Ämne: Halmstad V75
Visa ett inlägg
Gammal 2019-02-26, 22:35   #31
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 156
Sharp$: 57013
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av SO Visa inlägg
Du har givetvis helt rätt. Bra beskrivet. Jag hade i fjol ( eller var det två år sedan?) nöjet att träffat en som är hovslagare i mellannorrland och har varit i dom flesta stall (i 20-25 år). Vi diskuterade det där med barfota körning och kring detta "fenomen". Skulle jag redovisa hans synpunkter här på sajten skulle det ta hus i helvete så jag kniper käft. Sådana som aldrig satt en fot i ett stalkl vet alltid bäst, hehe
Var det någon pensionärskompis uppe i norrlandsskogarna som skodde kallblod på 70 talet?. På den tiden var barfotakörning ovanlig och ni norrlänningar har väl ibland lite svårt att inse att saker och ting har utvecklats sedan dess.

Om jag räknade rätt i guidens redovisning av aviserade skoryck på lördag blev det minst 30 bara i V75 loppen. Snacka om tränare som saknar empati för hästarnas välmående. Brukar väl vara 2/3 av hästarna på V75 under sommarhalvåret som tävlar barfota. Är hela landets tränarkår djurplågare? Det är ju helt förfärligt. Dom borde verkligen ta att allvarligt snack med er gamla norrlänningar som vet hur fruktansvärt det är för de stackars hästarna att tävla utan skor på hovarna.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat