Visa ett inlägg
Gammal 2018-09-25, 09:12   #6
Kosmos_Kid
 
Reg.datum: maj 2012
Inlägg: 8
Sharp$: 132
Standard

Dagens jackpottregler är motbjudande


Citat:
Ursprungligen postat av Viroid Visa inlägg
Jo, de får göra så här. Regeringsbeslutet lyder så här:

"3.3 Lägsta vinstbelopp för systemspel och spel med flera vinstpooler är
fem kronor per rad. Om vinstbelopp i systemspel och spel med flera
vinstpooler per rad understiger trettio kronor behöver bolaget inte betala
ut vinsten.

Saknas vinnare i en vinstgrupp får vinsten undantas från utdelning.

Medel som enligt denna bestämmelse undantas från utdelning får
fonderas för att enligt bolagets bestämmande delas ut till vinnare i senare
omgång eller överföras till annan vinstgrupp inom samma
tävlingsomgång. Bolaget ansvarar för att nödvändig information om
gällande regel för lägsta vinstbelopp delges allmänheten.

3.4 Av bolagets vadhållningsbestämmelser ska framgå vad som i detta
beslut anges som vinst.
"

ATG har sedan i sina vadhållningsbestämmelser (som godkänts av Lotteriinspektionen) formulerat sig så här:

"När beräknat vinstbelopp per rad i vinstgrupperna för 6 och 5 rätt understiger visst av regeringen fastställt belopp sker ingen utbetalning. Medel som enligt denna bestämmelse undantas från utdelning fonderas för att enligt ATG:s bestämmande delas ut till vinstgruppen för 7 rätt i kommande V75-omgångar inom tolv månader."

Emellertid använder man sig inte av regeringen fastställt belopp, för det ger ju ATG möjlighet att själva bedöma om man vill betala ut vinster under 30kr eller ej, och på V75 har ATG satt gränsen 15 kronor. Däremot kan man se att ATG inte får betala ut mindre än 5 kronor per vinnande rad om man skulle vilja dela ut allt till kunderna i samma omgång, och det händer rätt så ofta att utdelningen skulle ha blivit under 5kr på både V64, V75 och V86. Därför har regeringen genom sin okunskap i spelfrågor i praktiken tvingat fram ett jackpot-system.
Ja, detta var intressant och nedslående läsning. Att regeringen har kunnat skriva under på att man inte FÅR betala ut mindre än fem kronor per rad och att man KAN undanhålla vinster per rad upp till trettio kronor. Ett system med t.ex. 30 femmor som är värda 29 kronor styck kan i teorin bli av med 870 kronor i utbetalning. Nu har som du säger ATG satt pekfingret i luften och bestämt att 15 kronor är gränsen för V75 i dagsläget.
Finns det någon ändring på gång gällande detta i den nya lagen?
För mig ter sig undanhållande av utbetalning baserat på radbelopp synnerligen förlegat och det borde, om det alls skall förekomma, baseras på det totala utbetalningsbeloppet per spel istället, för det är ju det beloppet som skall hanteras i praktiken. Förstår såklart att ATG gillar nuvarande upplägg men från regeringshåll borde man ju absolut ändra på detta. Med elektronisk utbetalning finns ju ingen anledning till att undanhålla några vinster alls, utan det borde bara få förekomma vid kontantutbetalning, där det finns kostnader kopplade till utbetalningar.
Dagens jackpottregler känns som stöld från de som spelar just den omgången.
Det borde generellt sett gälla att i så hög grad som det praktiskt är möjligt, skall vinstpotter betalas ut till de som deltagit det spel som skapade vinstpotten.

Regelverkets orimlighet visades med all tydlighet lördagen den 9:e december 2017.
De spelare, mig inkluderad, som investerade 1 157 811 KR fick NOLL kronor tillbaka. Absurt att det kan få gå till på detta vis. Att detta inte har lett till något slags ramaskri visar hur liten påverkan spelare och media upplever att de har i dessa frågor.


https://www.atg.se/spel/2017-12-09/V65/bollnas/resultat
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
ExtremtRik (+1), gertove65 (+10)
Kosmos_Kid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat