Visa ett inlägg
Gammal 2010-08-24, 22:29   #32
Arch
 
Archs avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 3 910
Sharp$: 6757

Smirnoff Ice
Stats: 1059 - 1080 - 44
ROI: 98.87%
Vinstprocent: 49.51%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av dgothe Visa inlägg
Guthrie gav upp 6 ER i sin senaste start, som var mot Seattle.
Det var 5 ER, ändå bara 1 HR

top 2: double, single, groundout, strikeout, 3 run HR
top 5: single, Ichiro double (1 RBI), når 3:e på error, Figgins flyball RBI
top 8: walk, flyout, groundout, ground-rule double RBI

Guthrie varade i 8 innings och gav upp en HR med 2 man på. Ändå är det bra trots det "lilla" HR misstaget.



Han har spelat bra senaste tiden och i en sådan match ska man verkligen gå igenom pitchingen. Det som är Guthries kännetecken är att han är en groundball pitcher. Han strikar inte ut många, men ger inte heller upp många HRs. På 161 IP i år har han 84 SO, men har gett upp bara 19 HRs (1/8.4ip).
Detta är mycket viktigt mot ett lag som WSox, som är byggda för att slå HRs på deras hitter vänliga The Cell. De är inte ett small-ball lag som Mariners utan rankar #5 i HRs slagna och lever på det.
Intressant är att WSox är #2 i SB (116), men Pierre står för 49 och Rios för 25 av dessa. Pierre har fått grönt ljus av Ozzie så han lär vilja springa, men Guthrie ligger låångt nere på tillåtna SBs (bara 5 stulna i år - lätaste att sno baser av är AJ och Pavano med 32 och 28 resp) och det är till stor del för att han är en groundball pitcher. Skickar man en runner är det lätt hänt att det blir en DP och eftersom han ändå pitchar för kontakt kan man lika gärna slå bollen och se om den går igenom försvaret. Det kan leda till att Pierre och Rios inte tillåts springa.
Hur effektiv Guthrie är mot WSox visar hans tre senaste matcher mot dem då han gick 23 IP och gav upp 4 ER och 3 HR i alla tre vinsterna. Man ska inte bortse från Konerko som har ett fantastiskt år (och honom liknande), men man brukar säga att bra pitching slår bra hitting.

På andra sidan har man Floyd som har också varit väldigt effektiv mot Orioles, men han kommer från två raka förluster till rivalerna i Minnesota. På 12 IP i dessa två förluster gav han upp 13 ER. Det kan göra att han inte litar på sina kast och försöker därför hålla sig till en pitch tex bara fastballs eller att han vill bevisa sig själv och kommer ut mer spänd och därför "overthrows" allt. Jag skulle tro att Baltimore har 2-3 innings i början där de kan rubba honom (liksom Twins gjorde) och O's har en helt ok lineup.


Jag anser att 1.59ish är inte värt det på en pitcher som kan vara stressad och kanske ska försöka klura ut saker och ting idag.
Arch är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat