Visa ett inlägg
Gammal 2019-01-06, 09:58   #233
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 131
Sharp$: 56888
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Strappa71 Visa inlägg
Vad spelar det för roll hur många "system" som spricker i 3e avdelningen?

Det är ju inte förrän efter sista avdelningen det spelar någon roll hur många system som är kvar och då sammanfaller antalet system med antalet rader.


Jag har full respekt för ditt travöga olle, men systemrens-resonemang är ganska mycket 1997.

Det som spelar roll är radrenset för hela omgången och där bidrar var och en av vinnarna ganska precis med sin insatsfördelning. ( Annars skulle det inte gå att göra uppskattningar av utdelningen mha V75%en. )

Hur många system som klarar sig vidare eller inte är helt oväsentligt eftersom ingen vet hur många rader som sitter på vart och ett av dessa system.

Jag har dock fått indikationer på att ATG under 2019 kommer att börja visa radnedräkning parallellt med gamla systemnedräkningen.

Förhoppningsvis kommer detta att leda till att fler slutar svamla om "bra eller dåligt systemrens".

I alla fall här på sharps.
Klart att det hänger på hur man streckat i övriga lopp, dvs hur systemet ser ut i sin helhet.

Har jag en spelkassa som tillåter att lämna in ett system på 500 rader (250 kr) och väljer mellan spik eller två streck i gulddivisionen och har valt ett ABC system med krav på 3 av 6 a hästar i övriga lopp så får jag råd med väldigt många fler b och c hästar i övriga lopp om jag spikar i guld. Är väl då skillnad på om de 6 a hästarna samtliga är favoriter eller outsiders. Är det bara favoriter så behövs det verkligen b och c hästar som rensar bort system och då är det nog läge att ta ställning i loppet där bara två hästar är spelade men om mina a hästar inte är favoriter så finns det god potential till bra pengar även med två streck i tvåhästarsloppet men få streck i övriga lopp.

Spelar man för att få så många rätt som möjligt eller för att vinna så mycket som möjligt? I ett poolspel ska du vinna övriga spelares pengar och det gör man bara genom att inte spela som kollektivet. Det var kanske en och annan igår som hade råd med 1an i avd 5 (359 av 15 331 återstående system klarade den) tack vare att dom tog ställning i guld och kunde göra systemet dubbelt så stort till samma kostnad tack vare det?
olle är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat