Visa ett inlägg
Gammal 2019-01-06, 12:06   #237
Strappa71
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2391
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
Klart att det hänger på hur man streckat i övriga lopp, dvs hur systemet ser ut i sin helhet.

Har jag en spelkassa som tillåter att lämna in ett system på 500 rader (250 kr) och väljer mellan spik eller två streck i gulddivisionen och har valt ett ABC system med krav på 3 av 6 a hästar i övriga lopp så får jag råd med väldigt många fler b och c hästar i övriga lopp om jag spikar i guld. Är väl då skillnad på om de 6 a hästarna samtliga är favoriter eller outsiders. Är det bara favoriter så behövs det verkligen b och c hästar som rensar bort system och då är det nog läge att ta ställning i loppet där bara två hästar är spelade men om mina a hästar inte är favoriter så finns det god potential till bra pengar även med två streck i tvåhästarsloppet men få streck i övriga lopp.

Spelar man för att få så många rätt som möjligt eller för att vinna så mycket som möjligt? I ett poolspel ska du vinna övriga spelares pengar och det gör man bara genom att inte spela som kollektivet. Det var kanske en och annan igår som hade råd med 1an i avd 5 (359 av 15 331 återstående system klarade den) tack vare att dom tog ställning i guld och kunde göra systemet dubbelt så stort till samma kostnad tack vare det?
Allt det där är fullt rimliga och fungerande resonemang.

Men om argumentet för att chansa med den ena istället för att ta båda är att "för få andra SYSTEM spricker i det loppet" så är resonemanget anno 1996.

Det du nämner i slutklämmen är något helt annat. Om man väljer bort hälften av raderna genom att spika i Guld för att få med fler skrällrader så är det ett helt logiskt tänk.

Men det är inte systemet som är ditt vad. Det är dina rader som är dina vad och ditt sammansatta system med sina matematiska delsystem är bara ett förenklat skrivsätt att lämna in många av dessa samtidigt. I och för sig har inte ens ATG själva särskilt bra grepp om just det här.

När du sätter dit extra hästar så sätter du ju egentligen dit extra rader.


Allt detta låter och är självklart såklart och jag vet att jag "överförklarar".


Men det är för att lyfta fram min poäng. Det är inte "sharp" att ta spelbeslut med systemrens-resonemang.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat