Visa ett inlägg
Gammal 2019-03-18, 07:26   #92
Strappa71
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2396
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Solo Visa inlägg
Det du i praktiken är emot är alltså ombudsdelen i tillsammanskonceptet och då främst att ersättning till ombud tas som extra avgift?

Att exakt samma system dras många gånger och man som spelare kan ha oturen att det sker när man själv sätter en svår rad är en riktig dålig effekt. Sen är det ju frågan då hur mycket av omsättningen kortsiktigt och långsiktigt som blir ersättning till tillsammanbolag. Travet är i en lång negativ trend så det är nog rätt mycket pengar som inte skulle spelats utan andelarna. När jag frågar runt så säger många att de köper andelar för större summor än de spelat själva tidigare. Det är så många som säger detta att jag tror det är utbrett, just nu.

En sak som inte lyfts direkt i tråden: jag brukar fråga vad folk tycker och det är jättemånga som tycker om konceptet att få vara med på ica-handlarens stora system eller att få köpa andelar av någon kändis. Testa att fråga gubbarna ni ser hos ombuden! När jag påpekar att avgiften är 10% eller att de ju delar med hundra andra om det blir vinst är det inget som stör. Det är med andea ord många som är nöjda kunder.

Det borde kunna vara på samma premisser som de som köper andelar i den fysiska ICA-förbutiken. En motsvarighet till kupongavgiften ( otidsenlig den med! Se SvenskaSpel! ) med ett tak på 4-5% hade varit betydligt mer rimlig.

Att andelsköparen inte tycker att avgiften stör beror såklart på att det inte spelar någon roll för vederbörande om den förlorar de där 10%en direkt till ombudet eller till andra spelare. För de där andra spelarna....ja för dem utgör det en väsentlig skillnad.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat