Visa ett inlägg
Gammal 2018-12-27, 10:22   #2156
Viroid
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av AmaerildeRimfrost Visa inlägg
Jag tänker som följer...

Ifall man nu är spelberoende och torskar en del pengar och får ångest och mår dåligt över det. Ger det rätt effekt med en pop up som visar hur länge man varit inloggad och hur mycket man förlorat under den här perioden? Är man lite i tilt blir det väl sju resor värre när det dyker upp andra saker som irriterar en? Men det kan ju innebära mer skattpengar till kassan så...
Jo, det finns en trave charlataner som är resande i spelmissbruk. De åker runt och föreläser, mot ett väl tilltaget arvode, för en massa människor om hur hemskt spelmissbruk är. De gör det med väldigt lite kunskaper om ämnet, men är duktiga talare och kan lägga ut texten.

De har till och med bildat "föreningar" och "nätverk" som får en massa pengar av såväl det allmänna som spelbolagen (så att de kan visa att de tar det hela på allvar) för att sprida lite myter om spelet ur påstådda spelmissbrukares ögon.

Jag är ingen forskare, men jag anser inte att spelmissbruk kan behandlas på samma sätt som olika drogmissbruk, för det är inte samma sak. Snarare handlar spelmissbruk om narcissism där man anser sig så överlägsen de larviga spelbolagen att man kan slå dem alla dagar i veckan, eller i alla fall över en tillräckligt lång tidsperiod.

Det bästa sättet att tackla det här är troligen att göra spelbolagen ansvariga för att pengarna som deras kunder spenderar inte kommer från brottslig verksamhet. Vill man låta någon spela för mer än x kr i månaden så får man först göra en analys av om denna person rimligen har råd med det.

Det skulle inte hjälpa alla, men de allra största torskarna skulle få problem att visa att de visst förfogar över den där miljonen de förskingrat från dagiskooperativet där de är föreståndare, eller pengarna från kyrkans ungdomskör eller vad man nu kommit över.

Konsekvensen skulle bli mer spelreklam i Connoisseur och mycket mindre i TV3. Spelbolagen måste förstå att om man vill tjäna pengar på spel så får de lov att ta mycket mer ansvar och risk. Det här "systembolagstänkandet" att man får langa hur mycket sprit man vill till alkoholister bara man informerar om att det är dåligt att dricka mycket, det håller inte för spelbranschen.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Spiritus (+5), Knutman (+100)
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat