Visa ett inlägg
Gammal 2019-07-08, 10:24   #313
Kirderf
 
Kirderfs avatar
 
Reg.datum: nov 2011
Ort: Hemma
Inlägg: 10
Sharp$: 1820
Standard

Mail från Spelinspektionen

Vad Betfair gör och inte gör får stå för dem. Vi har informerat om rättsläget och pågående ärenden. Vadhållning får inte avse en match där övervägande del av deltagarna är under 18 år. En tennismatch mellan två 17-åringar är övervägande del av deltagarna under 18 år. Spelar ingen roll vilket evenemang det är.
Myndigheten har nu prövat åtta ärenden där övervägande del av deltagarna har varit under 18 år i fotbollsmatcher. Besluten finns på Spelinspektionens hemsida. Det är samtliga spelare i laget som avses, dvs. även utbytesspelare. I en tennismatch med två spelare där en spelare är under 18 år blir det att hälften är över 18 år och andra hälften är under 18 år. Kan det betraktas som övervägande del eller inte. Krävs en lagändring för detta? Dessa är frågor som myndigheten måste ta ställning till innan ytterligare ärenden öppnas.

Hos myndigheten handläggs också fyra ärenden som avser vadhållning på en individuell spelares agerande där individen är under 18 år men där resterande deltagare i ett lag är över 18. Dessa ärenden kommer sannolikt att beslutas i slutet av sommaren. Även utgången i dessa ärenden har betydelse för ovan analyser.

Efter handläggningen av befintliga ärenden kommer myndigheten fatta beslut om hur arbetet ska bedrivas framöver. Framför allt avseende just individuella matcher. Parallellt pågår också arbetet med nya föreskrifter som till viss mån också kan komma att begränsa möjlighet till vadhållning.

Läs gärna denna artikel http://go.opoint.com/169/1194423/18577/1d52wkoP

Vadhållning på en tennismatch mellan två personer eller flera som är över 18 år är aldrig förbjudet. En hel turnering eller liknande som är avsedd för seniorer är inte det som avses i lagen. Det som avses är vadhållning på personer under 18 år.

Med vänlig hälsning,
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
PTV (+10)
Kirderf är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat