Visa ett inlägg
Gammal 2019-06-15, 04:52   #12
Strappa71
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 3 877
Sharp$: 3727
Standard

Allra viktigast att nämna är att i stort sett alla reduceringsprogram ( framförallt Jokersystenet ) är urusla på att visa vettiga beräknade radvärden när det är Jackpott.

Det beror på att de inte tar hänsyn till att extrapengarna kommer att utgöra en mindre andel av den totala potten "senare". De räknar alltså på vad radernas värde skulle vara om det var spelstopp "nu".

Så när det är Jackpott gäller absolut att det blir bättre och bättre ju närmare spelstopp du kommer. Och det är först efter spelstopp som dessa program räknar fram utdelningen på ett vettigt sätt.

Sedan finns det en till anledning till att det stämmer bättre och bättre närmare spelstopp och det är att det är så stor del av spelet som går in allt närmare spelstopp nu för tiden. En del hästar trendar så hårt att det ibland skiljer chockerande mycket i spel% 1h kvar vs spelstopp.

Sammanfattningsvis:

1) Använd det aldrig i Jokersystemet när det är Jackpott. Inte ens om du fått upp känslan för funktionen i allmänhet.

2) Ha i åtanke att det händer mycket med spel%en sista timmen och det gör att utdelningsvillkor aldrig blir en exakt vetenskap.

3) Fundera inte så mycket om hur mycket det reducerar eller inte. Om du så bara reducerar bort 1% av systemets mest ospelvärda rader som du istället kan lägga på andra mer spelvärda rader kommer det att göra en stor skillnad på några års sikt.

4) Angående 3). Det är dock inte alltid det är raderna med lägst utdelning som är mest ospelvärda. Spelvärde i sig har inget med den nominella utdelningen att göra.För någorlunda korrekta radvärdesberäkningar när det är Jackpott är det bara ett enda program som gäller. Och det är Baratrav.se


Tillägg: För övre gräns på utdelningsvillkor - Använd väldigt sparsamt. Jag använder det i stort sett endast för att dela upp ett system i flera delar där jag i olika utdelningsintervall använder olika villkor på systemet. Men det är sällan.....
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Rob (+5), puffpuffloco (+10)

Senast redigerad av Strappa71 den 2019-06-15 klockan 05:00.
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat