Visa ett inlägg
Gammal 2018-09-30, 07:41   #10
doob
 
doobs avatar
 
Reg.datum: aug 2011
Ort: Skara, Sverige
Inlägg: 6 998
Sharp$: 838
Standard

Några tips jag lärt mig under årens lopp...

Tider är att beakta men det är inte avgörande. Ofta ser man hästar som rekordsänker både 2-3 sekunder. Tider som är satta är också beroende på vilken bana och underlag tiden är gjord på. Man måste veta tempon i loppet för att bedöma insatsen. En bra tid som 4-5:a kan vara två helt olika saker. Har hästen profiterat på överpace? Har hästen hängt med bättre hästar inne i fältet och bara "åkt med"? Hur har hästen nått tiden? Dragit hårt i spets själv eller gått sista 600 i tredjespår med full spänst över mål är ENORM skillnad mot att bara ha hängt med och stapplat över mål!

FORM är den mest viktiga faktorn! "Travfakta-info" som även finns på atg.se är bra info om hur hästarna har presterat i loppen. När en häst har suttit fast, spurtat bra men för sent eller annan bra prestation som placerad indikerar form! Där finns godbitarna. Dom som har dold form men inte fått utdelning.

Formstall är en annan faktor! Det går inte att förklara men är en betydande faktor. Nedåtgående stallform indikerar att något är snett för stunden. Infektion i stallet, foderbyte eller något annat som sätter ner hästarna. Ha koll på hela stalls statistik och ta betalt i början av en uppgång innan det börjar pratas om det!

Ha kännedom om KUSKARNA! Det är JÄTTEVIKTIGT! Ju tuffare motstånd desto viktigare! Dom bästa kuskarna tar mest av priskakan och vinner mest där konkurrensen är tuff i V75 och andra riksspel. Det är ingen myt att det kan skilja 30 meter mellan Björn Goop upp och Håkan K Persson! Jag väljer nästan ALLTID att luta mig på en erkänt duktig kusk som spik på alla streckspel när det är riksspel!
Ska mycket till att spika Jimmie Ehlers på V75....

Det är stor debatt om utrustningsändringar men för mig en mycket viktig faktor! Barfota-ändring, sulky och annat är viktigt liksom att känna till vad hästen går bäst med men den infon brukar flöda i atg live så den extra edge'n har initierade tappat.

Hästarnas kapacitet och egenskaper är såklart också viktigt att veta. Är hästen startsnabb? Speedig? Stark och sedan vikta det mot kusk, läge, form och distans.

Statistik är också betydande. Vissa klasser har en högre skrällfaktor, vissa spår mer fördelaktiga. Banornas karaktär m.m.

Några viktiga faktorer men sedan hittar varje spelare sin egen strategi. Sök "värde", försök gå emot den stora strömmen för att skapa fördel. Hitta gärna en spik extra så du får mer utrymme på streckspelen att täcka mer öppna avdelningar. Spikar hellre en andrahandare till 19% än en 60% om det finns minsta tecken på svaghet hos storfavoriten. Helgarderar ofta ett eller två lopp för att försöka vara rätt ute och få med den där 1%aren ingen trodde på...

Lycka till!
__________________
Twitter: @sharpsdoob
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Gotland (+5)
doob är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat