Visa ett inlägg
Gammal 2018-12-19, 00:32   #93
HL333982
 
HL333982s avatar
 
Reg.datum: maj 2011
Inlägg: 224
Sharp$: 1321


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Jag tror knappast att Skatteverket kommer göra några större ansträngningar för att upptäcka skatteskyldiga i spelindustrin. Hela nya spellagstiftningen har ju skräddarsytts så att det är bank-ID som gäller för verifiering och att det är straffbart att förmedla betalningar till icke-licensierade spelbolag (bolag där vinster ska beskattas), just för att alla vinster även i fortsättningen kommer vara skattefria.

Att Skatteverket sedan skulle bestämma sig för att jaga de fåtal privatpersoner som inte använt bank-ID (bankkonto) vid insättning och dessutom spelat vid icke-licensierade spelbolag känns orimligt. De kommer snarare isåfall jaga betalningsförmedlare som fortsättningsvis förmedlar betalningar till icke-licensierade sajter, speciellt eftersom licens-införandet i sig kommer innebära mycket mindre skatteskyldigt spelande än innan.

Anledningar till att svenska banker idag inte rapporterar stora insättningar/uttag till Skatteverket är för att de förmedlas av institut (t.ex Trustly) som själva har svenska bankkonton. Överföringarna behandlas därför som lokala, icke-gränsöverskridande och därför ringer det inga klockor. Så kommer det även i framtiden fungera, men inte för icke-licensierade bolag. Svenska banker, Trustly, E-wallets, Paypal och alla andra aktörer som har lokala bankkonton i Sverige kommer nämligen upphöra att förmedla betalningar till icke-licensierade spelbolag. Min största fråga är därför hur någon ens kommer kunna göra en insättning hos ett icke-licensierat spelbolag, än mindre ta ut vinster därifrån till en svensk bank.

Senast redigerad av HL333982 den 2018-12-19 klockan 00:43.
HL333982 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat