Visa ett inlägg
Gammal 2018-04-29, 22:02   #1
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 156
Sharp$: 57013
Standard

V75 Örebro 5 maj


Blir mycket V75 nu. Först på tisdag på Bergsåker och sedan nästa helg Örebro lördag och en sent inlagd extra omgång på Opland Biri i Norge söndag. Den där Nya Norge V75 nödlösning när det var några regler i Finland som inte gjorde det möjligt med V75 i år till Finlandia Ajo. Alla kommer säkert hoppa i taket av glädje att atg istället fixade så att vi får spela V75 till söndagstravet i Norge i stället och en omgång som väl inte ens vänder sig till svenska hästar (finns inga proppar på svensk travsport som till de gemensamma omgångarna med med Norge).

För egen del 85 årsfest (dock inte min egen) igår och 40 årsfest nästa lördag (tyvärr inte min egen). Hur kan folk vara så fräcka att arrangera fester när alla vill kolla trav? Är ju på söndag festen borde hållits för väldigt bra lopp i Örebro på lördag. En omgång jag inte själv kan följa kommer inte läsas på så mycket heller men när man ser startlistorna är de spontana tankarna följande:

Avd 1, stoeliten, känns inte helt given, men I Love Paris borde väl från perfekt spår ha bra chans. Mötte några topphingstar (som Lionel) senast och tävlade då med skor. Nu rycker man nog bakskorna vilket är ett klart plus.

Silver, avd 2 , ser ojämnt ut. Michelangelo ås väldigt bra senast. Nu kanonspår och spetsläge på spetsbanan Örebro. Dartagnan Sisu en kanonfin häst men årsdebut . Årsdebuterande hästar på V75 ett aber spelmässigt. Springover och Test Drive årsdebuten avklarad men bakspår i Örebro på snabb bans inte bra.

Lite osäker på startsnabbhet och inte minst form på Kolgjinis årsdebuterande megastjärna Target Kronos. Kan den ta emot väldigt startsnabba Shadow Woodland ? Vad ör planen från start med startsnabba Charrua Forlan? Ska alla dom till spets kommer det gå undan. I så fall kanske dags för Volstead. Men Melander kör själv och han har väl sagt 100 gånger att hans hästar inte presterar i Örebro (alltid uselt banunderlag brukar han påtala , men varför då åks dit?).

Lite dålig koll på klass 2 hästarna i avd 4 men ser ut som ett bra, jämnt och spelvänligt lopp.

Brons , avd 5, var spontana känslan spets och slut för National Prince. Men Sugar Daddy nu lopp i kroppen liksom Whisky Akema (väldigt bra sist i årsdebuten) och sen ska inte Ragazzo Da Sopra glömmas (speciellt inte om barfota).

Äntligen bra spår för Minnestads Equador i avd 6. Går man all in nu med bike, barfota mm? Måste vara oerhört gynnad av framspår. Urgent Call årsdebuten avklarad (lät då som lopp i kroppen inför detta) liksom Valborg Marje (varit borta två månader inför sist) som var riktigt fin senast.

Dagens huvudlopp Örebro Intl håller väl ingen superklass för att vara ett av årets riktigt stora 3140 m lopp. Hela 10 hästar på startvolten och flera riktigt bra hästar så det är inga rundningsmärken för dom med 20 och 40 m tillägg. Om jag minns rätt var det i fjor Balfour ledde runt om från startvolten trots att en sådan kanon som Saveur var med som stor favorit från tillägg . Det loppet blev väl lite av ett genombrott för Kim Eriksson som toppkusk. Qahar QC favorit? Det lär dock inte bli en promenad i parken. Först fram till dödens och sen krossa och hålla undan för alla bra som är med i detta lopp blir nog inte så lätt och Melanders hästar trivs ju inte i Örebro enligt honom som sagt.


Sammanfattningsvis en bra och spelvänlig omgång i en V75 intensiv vecka.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Rakka (+5), katchiiing (+10), Henkezan (+5)
olle är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat