Visa ett inlägg
Gammal 2019-07-02, 15:40   #1
Lazlo
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 295
Sharp$: 24932

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Genomgång av Europatipset 3/7


Sommaren bjuder alltid på luriga kuponger och denna är inget undantag. Inte mindre än sju matcher hämtas från MLS där flertalet fina drag hittas. Dessutom bjuds det på svensk Division 1-fotboll där flera av topplagen övervärderas. Slutligen tittar vi till våra grannländer i öst och väst där det vankas derbyn under torsdagen. Ingen jackpot men magisk värde som gör att detta ska kunna bana väg till lika fin utdelning som i helgen. Mot 13 rätt!




Spelstopp: Onsdag kl 18.59

1. Skövde - Torns IF 2

Statistik
Vi inleder på Södermalms IP för ett toppmöte mellan trean Skövde och femman Torns. Föga förvånande har hemmalagets hysteriska form sakta men säkert börjat avta. Senast blev det förlust mot Lindome för skaraborgarna. Defensiven är dock solid vilket gör att de alltid är med i matcherna. Gästerna från Lund besitter dock en högre repertoar och visar också bättre form för stunden. Inte lätt att åka upp till Västergötland och plocka tre poäng men här undervärderas skåningarna kraftigt. Tvåan är ett givet utgångstecken men behöver backas upp med krysset. I våras slutade det just med delad pott när lagen möttes på Tornvallen.

2. New York City - Seattle 1

Statistik
Vi rör oss raskt över Atlanten och hamnar i The Big Apple där Gustav Svenssons Seattle ställs inför en tuff uppgift. New York City bör kunna lösa en slutspelsplats i den östra konferensen och detsamma gäller gästerna i den västra. Hemmalaget har visat sig vara enormt svårslagna med endast en förlust hittills under säsongen. Lagets oförmåga att vinna matcher är dock oroväckande, hela åtta av 15 fighter har slutat oavgjort. Båda lagen har ett par avbräck, City saknar bland annat keepern Sean Johnson och anfallaren Héber medan Seattle får klara sig utan namn som Jordan Morris, Raúl Ruidíaz, Nicolás Lodeiro och Cristian Roldan. Med de avbräcken får Sounders svårt att vinna på östkusten men det lågt streckade krysset måste med.

3. Orlando - Philadelphia 1

Statistik
Söderut, närmare bestämt i Florida, utspelas nästa batalj. Här har vi ett möte där det märks att det svenska folket inte har koll utan i stort sett bara tittar på tabellen. Konferensledaren i öst, Philadelphia, målas därför upp till klara favoriter. Det är dock helt felaktigt. På bortaplan är inte Union speciellt märkvärdiga vilket en pinne på två matcher på resande fot efter uppehållet vittnar om. Orlando kommer i sin tur från en stark bortatriumf mot Columbus och The Lions känns definitivt på gång. Nani drar ett stort lass och är naturligtvis en av ligans bästa spelare. Mot Philadelphia har de lilaklädda inte förlorat på hemmagräs under de fyra senaste säsongerna. Det sker inte här heller. Våga spika den kraftigt understreckade ettan!

4. Chicago - Atlanta United 1

Statistik
Bastian Schweinsteigers Chicago har haft en tung säsong så här långt men Illinois-laget har fortsatt vittring på en slutspelsplats. Det är tack vare lagets fina hemmaspel på SeatGeek Stadium. Här har bara en av nio matcher förlorats under säsongen. Tufft motstånd här i form av de regerande mästarna. Atlanta United har framförallt en hyperfarlig målskytt i Josef Martínez men här råder osäkerhet om 26-åringen kommer till spel då han nyligen representerade Venezuela i Copa América. Frank de Boers gäng är inte speciellt märkvärdiga på bortaplan och får finna sig i att slå ur underläge. Bra värde på ettan men komplettera med krysset om stålarna räcker till.

5. Minnesota - San Jose 1

Statistik
Minnesota har pendlat rejält i prestationerna den här säsongen men nu visar The Loons sin bästa form för säsongen. Senast pulveriserades Cincinnati med hela 7-1 här hemma där inte mindre än sex olika målskyttar noterades. Dessförinnan togs två starka viktorier i US Open Cup där de nu är framme i kvartsfinal. San Jose visar fin form men det är hemma i Kalifornien de är som allra bäst. På bortaplan imponerar inte Magnus Eriksson och hans lagkamrater. Minnesota vann med 3-0 när lagen möttes på Avaya Stadium i våras. Här tar hemmalaget ytterligare en seger och passerar därmed gästerna i tabellen. Spik!

6. Kansas City - Los Angeles FC X

Statistik
Los Angeles FC har gått som tåget den här säsongen och plockat klart flest poäng av samtliga lag. Den stora anledningen stavas Carlos Vela som toppar skytteligan i stor stil. Senast gick han dock mållös av plan när det blev förlust mot bottengänget Colorado. Nu väntar ännu ett lag från de nedre regionerna, men Kansas City ska verkligen inte underskattas. Vassa ungraren Krisztian Nemeth finns längst fram som en pålitlig målskytt och The Wizards har, trots sin bottenposition, tagit poäng i elva av 17 matcher. Ett par avbräck hos värdarna här men på Children’s Mercy Park kan de störa alla lag i MLS. Tvåan blir för betrodd och det är läge att plocka med samtliga tecken. Framförallt är 1X av högsta prioritet.

7. Houston - New York Red Bulls 1

Statistik
Houston Dynamo är typexemplet av ett hemmalag. Texas-klubben har ännu inte förlorat på BBVA Compass Stadium där 21 av lagets totalt 24 poäng spelats in. Efter en längre roadtrip med tre raka nederlag är nu Adam Lundqvist och company äntligen tillbaka på hemmaplan. Då blir de definitivt att räkna med. Red Bulls kommer till Space City med en färsk 3-1-seger mot Chicago men här får de klara sig utan tunga pjäser som Aaron Long och Kemar Lawrence, båda iväg med sina respektive landslag i Guldcupen. Magiskt värde på ettan här som är en finfin spik hela vägen upp till 60 procent.

8. Salt Lake - Columbus 1

Statistik
I den avslutande MLS-fighten hittas en av kupongens allra största favoriter. Frågan är om Salt Lake kan axla den manteln. Utah-laget är skapliga men inget utöver det vanliga. Just nu befinner de sig precis utanför slutspel i den västra konferensen men känslan är att de får tufft att lösa en topp 7-placering. Det kommer även Columbus Crew få som går otroligt tungt. Ingen vinst i ligaspelet på snart två månader inger naturligtvis inte speciellt mycket självförtroende. Det finns dock en hög inneboende kapacitet hos gästerna, i fjol nådde de kvartsfinal och säsongen dessförinnan semifinal. Utgångsetta men 70 procent går inte att köpa. In med alla tecken och jobba in skrällen!

9. Nyköping - Vasalund 2

Statistik
Tillbaka till Sverige där vi tittar till ett möte från Division 1 Norra som går av stapeln under torsdagen. Nyköping har det enormt kämpigt just nu. Framförallt finns stora problem i de bakre leden för Bissarna med 34 insläppta på 15 matcher. Vasalund visar då upp en betydligt högre stabilitet trots att de är nykomlingar. Stockholmarna faller sällan ur ramen och ska utan tvekan gälla som favoriter på Rosvalla IP. Tvåan ser ut att bli kraftigt understreckad och är en potentiell spik om den håller sig under 45 procent. På större system är det dock inte fel att gardera då Nyköping trots allt är ett gediget hemmalag.

10. Umeå FC - Sollentuna 2

Statistik
Ett lag som börjat röra på sig i Norrettan är Sollentuna. Stockholmarna kommer från två raka vinster, bland annat mot just Umeå för två veckor sedan. Faktum är att de svartvita bara förlorat en av sina åtta senaste ligamatcher. Topplaget Umeå har det samtidigt tyngre än på ett bra tag. En poäng på de två senaste i serien och dessutom uttåg i cupen. Här får de dessutom klara sig utan sin bästa målskytt Samuel Kroon som är avstängd. Även Andrew Jean-Baptiste saknas då han är iväg på landslagsuppdrag med Haiti. Jämn match att vänta. Streckningen är således helt absurd. Här finns det supervärde i att chansa bort ettan. X2!

11. Lunds BK - FC Trollhättan X

Statistik
Dessa klubbar möttes så sent som i lördags och då stod jumbon Lunds BK upp väl mot topplaget FC Trollhättan när det slutade 2-2 på Edsborgs IP. Skåningarna har sakta men säkert börjat se bättre ut och det är utan tvekan så att de har ett för bra spelarmaterial för att trilla ur Division 1 Södra. Även om det skiljer 20 poäng mellan dessa lag ska skillnaden inte vara speciellt stor. Precis som i föregående match övervärderas ligatvåan, något som ska utnyttjas. Plocka med samtliga tecken illa kvickt!

12. Ranheim - Rosenborg X

Statistik
Rosenborg har fått konkurrens om tronen i Trondheim. För två säsonger sedan tog nämligen Ranheim klivet upp till Eliteserien och i fjol höll de sig kvar med råge när de slutade på en framskjuten sjundeplats. Även denna säsong har börjat skapligt för de blåvita. I cupen är de framme i kvartsfinal och formen tycks vara god med endast en förlust på de åtta senaste matcherna (alla tävlingar). De regerande mästarna, Rosenborg, har haft en bedrövlig start med deras mått mätt och får ytterst svårt att försvara sin titel. Uttåget mot Ålesund från andradivisionen i cupen var ytterligare ett bevis på RBK:s oförmåga just nu. Här kan de mycket väl stöta på patrull mot ett Ranheim som lär vara rejält sugna på att knäppa storebror på näsan. Stor skrällchans i detta derby!

13. HIFK - HJK Helsingfors 2

Statistik
Ett derby från den finska huvudstaden får sätta punkt för detta Europatips. Precis som Rosenborg har de finska giganterna, HJK Helsingfors, haft en tung start på säsongen. De regerande mästarna har endast vunnit fem av de inledande 15 matcherna men har likväl häng på toppen. Ska titeln försvaras måste dock segrarna börja radas upp omgående. HIFK är ligans allra tightaste lag med 10-9 i målskillnad på tolv matcher. Mot HJK har de dock bara en seger på de 15 senaste och rent truppmässigt är det inget snack om att gästerna är det starkare laget. Här visar Toni Koskelas gäng vilka som bestämmer i Helsingfors och tar en komfortabel seger. Fin tvåa!


Singelstrecket! - HJK Helsingfors

HJK Helsingfors streckas i skrivande stund under 50 procent i derbyt mot lillebror HIFK. Det innebär superbt värde på de 29-faldiga mästarna som inte går att blunda för. Strålande värdespik i match 13!

Kupongrensaren! - Sollentuna

Sollentuna har ryckt upp sig rejält efter en svag start på säsongen och är just nu ett av Division 1 Norras allra mest formstarka. Ett desarmerat Umeå har verkligen ingen lätt uppgift framför sig hemma i björkarnas stad. Mycket fin skrällchans!

Spelförslag:

432 rader

1. Skövde - Torns x2
2. NY City - Seattle 1x
3. Orlando - Philadelphia 1
4. Chicago - Atlanta 1
5. Minnesota - San Jose 1
6. Kansas City - LA FC 1x
7. Houston - NY Red Bulls 1
8. Salt Lake - Columbus 1x2
9. Nyköping - Vasalund 2
10. Umeå - Sollentuna x2
11. Lund - Trollhättan 1x2
12. Ranheim - Rosenborg 1x2
13. HIFK - HJK Helsingfors 2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Skövde - Torns x2
2. NY City - Seattle 1(x)
3. Orlando - Philadelphia 1(x)
4. Chicago - Atlanta 1(x)
5. Minnesota - San Jose 1
6. Kansas City - LA FC 1x2
7. Houston - NY Red Bulls 1
8. Salt Lake - Columbus 1(x2)
9. Nyköping - Vasalund (1x)2
10. Umeå - Sollentuna x2
11. Lund - Trollhättan 1x2
12. Ranheim - Rosenborg 1x2
13. HIFK - HJK Helsingfors 2




I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Lazlo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat