Visa ett inlägg
Gammal 2019-06-14, 22:43   #11
Rob
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 938
Sharp$: 3026
Standard

På V86 ”brukar” jag använda den oftare än på andra spel som V64, eftersom jag upplever att V64 brukar ofta kunna vara ganska favoritbetonat (har dock ingen statiskt som styrker påståendet, finns med all säkerhet flera här inne som har stenkoll på hur läget ligger).

Sen är det ju som tidigare sagts helt beroende på systemet. Jag spelar egentligen för storvinster och därmed ganska skrällbetonat. Vågar t.ex. ofta ta bort en favorit jag inte alls tror på om jag bara tar 3 hästar. Och drar mig inte för att sätta utgångskrav eller motsvarande på egna idéer alt. lägga maxkrav på antal favoriter som får vinna.

Och att köpa en andelslott för 500kr och sedan vinna 10-20k är inte mitt mål. Nog är 20k najs, men om jag sparar mina pengar och inte bettar alls under ett år eller liknande så har jag nog mina 20k sen...
Med den lilla avstickaren sagt så ligger mina system oftast viktade mot större utdelningar, och därmed inte ger utdelningsreducering så mkt, varav den långt ifrån alltid används. Risken är även att om jag lämnar in tidigt med utdelningsreducering, att den slår fel i slutändan om det är stora svängningar i streckprocenten.

Brukar också uteslutande reducera bort rader med ”för låg” utdelning. Man kan ju även reducera bort rader med ”för hög” utdelning för att man inte tror den blir så hög. Det gör att man kan ta med skrällar i varje lopp men att inte alla får gå in, och således behöver man inte betala lika mycket för varje skräll-häst som för dom man tror mer på (jämför med ett matematiskt system där man betalar lika mycket för varje häst). Dock anser jag det finns bättre metoder för att uppnå den effekten med att betala mindre för skräll-hästar (typ max 1 C eller liknande), varför jag inte använt utdelningsreducering på för hög utdelning. Dessutom skulle jag aldrig kunna förlåta mig själv om det mot förmodan skulle smälla till rejält och ge miljoner, men att jag reducerat bort dom raderna för att spara 500 spänn eller liknande...

Men ska ändå ge mig på ett försök till en upplevd gissning på din fråga, så tror jag att minst 15k i utdelning är det jag har använt tidigare och att det på V75 brukar kunna reducera bort ca 10% i genomsnitt. Tycker diagrammet jokersystemet ger över systemets potentiella utdelning är pedagogisk och bra, vilket jag ibland kan använda som en fingervisning mot hur systemet viktar sig när jag applicerar andra reduceringar istället för att lägga just ett minsta utdelningskrav. Notera också att jackpottomgångar är den sämre att beräkna rätt potentiell utdelning!

Min högst personliga upplevda slutsats, är att komponerar man ihop ett reducerat system på rätt sätt med ABC/utgångar etc. så ska man inte behöva använda utdelningsreducering. Det finns ju dom som är ruskigt duktiga på reducering, typ Strappa tycker jag har visat sig bra och säkert många andra också, som kan ge bättre svar än mitt långa svammel, men dryga kommentar undanbedes.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Micke (+2), coolmanriver (+10), puffpuffloco (+10)

Senast redigerad av Rob den 2019-06-15 klockan 09:25.
Rob är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat