Visa ett inlägg
Gammal 2018-05-02, 11:20   #7
Lobo
 
Reg.datum: okt 2010
Inlägg: 957
Sharp$: 4935
Standard

Man får kolla lite beräkningar och se vad som händer. En linjär flatbet-insats som du nämner ligger närmare "kuckelimuckmedicin" än en vanlig flatbet-insats.

Om du spelar 2 st spel. Första förlorar, andra vinner och även ha en linjär insats nedåt skulle din kassa inte uppnå 30000:- om oddset var 2 ggr. på bägge spelen. Jag gillar inte detta och hade då skippat justering nedåt.

Nu är frågan hur perfekt kan man värdera egentligen? Vad jag vet så finns det inga modeller inom sportbetting som kan det. Hade det funnits kanske en linjär insats varit kanon eller ännu hellre sneglat lite på en Kelly-beräkning. I en slantsingling är det alltid 50 % oavsett hur bra eller hur dålig du är. 50 % i sportbetting kan du inte riktigt veta just nu, utan om du har rätt i din värdering kommer du över tid att gå plus är det som gäller. Det är dels även dina tidigare spel och resultat som ger dig ett underlag. En linjär insats skulle även betyda framtida agerande från historiken. Detta är ungefär vad en linjär insats skulle betyda.

Jag förespråkar än så länge en flatbet-insats med långa kliv. Om du har 30 000:- och höjer när kassan är dubblad. Jag säger inte att du ska vänta så länge utan bara beräknar det. Om du då spelar som du säger 600:-/spel och lägger hundra i månaden. Du har en roi på 105 %. Då skulle du tjäna 3000:- i månaden. Det skulle då ta 10 månader att dubbla upp.

Det är svårt att säga när man ska höja. Man kan göra avstäm efter x antal spel eller när kassan når en viss nivå. 25 % betyder då 2,5 månader med våran 5 % i yield. Trivs man med korta avstäm så kan man köra på det. Man brukar gilla det så länge det går bra. Det kan vara seeegt att ha för långa också, men det gillas ofta om man har en riktigt stor kassa och vill fortsatt skydda den så gått det går.

Jag tycker även att man borde justera nedåt även om det kanske inte är optimalt. Går det dåligt kan det vara bra att sänka och kolla igen vad som har skett.

Man får alltid loosing streak förr eller senare. Jag har själv någongång tappat mer än 50 % och ändå haft en roi på 110 % över all tid. Såna streaks kan knäcka den bäste. Försök att värdera hela tiden så nära perfekt det bara går. Man tiltar som oftast när det går riktigt dåligt, och faktiskt även när det går riktigt bra. Ju längre man håller på spelar desto fler och längre streaks kommer man att få.
Lobo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat