangelo Ås från bra läge och en luring är Raz Mackenzie som duger rätt bra i den här omgivningen och som de ska rycka skor på för första gången!
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat