Visa ett inlägg
Gammal 2018-07-19, 10:46   #11
kisumu
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 233
Sharp$: 1154
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Juret Visa inlägg
Problemet med ett system är att även om du hittat en ineffektivitet i marknaden i säg "spela alla hemmalag på konstgräs i Allsvenskan när de möter ett lag som inte spelar på konstgräs hemma" så säger inte systemet när marknaden har justerat för detta i sin prissättning.

Om du däremot har byggt en statistisk modell som använder informationen om vem som spelar hemma och på konstgräs samt justerar för lagstyrka genom någon annan data, då kan du sätta dina egna odds och se skillnaderna mot spelbolagen och se när din edge är borta. I detta fall skulle du se att din modell konstant favoriserar konstgräslag på hemmaplan jämfört med spelbolagens odds och att du historiskt har haft mer rätt än spelbolagen. När spelbolagen kommit på detta så ser du att din modell numera är i linje med spelbolagens. Det är förstås betydligt svårare att bygga en statistisk modell än att följa ett system, men fördelarna är många.

En annan risk med ett system är att urvalet blir mindre ju fler parametrar du lägger in och då ökar risken för att det är slumpen som skapa dina fina resultat. Testar du alla parametrar du kan tänka dig så kommer du till slut hitta någonting som gett vinst historiskt, men du vet inte om det ger vinst framgent.
Nu är det väl inte riktigt så som jag definierar trading.
trading handlar om att gå in och ur vid specifika tidpunkter/ händelser under en match (även före match vid oddsrörelser).

Jag struntar i princip i vilka lag som möts utan avgör helt utifrån aktuella odds om jag ska agera eller inte.
kisumu är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat