Visa ett inlägg
Gammal 2019-04-07, 12:02   #149
Stekel
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Visst fan är det skrällarna som styr utdelningen! Inte bara det, utan det är så fiffigt att du har nästan blint spelvärde på många skrällar.

Det är många som garderar ner en bit, och hästar som är streckade säg 5-15% är sällan fullständigt åt skogen felvärderade. Kollektivet stöter och blöter dem och jämför deras vinstchans så ingående man kan mot de mer spelade. Hästar streckade på några enstaka procent däremot är oftast blinda fläckar för de flesta systemmakare. Man litar helt enkelt på att andra gjort sitt jobb när de dömt ut dem som chanslösa ekipage. Analyserar dem inte alls egentligen, ser dem inte.

Vi fick ett väldigt talande exempel igår i Dallas! Spår 4. 1640 meter. Lägsta klassen på V75. Du behöver inte ens öppna startlistan för att ta reda på vilken hästen, kusken eller tränaren är. Eller vad den möter för den delen. Utan någon som helst info kan du plita ner en vinstchans till minst 4-5% under de där förutsättningarna.

Vi behöver inte gå jättelångt bak för att hitta ett liknande exempel. Kissmylips HC i V75-2 26/1. Klass 2, spår 4. Igår pratades det väldigt mycket om två hästar i första loppet, de flesta andra ekipage avhandlades inte överhuvudtaget. Förutom kanske just 2 Its Time som alla visste hade viss spetschans, och dessutom hade man deklarerat ganska klart att man ville köra där eftersom den hade så fin statistik i just den positionen. Egentligen en kanonspik till de 5% den landade på (men jag får erkänna att jag faktiskt aldrig hade den i tankarna som spik).

Lite samma sak i volt-stoloppen också, även om det igår hade krävts en galopp av Procolate för att det skulle tokskrälla även där. Tvåan, trean och fyran i mål låg alla på runt 1%. Flera exempel även där bara genom att titta en liten bit i backspegeln (Havefunwithme, Miss Hejaracka, Roly Poly).

Voltsto-loppen är sedan "alltid" ökända som skrällpropositioner också, mycket mer än klass 2. Det dras i varenda krönika, varje genomgång att det är ALLTID risk för skräll med de förutsättningarna. Ändå är det ytterst få som lägger stora garderingar där.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+5)
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat