Visa ett inlägg
Gammal 2018-11-03, 22:09   #1
Lazlo
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 295
Sharp$: 24932

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Allsvenskan, omgång 29!




Dramatiken är hög i årets allsvenska. Med tre omgångar kvar skulle AIK få en tuff bortamatch. Östersund väntade och för AIK:s del kunde det startat bättre. Adu blev utvisad redan i fjärde spelminuten, och det var väl egentligen inte så mycket att säga om. Dobbarna rakt in i låret – och jag önskar vi fick se fler röda kort för sena och dumma tacklingar. Det var åtminstone ett välkommet rött kort för Norrköping som redan besegrat Brommapojkarna på bortaplan dagen innan med 1-0. Skulle nu jämtlänningarna bara kunna plocka alla tre poängen mot AIK skulle det skilja en poäng bara med två omgångar kvar. Men det började bättre för AIK trots tio man på planen bara. Dimitriadis gjorde 1-0 efter halvtimmen, varpå Elyounoussi minuterna senare tryckte in 2-0. Allt såg ut som inför omgången igen med fyra poängs skillnad och halv matchboll för AIK. Östersund reducerade i 78e minuten men närmare än så kom de aldrig. AIK visade åter att de är bäst just nu – och när det gäller! Hög moral som leder till framgång.

I botten minskade dramatiken något däremot trots att både Göteborg och Sirius förlorade sina matcher – i realiteten de enda två lagen som riskerade att kunna trilla ner på en kvalplats. Detta då BP förlorade mot Norrköping samtidigt som Dalkurd endast fick med sig en poäng från Borås där Elfsborg stod för motståndet. Så nu handlar allt om de tre sista platserna och vilket lag som lyckas knipa den åtråvärda kvalplatsen och få en extrachans att stanna kvar i 2019 års allsvenska. Med stor sannolikhet kommer motståndet att heta Eskilstuna. Det är Brommapojkarna som har enklast spelschema kvar då de möter Trelleborg i sista omgången – på hemmaplan dessutom. För Dalkurd väntar Djurgården hemma innan de i sista omgången ska upp till Sundsvall och antagligen spela en ödesmatch. Härligt med lite dramatik även i de nedre regionerna.

Tabelltoppen inför omgång 29:
1. AIK, 63p +33
2. Norrköping, 59p +22
3. Hammarby, 54p +20
4. Häcken, 53p +33
5. Malmö, 52p +23

Bottenstriden med två omgångar kvar:
14. Dalkurd, 21p -27
15. Brommapojkarna, 20p -43
16. Trelleborg, 15p -36

Den mest intressanta matchen som vi hittar under söndagen och måndagen är striden mellan trean Hammarby som tar emot fyran Häcken på tele2 Arena. En match som kan vara direkt avgörande för vilket lag som tar tredjeplatsen och därmed också får chansen att kvala till Europa League. Malmö FF som spelar några timmar tidigare under söndagen kan redan ha säkrat sina tre poäng mot Göteborg och tar då över tredjeplatsen ifall matchen ovan slutar oavgjort. Nu tror vi dock att Häcken kommer dra längsta strået i den matchen då Hammarby inte verkar ha sina nerver under kontroll. Allt lugn och självförtroende verkar ha försvunnit när Djurgården segrade i derbyt den 2 september och på något sätt förintade Bajens gulddrömmar.

I övriga matcher saknas dramatiken på förhand men en skrällförlust för AIK eller en seger för Trelleborg samtidigt som Dalkurd och BP förlorar får det mesta att blomma igen. Visst vore det härligt med ett flertal direkt avgörande matcher i sista omgången nästa söndag den 11 november? Dessvärre kommer nog ett heltaggat AIK att avgöra redan på söndag kväll, med matchstart samtidigt som Hammarby-Häcken, nämligen 17.30.

Helgens spelschema (omgång 29):

Söndag:
15.00 – Göteborg v Malmö
15.00 – Norrköping v Örebro
17.30 – AIK v Sundsvall
17.30 – Hammarby v Häcken

Måndag:
19.00 – Dalkurd v Djurgården
19.00 – Elfsborg v Brommapojkarna
19.00 – Sirius v Kalmar
19.00 – Trelleborg v Östersund

Förra omgångens spel plussade över fem units, men det var så nära att vi fick ett hattrick med tre klockrena spel. Malmö vann ju enkelt med 4-0 hemma mot Örebro vilket gjorde att handikappspelet på -2 satt som ett smäck, till låga 2.15 i odds, men likväl bra. Även AIK segrade ju till 1.87 i odds även om det började med ett rött kort och det såg svart ut för spelet. Det redde ut sig och Häcken är det enda lag vi kan gnälla på som inte lyckades med att besegra Sirius med mer än uddamålet. Spelet till 1,87 i odds att vinna med två bollar minst bommade. Hyfsat nöjda är vi likväl och som vanligt levererar vi omgångens bästa spel nedan.

Hallenius i Sundsvall verkar ha satt in sista stöten för att hämta in Guerreiro från Häcken som fortfarande leder skytteligan. Nu skiljer det två mål när det återstår lika många omgångar. Durdic från Hammarby ligger klart efter med sina tretton mål på en tredjeplats. Där bakom jagar ytterligare sex spelare på mellan tio och tolv gjorda mål. Men några tjugo fullträffar – som Guerreiro har - vågar vi lova att de inte når. Dramatik om Hallenius och Sundsvall lyckas göra några på AIK den här omgången medan ettan och trean möts samtidigt på en annan plats i Stockholm. I assistligan har det inte skett några förändringar sen senast. Aiesh leder på nio stycken, följd av Besara och Tamimi på sju var.




Här tycker vi att det är lite tidig julafton när vi får ett odds som har en brytpunkt på 40%. Visst, vi vet att AIK är extremt giftiga hemma och att de släpper in få mål. Så rent statistiskt släpper de endast in mål i 35.7% av sina matcher på Friends Arena den här säsongen. Vi ska dock veta att Sundsvall gjort mål i 71.4% av sina bortamatcher den här säsongen. Nu ska dock bägge lagen göra mål och trots att AIK spelar för guldet så känns det som att de bägge har tillräckligt bra målskyttar för att det här ska ske.

Hallenius jagar ju även skytteligaledaren Guerreiro så nog finns det en del incitament till att Sundsvall vill gå offensivt här. För deras del handlar det annars inte så mycket om att plocka poäng eller inte. Möjligen att de kan tycka det är intressant att stoppa AIK från att få fira sitt guld hemma redan den här omgången men målproduktionen borde stå högre i rang. Samtidigt är det en nöt som giffarna måste knäcka att dyrka upp AIK:s stabila försvarsspel.

Inbördes i de fem senaste mötena är det endast i 40% som matcherna haft två lag som gjort mål medan i de tio senaste är det i 60%. Vad som är det normala är svårt att sia om genom historik bara men nog är detta en match klart närmare 50% än 40% anser vi. Skulle vi med marginal lägga oss på 45% ger det spelvärde på allt över 2.23 i odds men vi tror det är än något lägre vi kan spela till. Därför lägger vi in åtta units på det här spelet. Oddset öppnade hos en del bookies under 2.00. Nu har de höjt det alldeles för mycket. BOL!




Att Hammarby ska vara favoriter här håller vi inte med om. Dock ändrar sig oddsen och det med hyfsad fart nu dessutom. Var under gårdagen upp på 2.93 t ex. Det är en direkt avgörande match mellan lagen för att skaffa sig bästa möjliga utgångsläge för att kontrollera tredjeplatsen i sista omgången av Allsvenskan. Hammarby är dock i nedåtgående form medan Häcken så smått är ostoppbara just nu. För Hammarby så började fallet i derbyförlusten ”hemma” mot Djurgården och efter det så har det varit skralt med segrar. Göteborg och BP imponerar inte som lag som besegrats av Bajen utan det är väl mest segern senast med 3-2 borta mot Sundsvall som vi bör höja på ögonbrynen åt.

Nerverna tror vi kommer vara avgörande här när de möter ett Häcken som lyser av självförtroende. Sju segrar och en oavgjord på de senaste åtta matcherna är respektingivande och förlusten före dessa kom borta mot AIK. Annars är det ytterligare fyra segrar i rad som kan läggas till under sensommaren. I våras när lagen möttes nere på Hisingen blev det endast 2-2 men då var Hammarby ett lag som hade åtta segrar i inledningen och detta var enda poängförlusten under de nio inledande. Ett helt annat lag som trodde på sig själva och verkade vara snudd på omöjliga att besegra. Idag är de ett helt annat lag.

Inbördes är det även stor fördel till Häcken. Sen 2015 när de bägge åter spelade i Allsvenskan tillsammans är det endast i första mötet Hammarby vunnit, då med 2-0. Efter det har vi två oavgjorda och fyra segrar för Häcken när det gällt det allsvenska spelet. Lägger vi till en cupmatch så har vi ännu en seger för Göteborgslaget. Därför tycker jag siffrorna i oddsen borde vara de omvända och allt ner till 2.50 på bortalaget känns spelvärt. En brytpunkt på 40% istället för som nu 35.7% som det räcker att de vinner. BOL!




Här är känslan att all form av klass och motivation finns hos gästerna.

IFK Göteborg, som bara har en vinst på senast 10 matcherna, blev klara för att slippa kvalspela i förra omgången trots förlust 2-0 borta mot Djurgården. Men sett över senaste tio omgångarna så är man seriens tredje sämsta lag med endast 6 inspelade poäng och en målskillnad på 10-20.

Kanske är det några nervknutar som släpper nu när man är klara för allsvenskt spel även nästa säsong? Men jag har svårt att se att kvalitén finns där ändå för att hota Malmö under söndagen.

Det är ett Malmö FF som över de tio senaste omgångarna är allsvenskans tredje bästa lag med 21 inspelade poäng och 24-8 i målskillnad. Och det är just tredjeplatsen som skånepågarna jagar här.

Man har just nu Hammarby och Häcken framför sig och dessa lag möts under söndagen, ett kryss där samtidigt som Malmö tar tre poäng i Göteborg skulle innebära att man kliver upp på den där viktiga tredjeplatsen inför sista omgången.

Malmö brukar trivas bra borta mot IFK Göteborg och har vunnit tre och kryssat en av de fyra senaste matcherna. Faktum är att senast man förlorade borta mot IFK Göteborg var i maj 2009. Snart tio år sedan alltså.

Vi tycker att 1.91 på Malmö -1 känns som ett riktigt fint spel då det bara är gästerna som har något mer än hedern att spela för denna helg och dessutom är det klart bättra laget i grunden.
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Lazlo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat