Visa ett inlägg
Gammal 2019-06-09, 19:33   #1
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 105
Sharp$: 56699
Standard

V75 Boden 15 juni


Kul med kvällstrav. Första V75 loppet startar först kl 20.30 på lördag. En perfekt starttid på sommaren. Då hinner folk både gå på stranden och grilla på kvällen innan V75.

Tyvärr är det rent sportsligt en riktigt medioker V75a. Det är en jäkla tur att Reden kommer med en busslast, för annars hade det i stort sett varit som vilken tävlingsdag som helst där uppe med norrlandshästar och finska gäster.

V75-1

Lägsta klassen. Svårt att hoppa i taket snällt sagt över detta klass 2 försök. Kunde lika bra varit ett lunchlopp på måndagen. Enda hästen jag hittar som möjligtvis hör hemma i travets elitserie är Berghs Quito Lane. Sköter den sig måste det vara toppchans i ett sådant här skräplopp.

V75-2

Ingen högre klass generellt på detta stolopp heller men rätt spelvänligt. Börjar man med startvolten så är där väl inga hästar som normalt vinner V75 lopp. Ingen riktig koll dock i nuläget men att ha ettor i raden från 25 tkr lopp där uppe inte alltid något som är någon större merit. På mellanvolten är det väl Hossiana Boko som är klart mest kapabel. Får Westholm till styrningen måste den ha bra chans. Finns 2-3 ok hästar till där. Längst bak står de som troligen blir mest spelade. Uffe på Mille Millionare. Blir det skoryck kommer den med rätt tempo gå oerhört fort över upploppet .

V75-3

Bronsdivisionen och känslan man får direkt är att de två gästerna från Solvalla är klart bättre än alla norrlandshästarna . Därmed söndagslås på Coogan och Mellby Club.

V75-4

Är väl för detta kallblodslopp som Westholm kommer till Boden främst och det måste vara en mycket bra chans för Guli Rubin om den är lika bra som senast i Gävle . Noterar dock att den står lite sämre till efter den vinsten. Stod väl 20 meter före Joker C K senast . Nu samma volt så ingen söndagsspik . Joker CK gick faktiskt en snabbare tid än Westholms senast.

V75-5

En silverdivision där väl hälften av hästarna inte är av V75 kaliber. Bucks To Burn blir väl med rätta favorit men inte bara att köra ut och vinna från bakspår. Behöver bli lite körning med. Eder Bob, Havbergs Night och Nobel Amok klart bra silverhästar.

V75-6

Lite dålig koll på Fleet Amiral men den kanske bara vinner. Annars ser detta lopp rätt kul ut spelmässigt och därför det ligger på dagens dubbel. Zinco Jet och Arras Cando känns väl spontant som värst emot. Några för mig okända hästar med starter i Harstad och Finland som får kollas i veckan.

V75-7

Bodens storlopp och det är trist att loppet inte ens blev fullt. Ett grupp 1 lopp med en miljon i förstapris förväntar man sig åtminstone ska bli fullt och inte innehålla flera rena utfyllnadshästar . Det märks verkligen när man set startlistan hit att det är alldeles för många storlopp för högsta klassen just nu. Propulsion vinner normalt igen men man har inte missat Salmelas snack om att detta lopp är årets viktigaste uppgift för Makethemark . Frågan är dock om den kan ta en längd från start på Propulsion. Troligen inte väl så risk att loppet är över in i första sväng.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
viking90 (+7), coolmanriver (+5), asgaya3141 (+3), michael (+10)
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat