Visa ett inlägg
Gammal 2018-09-30, 09:45   #12
doob
 
doobs avatar
 
Reg.datum: aug 2011
Ort: Skara, Sverige
Inlägg: 6 998
Sharp$: 838
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Stankarn Visa inlägg
Lyssna på Basse och doob, kloka gubbar med massor av ”stridserfarenhet”....

Att inte följa med strömmen och därmed skapa ”värde” är helt centralt. Dels att inte behöva betala för chanslösa hästar men också för att hitta den där spiken som gör det möjligt att helgardera loppet som inte alltför sällan hjälper dig att hitta 2%-aren som ingen annan får med på kupongen....

Två exempel från igår:

William och Carabinieri.

Trots att hela spelarkollektivet har haft tillgång till lopparkivet, trots att William galopperat två gånger på raken, trots att Chianti är ruskigt startsnabb, körs av Björn Goop och var tvåa i derbyt i förra starten så gör kollektivet William (!?) till favorit....Om man tar bort William så återstår enbart Chianti, 28%-are på strecken och 3,45 på vinnarspelet. Ett logiskt och rimligt antagande som du också själv kunde se att många på Sharps anammade.

Carabinieri stod 60 meter efter dem på start igår, med en av sveriges sämsta kuskar när det gäller att köra bakifrån. Jag har då aldrig sett Peter Untersteiner tagit ett initiativ eller gjort ett ”vinnande drag” från kön, inte ens i ett lunchlopp. Dessutom annonserades det i liven en försiktig styrning på förhand där han skulle ”ta dem på slutet”. En jäkla skillnad på att spika honom eller att ta med de tre-fyra som var segeraktuella.

Det här beteendet bland spelarna är ständigt återkommande. Istället för att själv bilda sig en uppfattning så väljer man att ”gå” på den alla andra gör till favorit, trots att det sker på gamla meriter. ”...hen borde bara slå de här...” och ”...inte startar hen väl den om den inte är i form” är två favorituttryck.

Dessutom skulle jag vilja påminna om att favoriten i snitt torskar i 2 av 3 lopp och att det är få kuskar som ens kommer upp till att sätta 40% favoritvinster på V75.


Lycka till!

Helt korrekt och ett mycket bra exempel på hur jag tänker och spelar. Spikade Chianti igår men det hjälpte inte då min idé Athos Race tyvärr blev överrumplad och inte orkade slå en för dagen bättre häst på speed. Tvåa dock. Således sex rätt men å andra sidan inga pengar att tala om.

Har man tid att följa travet via liven eller tv så vet alla att "experterna" där påverkar spelet väldigt mycket. Hästar som "trendar", hästar "utanför boxen" som uppmärksammas och information som pumpas gör att det händer ganska mycket med värdet sista timmen innan start. Våra andra "experter" hos betaltjänsterna påverkar också mycket. Det jag talar om påverkar ofta strecken i sista stund och värdet på dessa "kommunare" kan grusas på bara någon timme!

Ett annat tips är att gå på sina egna tankar. OFTA har jag tyvärr hörsammat en dålig värmning eller "minus-info" i sista stund och ändrat om för att stå helt offside till slut! Jag tar till mig PLUS-INFO och agerar på det hellre än MINUS-INFO i sista sekund. Sedan har jag lärt mig vilka "ögon" som är mer eller mindre trovärdiga också och det gäller kuskar och tränare också som uttalar sig... Vissa är alltid optimistiska och inte objektiva medan andra är lätta att läsa mellan raderna!

En god grund för mig att tidigt rensa bort onödiga streck är att redan under tisdagens intervjuer i fackpress "highlighta" ALLA hästar vars intervjuer osar den minsta optimism. "Hästen har gått bra men..." "Hästen har toppform men läget är svårt" osv. ALL optimism tas på allvar och efter lite formradskontroll kan jag rätt tidigt sålla bort ett antal hästar jag ägnar mindre fokus åt! Efter den gallringen tittar jag mer noggrant på aviserade utrustningsändringar som gör en mindre betrodd med positiv info ännu mer intressant. Så trattas det ned och när det kommer till spikval vill jag ha läge, plusinfo, form, utrustningsändringar till det positiva och inte minst KUSK för att spika!

Till sist! När tiden är mogen och om man lirar ett bolag eller för lite större summor. Börja sätt in dig i olika reduceringssystem! Joker-systemet är min favorit även om jag känner att jag inte riktigt behärskar det än för att få ut optimalt av systemet!
__________________
Twitter: @sharpsdoob
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Bowery (+10)
doob är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat