Visa ett inlägg
Gammal 2019-07-12, 10:15   #1
Lazlo
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 295
Sharp$: 24932

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Genomgång av Stryktipset 13/7


Det är ett något speciellt Stryktips vi har att sätta tänderna i denna vecka. Svensk fotboll som vanligt så här års men även en norsk batalj och en irländsk fight hittar in på kupongen. Med 6 miljoner i jackpot finns dock goda förutsättningar att det ska kunna smälla här. Notera att de fem avslutande matcherna spelas under söndagen. Där sticker seriefinalen mellan Djurgården och Malmö FF ut lite extra!


Spelstopp: Lördag kl 15.59

1. AIK - Elfsborg 1

Statistik
Tredjeplacerade AIK kommer från en tuff match nere i Armenien där det förvånande blev förlust med 1-2. Robert Lundström hade ingen vidare dag i sin comeback i startelvan när han först orsakade en straff och sedan drog på sig ett rött kort efter 13 minuter. Nu är dock Gnaget tillbaka hemma i sin borg där de dock bara tagit en poäng på de två senaste. Karol Mets är avstängd här. Elfsborg har dock ett värre avbräck då Pawel Cibicki saknas av samma anledning. Samtidigt har boråsarna som bekant det väldigt tufft på naturgräs. Utgå från ettan men den streckas för hårt för att stå ensam. Den som går för storkovan garderar hela vägen.

2. Falkenberg - IFK Göteborg 2

Statistik
Efter tre raka utan nederlag kom “Laget från havet” ner rejält på jorden när de besökte Tele2 Arena och Hammarby. Förlust med klara 2-6 där ändå Falkenberg stod för de två avslutande målen. Nu väntar ytterligare en tuff motståndare när IFK Göteborg gästar Falcon Alkoholfri Arena. Blåvitt kommer från en säker seger mot GIF Sundsvall där 2-1 var i klar underkant. Sebastian Eriksson fick chansen från start för första gången den här säsongen och tackade för förtroendet genom att sätta dit 1-0. Änglarna har vunnit fem av sex allsvenska möten mellan lagen och ska här ha god chans att bättra statistiken ytterligare. X2 räcker långt i Halland.

3. AFC Eskilstuna - Kalmar FF 2

Statistik
Otroligt viktigt möte på Tunavallen när två bottenlag drabbar samman. AFC Eskilstuna har inte känt segerns sötma sedan premiäromgången mot IFK Göteborg. Närmast kommer dock de orangeklädda från två bättre prestationer som lett till två poäng. Kalmar FF har spelat skapligt hela säsongen men haft enormt svårt att plocka trepoängare. Det har varit mycket motstuds där framförallt anfallsspelet varit det stora problemet. Med tio baljor på 14 matcher är smålänningarna sämst i serien tillsammans med just AFC. Kalmar är ändå ett klart bättre lag och när värdarna får klara sig utan Felix Michel ska tvåan ses som trolig. Spik!

4. IK Frej - Mjällby 1

Statistik
Ner en division till Superettan som är igång igen efter ett kortare uppehåll. Två gulsvarta lag strålar samman på Vikingavallen där det är botten mot toppen som gäller. Mjällby stod för en lysande vårsäsong och ligger på en andraplats efter 14 omgångar. De avslutande tre omgångarna togs dock bara en pinne och frågan är om inte verkligheten börjar komma ikapp nykomlingarna från Listerlandet. På konstgräs har Blekinge-laget haft det kämpigt och det ska sägas att Frej är relativt svårspelade här i Täby. Öppen match där tvåan blir alltför högt streckad vad det ser ut. 1X lockar då betydligt mer.

5. Örgryte - Öster X

Statistik
Dessa två lag tippades i toppen av Superettan inför säsongen. Örgryte nosar också på en uppflyttningsplats efter att ha avslutat våren fint. För Öster är däremot läget betydligt mer prekärt. Smålänningarna vann bara en match under våren och hade då märkbart svårt med målskyttet. Uppehållet kom således lägligt och här har Christian Järdler kunnat slipa på detaljer. Defensiven är stark och Öster ska kunna stå upp bra mot ett inte alltför märkvärdigt Örgryte. Kan de avväpna hemmalagets skyttekung Gustav Ludwigson är mycket vunnet. Utgå från krysset men koppla gärna på hela säkerhetsbältet här.

6. Brage - Brommapojkarna 2

Statistik
I nästa batalj från Superettan hittas ytterligare ett lag som underpresterat grovt den här säsongen. Brommapojkarna har en spännande trupp men har inte alls fått till det och är jumbo i andradivisionen. Efter att ha åkt ur Allsvenskan med knapp marginal i fjol riskerar alltså nu stockholmarna ytterligare en degradering. Troligt är dock att de rödsvarta reser sig för potentialen finns helt klart. Svår nöt att knäcka här i form av Brage som tassar med i toppen. Det är främst Borlänge-lagets organisation som imponerar och faktum är att de grönvita ståtar med ligans bästa defensiv. Här blir de dock kraftigt övervärderade, BP är inga duvungar och i en omstart kan allt hända. Skrällen måste synas på Domnarvsvallen!

7. Bodö/Glimt - Ranheim 1

Statistik
Vi rör oss norrut till vackra Bodö för ett möte i norska Eliteserien. Hemmalaget har stått för en magisk säsong så här långt och är med i den absoluta toppen av ligan. Svenske doldisen Amor Layouni är lagets bästa målskytt men det är supertalangen Håkon Evjen, 19 år, som ådragit sig de största rubrikerna under 2019. Senast var det dock platt fall för Glimt när det blev förlust med 0-6 mot Vålerengen i huvudstaden. På Aspmyra Stadion är de dock alltid att räkna med, något 16 poäng på sju matcher vittnar om. Ranheim har endast två poäng på de fyra senaste och nedflyttningsstrecket kommer allt närmare. I fjol torskade de med 0-4 här och det blir återigen tufft för gästerna från Trondheim. Bodö/Glimt studsar tillbaka och tar en skön seger.

8. Sligo Rovers - Waterford 2

Statistik
En match från irländska Premier Division har även hittat in på kupongen denna vecka. Det är ett ovisst sådant mellan två förmodade mittenlag. Sligo Rovers har gått bättre på sistone men brukar ha enorma problem med just Waterford. Sedan bortalaget tog klivet upp till högstaligan har de inte tagit stryk av Sligo på sex matcher. Det är en skön statistik att ha med sig in i ryggen när de blåklädda äntrar The Showgrounds. I fjol slutade Waterford 17 poäng före och här ska knappast hemmalaget betraktas som några större favoriter. Fint värde att hämta på tvåan som får betraktas som en tänkbar chansspik. Säkra upp med krysset om stålarna räcker till.

9. Häcken - Örebro 1

Statistik
Över till söndagens matcher och Bravida Arena. Häcken stod upp bra senast borta mot IFK Norrköping men åkte på en tung 1-2-förlust. Den dystra sviten med ytterst få poäng mot topplagen fortsätter därmed för Getingarna. Här väntar dock ett bottengäng i form av Örebro. Närkingarna gjorde det bra senast mot Malmö men föll likväl med 1-2. Då saknades Carlos Strandberg och han är alltjämt osäker till spel. ÖSK har bra statistik mot Häcken men här ska ändå de svartvita väga för lätt. Göteborgarna får tillbaka Ahmed Yasin och Alexander Faltsetas från avstängning vilket gör att Andreas Alm mer eller mindre har hela truppen disponibel. Trolig hemmaseger på Hisingen.

10. Djurgården - Malmö FF X

Statistik
Omgångens stora möte i Allsvenskan går av stapeln på Tele2 Arena under söndagen. Tvåan ställs mot ettan i ett härligt toppmöte där känslan är att Malmö mer eller mindre kan avgöra guldracet redan nu vid tre poäng. Närmast kommer MFF från en 7-0-slakt mot stackars Ballymena United i Europa League-kvalet. Där roterade Uwe Rösler en hel del även om han ställde en slagkraftig elva på benen. Djurgården har vissa bekymmer i de bakre leden med Erik Berg och Jonathan Augustinsson borta. Jacob Une Larsson och Marcus Danielsson är dock inget dumt mittbackspar. Malmö har kryssat mot samtliga övriga fyra topp 6-lag den här säsongen och mycket talar för att historien upprepar sig. Tänkbart spikkryss. Gardera i första hand med tvåan men att luta sig tillbaka och bevittna fin fotboll med en helgardering är heller ingen dum lösning.

11. Östersund - IFK Norrköping 2

Statistik
Norrköping var också i spel i veckan när de ställdes mot St Patrick’s på Irland. Det slutade med en komfortabel 2-0-seger som gör att Jens Gustafsson kan vila spelare i torsdagens retur. Fullt fokus istället på denna bortamatch där tre poäng mer eller mindre är ett måste om Europa-tåget inte ska gå. Goda chanser till det ska finnas. Östersund har verkligen inte övertygat på senare tid och får klara sig utan Isherwood och Sonko Sundberg. Peking är utan tvekan det bättre laget och vann båda mötena i fjol. Frågan är om torsdagens match på de brittiska öarna sitter i benen. Med tanke på att tvåan överstreckas är det inte fel att säkra upp med ett kryss. X2 bör dock räcka.

12. GAIS - Dalkurd X

Statistik
Även under söndagen ska det spelas Superettan-fotboll på Gamla Ullevi. Denna gång är det Makrillarna som äntrar hybridgräset i centrala Göteborg. Det gör de med rejäl press på sina axlar. Våren var nämligen katastrofal och särskilt den avslutande delen där det blev fyra raka förluster. Anfallsspelet är näst intill obefintligt vilket bland annat tre mål på sex matcher här hemma vittnar om. Dalkurd blandar och ger desto mer. Fjolårets allsvenska gäng hade fem raka utan förlust när de som en blixt från klar himmel torskade med hela 1-6 mot Västerås. Ytterst svårtippat möte där det är svårt att ta ställning för något av dessa ojämna lag. Säkerställ genom en helgardering och gå vidare.

13. Norrby - Halmstad 2

Statistik
Vi avslutar på Borås Arena där Norrby och Halmstad drabbar samman. Överraskande så är det hemmalaget som återfinns högst upp i tabellen efter en lysande vår. Det skulle dock förvåna om de blåvita inte dalar för truppen är inte speciellt märkvärdig. Richard Yarsuvat och Nicklas Savolainen är två av få spelare som håller hög klass i Superettan. Den sistnämnda är dock avstängd här. Halmstad har varit en enorm besvikelse men började röra på sig innan uppehållet. Den anrika klubben från Per Gessles hemstad kommer garanterat klättra i tabellen och ska verkligen inte räknas bort i uppflyttningsracet ännu. Här har de superchans att ta tredje raka och det till väldigt fin procent. Bra värdespik.


Singelstrecket! - Bodö/Glimt

Uppe i norr är Bodö/Glimt enormt starka och här kommer de stå för en bra insats efter debaclet senast. Ranheim tycks samtidigt vara på nedgång och lär inte ha mycket att hämta på Aspmyra Stadion. Högst trolig etta i match 7.

Kupongrensaren! - Brommapojkarna

Uppehållet kom minst sagt lägligt för ett krisande Brommapojkarna. Känns inte alls omöjligt att vi får se ett helt annat Stockholmslag här än tidigare under säsongen. Brage är svårspelade men på intet sätt en omöjlig uppgift för ett normalt spelskickligt BP. Skrällvarning i Dalarna!

Spelförslag:

432 rader

1. AIK - Elfsborg 1x
2. Falkenberg - Göteborg x2
3. AFC Eskils. - Kalmar FF 2
4. IK Frej - Mjällby 1x
5. Örgryte - Öster 1x2
6. Brage - Brommapojkarna 1x2
7. Bodö/Glimt - Ranheim 1
8. Sligo Rovers - Waterford 2
9. Häcken - Örebro 1
10. Djurgården - Malmö FF x
11. Östersund - Norrköping x2
12. GAIS - Dalkurd 1x2
13. Norrby - Halmstad 2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. AIK - Elfsborg 1(x2)
2. Falkenberg - Göteborg (x)2
3. AFC Eskils. - Kalmar FF 2
4. IK Frej - Mjällby 1x
5. Örgryte - Öster (1)x(2)
6. Brage - Brommapojkarna 1x2
7. Bodö/Glimt - Ranheim 1
8. Sligo Rovers - Waterford x2
9. Häcken - Örebro 1(x)
10. Djurgården - Malmö FF 1x2
11. Östersund - Norrköping (x)2
12. GAIS - Dalkurd 1x2
13. Norrby - Halmstad 2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Lazlo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat