Ämne: Limiteringar
Visa ett inlägg
Gammal 2019-01-05, 09:58   #554
awolf
 
Reg.datum: sep 2011
Inlägg: 28
Sharp$: 2696
Standard

Skickade till spelinspektionen jag med:

"Är godtycklig insatsbegränsning vid kommersiellt onlinespel förenlig med den nya spellagen?

Jag skriver till Er i förhoppning att ni i ett viktigt avseende kan bringa klarhet gällande om spelanordnare vid kommersiellt onlinespel följer det regelverk som införts vid årsskiftet på den svenska spelmarknaden. Jag pekar i nuläget inte ut någon specifik spelanordnare utan min och många andras förhoppning är att erhålla ett generellt utlåtande från er sida. Det jag syftar till är den orättvisa och godtyckliga insatsbegränsning(populärt kallad limitering) som tillämpas av de flesta licensierade spelanordnare online och som nu verkar på den svenska marknaden. Ett konkret exempel är att spelare A får satsa betydligt mer(10-tusentals procent, ibland mer) än spelare B på exakt samma spelerbjudande, vid exakt samma tidpunkt och från exakt samma spelanordnare. Det rör sig om betydande skillnader och i sammanhanget är det naturligtvis inte en tillfällighet att spelare A har en historik att förlora hos spelanordnaren över tid.

En annan orättvis konsekvens som godtyckliga insatsbegränsningar medför är att svenska spelare inte ges samma förutsättningar att i praktiken ta del av spelanordnarens ”lock-erbjudanden” s.k. bonusar. Innan spelare kan ta del av bonusen måste först ett omsättningskrav uppfyllas under en begränsad tidsperiod vilket ger spelare B i tidigare exempel betydande svårigheter i förhållande till spelare A.

Det här beteendet är inte acceptabelt i min mening men det är en generell tradition bland spelanordnare online som lever vidare även efter införande av ny spellag.

Avslutningsvis är jag är tacksam om ni återkopplar om er syn på saken och jag lovar att det finns många svenska spelare som delar mina erfarenheter.

Tack och jag ser fram emot ert svar!"
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+100), Robsessed (+50), Stooges (+100), Lobo (+10), runtomkring (+100), kusagwa (+20)

Senast redigerad av awolf den 2019-01-05 klockan 11:11.
awolf är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat