Visa ett inlägg
Gammal 2019-01-06, 19:07   #1
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 143
Sharp$: 56998
Standard

V75 Jägersro 12 jan


En oerhört högklassig januari V75a måste man säga. Dessutom spelvänligt. Ser ut som att Jägersro är mer attraktivt att resa till i januari än på sommarhalvåret för dom som har en bit dit. Stor anledning att det är broddfritt som gäller där. Bara hoppas att inte vintervädret når Skåne till på lördag.

V75-1

Gillat Juan ända sedan början av dec 2017 när den trots galopp vann som rejäl skräll just på Jägers och jag fick 7 rätt. Nu lär spelvärdet inte bli något vidare. Men lopp i kroppen, ingen barfotahäst och nu hos topptränare måste göra den till en het segerkandidat felfri. Tror det var enda galoppen i hela karriären så tror inte spåret är någon fara.

Wild Love vann senast men den är klart bättre barfota och senast mötte hon bara ston. Spåret heller ingen höldare.

V75-2

Underbart stayerlopp som många kan vinna. Lätt snabb bana och det är läge att leta skrällar på framvolten. Det brukar krävas lite mer av kuskarna i dessa lopp också än i 1640m auto lopp är värt att tänka på. Troligen blir segermaskinen Tuxedo Bi med 40 m tillägg favorit, men hur van är Rick Ebbinge med sådana här proppar?

V75-3

Här blir väl Turno Di Azzurra halva Sveriges nästagångare efter senast och den fick verkligen ett bra spår. Känns annars som en lite lurig gulddivision som verkligen platsade på kupongen denna vecka. Flera är väl riktiga topphästar med troligen sin bästa tid bakom sig. Värt att tänka på är att det var en bedrövlig bana på Solvalla när Turno D A startade sist. Flera hästar gillade den inte alls. Kan bli helt annat banunderlag nu.

V75-4

Tycker detta stolopp vid en första titt ser väldigt lurigt ut. Snackhästen blir väl Ebbinges segermaskin Unar Bi. Noll koll på den just nu. Aldrig startat i Sverige . Men spår 15 och 14 hästar att runda lär kräva en väldigt bra kuskinsats för vinst om inte hästen är helt överlägsen. Blir nog dyrt att heltäcka detta race.

V75-5

Följer travet väldigt sporadiskt just nu så måste lägga en hel del tid i lopparkivet till lägsta klassen. Vad jag kan se är några nog missgynnade av barfotaförbudet . Titta t ex på Dream Of Natures resultat innan och efter 1 dec. Måste som sagt lägga extra mycket tid på detta lopp och har ingen vinnare just nu.

V75-6

Kanske man kan göra det lätt för sig här och chansspika Västerbo Exact till bra värde? Snacka om att sitta fast med rubbet i finalen som Olle Rols vann annandag jul. Samma gäller här dock. Banan var väldigt lurig på Solvalla . Troligen helt annat underlag nu.
Stepping Spaceboy torskade väl detta efter spårlottningen . Master Crowe en kanon med två vardagslopp i kroppen nu. Inte svårt att räkna ut att det varit med sikte på detta och fick bra spår.

V75-7

Ruggigt bra klass 1 försök. Här krävs nog helgardering. Alla ser ut som segerkandidater vid en snabb koll. Har ingen spontan söndagsvinnare.


Ska bara läsa på denna omgång kommande vecka så med någon timme varje kväll borde man vara bra påläst lördag förmiddag.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
viking90 (+5), Gotland (+5), AmaerildeRimfrost (+5), Fulsprit (+5), Henkezan (+5), oinkk (+5), 777 (+5), asgaya3141 (+5)
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat