Visa ett inlägg
Gammal 2019-05-21, 23:58   #1
Lazlo
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 295
Sharp$: 24932

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Genomgång av Europatipset 22/5


Onsdagens och torsdagens Europatips är en blandning av matcher från Europa, Syd- och Nordamerika. Den schweiziska högstaligan går mot sitt slut och fyra matcher därifrån inleder kupongen. Det ska vidare analyseras fajter från Holland, Copa Sudamericana, MLS och till sist tre matcher från Sverige som avslutar raden. Två jackpotmiljoner finns också att lägga vantarna på. Då kör vi!




Spelstopp: Onsdag kl 19.59

1. Neuchatel - Lugano X

Statistik
Med två omgångar kvar av den schweiziska ligan är det oerhört jämnt mellan Lugano på tredjeplats (44 poäng) och femteplacerade Luzern (43 poäng) och gästerna behöver således poäng för att kunna behålla sin fina tredjeplats. För Neuchatels del är det enbart segrar mot Lugano och Basel som gäller för att ha möjlighet att slippa botten två i tabellen. Xamax har dock haft bekymmer på slutet och förlorade den mycket viktiga streckmatchen mot Sion senast med 0-1. Gästerna saknar svenske Alexander Gerndt som är avstängd. Tufft och jämnt att vänta där 1X löser biffen på det mindre systemet men helgarderas på det större.

2. Luzern - Zürich 1

Statistik
På Swissporarena är det en mycket viktig kamp som utspelas då Luzern och Zürich är två av aspiranterna till att nypa en Europa League-plats till kommande säsong. Värdlaget har varit ojämna på hemmagräset men besegrade Thun i slutet av april med 3-1 och hade en solklar 4-0 ledning i mötet med hopplösa Grasshoppers förra söndagen. En match som dessvärre fick avbrytas med anledning av vansinniga bortafans som invaderade planen. Ettan ser här mycket spelvärd ut och hamnar den under 40 procent är det en solklar spik!

3. St Gallen - Young Boys 2

Statistik
För andra året i rad kan Young Boys titulera sig Super League-mästare. Klubben från Bern har varit helt överlägsna denna säsong i ligan och har dessutom gjort avtryck på den internationella scenen. De gulsvarta besegrade som bekant bland annat Juventus på hemmagräset och kryssade mot Valencia i Champions Leagues gruppspel. För St Gallen är seger eller åtminstone poäng oerhört viktigt i kampen om en topp 5-placering. Besökarna har dock inte slagit av på takten trots att seriesegern varit klar sedan länge och fortsätter vinna matcher. Tvåan spelas där ett kryss åker med på det större systemet.

4. Thun - Basel X

Statistik
Basel bärgade det schweiziska cupguldet efter 2-1 i en ganska välspelad final mot FC Thun. Chans till snabb revansch här med andra ord fast nu är det ligan som gäller. Gästerna, som senast vann Super League säsongen 16/17, har fått lämnat över tronen till Young Boys och har inte kunnat hänga med Bernlagets framfart på senare tid. Andraplatsen är sedan länge klar och frågan är hur motiverade Kollers mannar är här. De röda hemmahjältarna ska vara motiverade till tusen och då blir 1X lösningen på det mindre systemet. En helgardering ritas ner på det större.

5. De Graafschap - Cambuur 2

Statistik
Det är kvalfotboll som gäller på De Vijverberg där Eredivisie-representanten De Graafschap ska försöka tråckla sig kvar i det pågående kvalspelet. Första mötet lagen emellan slutade med ett 1-1-resultat som gästerna ska vara klart mest nöjda med efter bland annat en missad straff från Nabil Bahouis gäng. All press ligger nu på laget från Doetinchem. Perfekt läge för gästerna att överraska med andra ord där ingen förutom dem själva tror på en bortaskalp. Utgå från en skrällande tvåa men gardera snabbt.

6. Sparta Rotterdam - FC Oss X

Statistik
Nästa kvalmöte i Nederländerna tar oss till Rotterdam och mötet mellan Sparta och FC Oss. Första mötet gick av stapeln på Heesen Yachts Stadion i söndags där Abdou Harroui blev stor matchhjälte efter att ha gjort bägge strutarna i 2-0-segern. Stor uppförsbacke för de rödvita som ändå har en klart godkänd trend på resande fot med två segrar och en oavgjord på de tre senaste matcherna. Med triumfen senast att luta sig tillbaka på finns ingen anledning att spela en överstreckad etta rak här. Ta med alla tecken istället och hoppas på skrällen till höger.

7. Deportivo Cali - Penarol 1

Statistik
I Sydamerika är det Copa Sudamericana som gäller då Deportivo Cali och Peñarol ställs mot varandra. Sextondelsfinaler står på agendan och det är ett formstarkt bortagäng som reser till Colombia för match. Gästerna toppar den inhemska uruguyanska ligan och var ytterst nära att ta en plats bland de två bästa i Copa Libertadores där Flamengo och Quito kom före Diego López mannar enbart på målskillnad. Här saknas dock tre viktiga spelare som är iväg på landslagsuppdrag. Cali är stabila hemma och ser här dessutom ut att bli undervärderade. Ska ettan garderas är det i så fall ett kryss som gäller.

8. Zulia - Palestino X

Statistik
Zulia har varit svårslagna hemma i Venezuela på slutet. Tre raka 1-0 segrar borde bidragit med en del självförtroende till tränare Stifanos mannar inför mötet med Palestino. För gästerna från Chile har spelet i Primera Division hittills varit lite av en besvikelse. Bara fem segrar så långt i ligan och dessutom åkte klubben ur Copa Libertadores tidigare i vår. Överlag är dock den chilenska ligan något starkare än den venezuelanska. X2 känns därför som en helrätt lösning här.

9. Corinthians - Deportivo Lara 1

Statistik
I São Paulo ska Deportivo Lara gästa Corinthians i nästa sextondelsfinalmöte. Hemmalaget har startat den brasilianska ligan bra och vann senast den svåra bortamatchen mot Athlético Paranaense med 2-0. Veteranen Vágner Love stod för ett av målen och det var brassens första ligamål denna säsong. Gästerna från Venezuela är inne i en jobbig trend och går inte alls särskilt bra för tillfället. Besökarna har faktiskt bara vunnit en av de nio senaste matcherna. Ettan är en solklar spik!

10. NY Red Bulls - Vancouver 2

Statistik
Det blåser återigen positiva vindar i Red Bulls-lägret efter den blytunga starten på MLS-säsongen. Efter 1-0 segern senast mot Atalanta har nu New York-laget fyra vinster på de fem senaste omgångarna och klättrar i den unga tabellen. Det ska dock tilläggas att hemmalaget haft en del flyt i segermatcherna på sistone och faktiskt inte varit bollförande i någon av dessa. Vancouver går så långt helt okej och reser till östkusten med ett oavgjort resultat i bagaget då Kansas delade poängen med Whitecaps. Med de större pengarna till höger testas skrällen fullt ut. X2 blir valet!

11. Piteå - Limhamn Bunkeflo 1

Statistik
Damallsvenskan nu och mötet mellan förra säsongens guldlag Piteå och Limhamn Bunkeflo. Gästerna har inlett säsongen med fyra poäng på de sex första matcherna där lagets enda seger så långt kom i derbyt mot Rosengård tidigare i maj. För norrlänningarnas del har säsongen börjat ungefär som förväntat men har på slutet haft en del bekymmer med målskyttet vilket också inneburit en poäng (0-0 mot Vittsjö) och förlust mot Rosengård som resultat. Med spelare som Janogy, Edlund och Jakobsson framåt är det dock enbart en tidsfråga innan den negativa måltrenden bryts och laget är dessutom riktigt bra hemma på LF Arena. Ettan är inte ifrågasatt.

12. Skövde - Trollhättan X

Statistik
Toppmöte i Division 1 Södra då Trollhättan med fyra raka segrar i bagaget reser till Skaraborg för match mot serieledande Skövde. För hemmalagets del är hittills enda plumpen i protokollet förlustmatchen mot Värnamo. I övrigt är det fina insatser som de helröda visat upp. Gästerna har vaknat ordentligt till liv efter några svaga inledande kamper. Värnamo, Ljungskile och Åtvidaberg har i tur och ordning besegrats vilket är riktigt starkt av Lundins mannar. Rexhepi och Lipovac har varit stekheta hos gästerna på slutet. Alla tecken ska självklart med här!

13. Lidköping - Gauthiod 2

Statistik
Sista anhalt på kupongen blir Lidköping och mötet i Division 2 Norra Götaland där hemmalaget ska ta emot Gauthiod i ett derby på den övre halvan. För Grästorpslaget är det fortsatt klackarna i taket efter 4-0 i senaste matchen mot Nordvärmland. Det ska dock tilläggas att siffrorna drog iväg en aning då gästernas två sista mål kom på övertid. Värdarna blandar och ger en del på hemmagräset och förlorade senast på Lockorns IP med klara 0-3 mot Vårgårda. Tvåan ser ut att kunna spelas till fina procent här. Gardera med ett kryss på det större systemet, det räcker!


Singelstrecket! - Piteå

Förra säsongens mästare är inne i en mindre måltorka. Dags att bryta den här då Limhamn Bunkeflo är ett betydligt sämre fotbollslag. Banketta!

Kupongrensaren! - Vancouver

Vancouver är underskattade och spelar till och från en riktigt underhållande fotboll. New York övervärderas kraftigt här och kommer inte få något gratis på Red Bull Arena. Fin skräll!

Spelförslag:

432 rader

1. Neuchatel - Lugano 1x
2. Luzern - Zürich 1
3. St Gallen - Young Boys 2
4. Thun - Basel 1x
5. De Graafschap - Cambuur 1x2
6. Sparta - FC Oss 1x2
7. Deportivo Cali - Penarol 1
8. Zulia - Palestino x2
9. Corinthians - Deportivo Lara 1
10. NY Red Bulls - Vancouver x2
11. Piteå - Limhamn Bunkeflo 1
12. Skövde - Trollhättan 1x2
13. Lidköping - Gauthiod 2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Neuchatel - Lugano 1(x2)
2. Luzern - Zürich 1
3. St Gallen - Young Boys (x)2
4. Thun - Basel (1)x(2)
5. De Graafschap - Cambuur 1x2
6. Sparta - FC Oss 1x2
7. Deportivo Cali - Penarol 1(x)
8. Zulia - Palestino x2
9. Corinthians - Deportivo Lara 1
10. NY Red Bulls - Vancouver x2
11. Piteå - Limhamn Bunkeflo 1
12. Skövde - Trollhättan 1x2
13. Lidköping - Gauthiod (x)2




I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Lazlo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat