Visa ett inlägg
Gammal 2018-07-17, 19:42   #10
Juret
 
Jurets avatar
 
Reg.datum: jul 2011
Inlägg: 544
Sharp$: 4555

Hockey-VM 2013
Stats: 11 - 8 - 6
ROI: 113.31%
Vinstprocent: 57.89%

Standard

Problemet med ett system är att även om du hittat en ineffektivitet i marknaden i säg "spela alla hemmalag på konstgräs i Allsvenskan när de möter ett lag som inte spelar på konstgräs hemma" så säger inte systemet när marknaden har justerat för detta i sin prissättning.

Om du däremot har byggt en statistisk modell som använder informationen om vem som spelar hemma och på konstgräs samt justerar för lagstyrka genom någon annan data, då kan du sätta dina egna odds och se skillnaderna mot spelbolagen och se när din edge är borta. I detta fall skulle du se att din modell konstant favoriserar konstgräslag på hemmaplan jämfört med spelbolagens odds och att du historiskt har haft mer rätt än spelbolagen. När spelbolagen kommit på detta så ser du att din modell numera är i linje med spelbolagens. Det är förstås betydligt svårare att bygga en statistisk modell än att följa ett system, men fördelarna är många.

En annan risk med ett system är att urvalet blir mindre ju fler parametrar du lägger in och då ökar risken för att det är slumpen som skapa dina fina resultat. Testar du alla parametrar du kan tänka dig så kommer du till slut hitta någonting som gett vinst historiskt, men du vet inte om det ger vinst framgent.
__________________
"Different mission, different school, I only have one rule: stay cool, like a swimming pool"
Juret är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat