Visa ett inlägg
Gammal 2018-09-27, 11:16   #1
h4nn3sd4m4n
 
Reg.datum: nov 2017
Ort: Sthml
Inlägg: 4
Sharp$: 16
Standard

Spelreglering 1 jan 2019 - hur påverkas bonsarna?


Hallå, fellow vadhållare.

Som bekant kommer en spelreglering träda i kraft vid årsskiftet.
https://www.regeringen.se/pressmedde...system-infors/

Här är två punkter från ovan länk:
Citat:
* Höga krav på måttfullhet ska gälla vid marknadsföring av spel.
* Spelare ska kunna stänga av sig från allt spel och bonusar ska inte få erbjudas annat än vid första speltillfället.
Resume analyserar regleringen i följande artikel:
https://www.resumeinsikt.se/articles...e-av-nya-lagen

Citat:
"Marknadsföringen ska vara måttfull. Vad betyder det då? Ja, det är fortfarande lite luddigt. Regeringen slår i alla fall fast att den inte ska få riktas till barn under 18 år.

I utredningen föreslår Folkhälsomyndigheten att bonusar, jackpottar och gratisspel inte ska tillåtas i marknadsföringen.
[...]
I det nya lagförslaget får spelbolagen bara ge bonus till nya kunder, men inte gång på gång.
– Sättet spelbolagen marknadsför sig på är logiskt i konkurrensen, som är hård nu. De vill kunna erbjuda bonusar, ta kunder från andra bolag och locka till sig helt nya spelare. Men även med den nya strikta bonusregeln kommer de stora bolagen säkert att ansöka om licens. Det är stora företag som vill framstå som vilka seriösa bolag som helst. Flera av dem är noterade på Stockholmsbörsen. Det handlar om trovärdighet. Om det finns en reglerad marknad i Sverige skulle det se väldigt konstigt ut om de stod utanför, säger Per Binde.
"
Exakt hur vad som kommer ske på den svenska marknaden är svårt att förutspå. Uppenbarligen reload-bonusar och liknande ryka. Däremot hur det blir med välkomstbonusar är svårt att sia om. Jag skrev till Leovegas, Bethard och Unibet (live-chatt) och fick endast positiva svar från Leovegas som menar att om inget oförutsett händer så kommer välkomstbonusen finnas kvar. Bethard och Unibet gav inga svar alls, de menade att de inte kunde ge information om vad som händer efter årsskiftet.

Ett scenario är att välkomstbonusarna stärks då övriga bonusar inte lagligt kan ges ut. Ett annat, eventuellt mer troligt, är att de kommer försvagas.

Kommer sidorna bakom de största (bet365, unibet etc) vara kvar på den svenska marknaden eller försvinner bolag som Rizk, Bwin, Ladbrokes och Expekt? Vad händer med välkomstbonusarna efter årsskiftet? Hur ser er analys ut?
h4nn3sd4m4n är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat