Visa ett inlägg
Gammal 2019-07-13, 15:01   #1
Lazlo
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 295
Sharp$: 24932

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Genomgång av Europatipset 14/7


Nordisk prägel på söndagens Europatips där Allsvenskan, Superettan, Eliteserien och Superligaen samsas. Den sistnämnda drar igång denna helg och där finns fint värde att hämta. Kupongen kryddas sedan med två fighter från brasilianska Série A och en batalj från amerikanska MLS. Härlig blandning där chanserna till hög utdelning ska vara goda.




Spelstopp: Söndag kl 14.59

1. Djurgården - Malmö FF X

Statistik
Omgångens stora möte i Allsvenskan går av stapeln på Tele2 Arena under söndagen. Tvåan ställs mot ettan i ett härligt toppmöte där känslan är att Malmö mer eller mindre kan avgöra guldracet redan nu vid tre poäng. Närmast kommer MFF från en 7-0-slakt mot stackars Ballymena United i Europa League-kvalet. Där roterade Uwe Rösler en hel del även om han ställde en slagkraftig elva på benen. Djurgården har vissa bekymmer i de bakre leden med Erik Berg och Jonathan Augustinsson borta. Jacob Une Larsson och Marcus Danielsson är dock inget dumt mittbackspar. Malmö har kryssat mot samtliga övriga fyra topp 6-lag den här säsongen och mycket talar för att historien upprepar sig. Tänkbart spikkryss. Gardera i första hand med tvåan men att luta sig tillbaka och bevittna fin fotboll med en helgardering är heller ingen dum lösning.

2. Häcken - Örebro 1

Statistik
Häcken stod upp bra senast borta mot IFK Norrköping men åkte på en tung 1-2-förlust. Den dystra sviten med ytterst få poäng mot topplagen fortsätter därmed för Getingarna. Här väntar dock ett bottengäng i form av Örebro. Närkingarna gjorde det bra senast mot Malmö men föll likväl med 1-2. Då saknades Carlos Strandberg och han är alltjämt osäker till spel. ÖSK har bra statistik mot Häcken men här ska ändå de svartvita väga för lätt. Göteborgarna får tillbaka Ahmed Yasin och Alexander Faltsetas från avstängning vilket gör att Andreas Alm mer eller mindre har hela truppen disponibel. Trolig hemmaseger på Hisingen.

3. Östersund - IFK Norrköping 2

Statistik
Precis som Malmö var Norrköping också i spel i veckan när de ställdes mot St Patrick’s på Irland. Det slutade med en komfortabel 2-0-seger som gör att Jens Gustafsson kan vila spelare i torsdagens retur. Fullt fokus istället på denna bortamatch där tre poäng mer eller mindre är ett måste om Europa-tåget inte ska gå. Goda chanser till det ska finnas. Östersund har verkligen inte övertygat på senare tid och får klara sig utan Isherwood och Sonko Sundberg. Peking är utan tvekan det bättre laget och vann båda mötena i fjol. Frågan är om torsdagens match på de brittiska öarna sitter i benen. Med tanke på att tvåan överstreckas är det inte fel att säkra upp med ett kryss. X2 bör dock räcka.

4. GAIS - Dalkurd X

Statistik
De är ett pressat GAIS som äntrar hybridgräset i centrala Göteborg under söndagen. Våren var nämligen katastrofal och särskilt den avslutande delen där det blev fyra raka förluster. Makrillarnas anfallsspel är näst intill obefintligt vilket bland annat tre mål på sex matcher här hemma vittnar om. Dalkurd blandar och ger desto mer. Fjolårets allsvenska gäng hade fem raka utan förlust när de som en blixt från klar himmel torskade med hela 1-6 mot Västerås. Ytterst svårtippat möte där det är svårt att ta ställning för något av dessa ojämna lag. Säkerställ genom en helgardering och gå vidare.

5. Norrby - Halmstad 2

Statistik
Vidare rör vi oss till Borås Arena där Norrby och Halmstad drabbar samman. Överraskande så är det hemmalaget som återfinns högst upp i tabellen efter en lysande vår. Det skulle dock förvåna om de blåvita inte dalar för truppen är inte speciellt märkvärdig. Richard Yarsuvat och Nicklas Savolainen är två av få spelare som håller hög klass i Superettan. Den sistnämnda är dock avstängd här. Halmstad har varit en enorm besvikelse men började röra på sig innan uppehållet. Den anrika klubben från Per Gessles hemstad kommer garanterat klättra i tabellen och ska verkligen inte räknas bort i uppflyttningsracet ännu. Här har de superchans att ta tredje raka och det till väldigt fin procent. Bra värdespik.

6. Odense - FC Köpenhamn X

Statistik
Förväntat toppmöte direkt i premiäromgången när luriga Odense ställs mot de regerande mästarna, FC Köpenhamn. Speciell match för gästernas nyförvärv i målet, Sten Grytebust, som här återkommer till arenan där han tillbringade drygt tre säsonger. Det är inte en lätt match som väntar huvudstadslaget. OB slutade femma i Superligaen i fjol och var då ett av Danmarks bästa hemmalag. Här finns vassa pjäser som Bashkim Kadrii och Ramon Leeuwin. FCK har haft problem i premiärer de senaste åren och här förvånar det inte alls om de tappar poäng. Runt 70 procent på tvåan är alldeles för mycket. Spela 1X först och främst men gärna alla tecken.

7. Bröndby - Silkeborg 1

Statistik
FCK:s bittra rivaler, Bröndby, ska även in i spel under söndagen. De blågula hade som väntat inga problem att avfärda finska FC Inter i torsdagens Europa League-kval. 4-1 blev det då efter bland annat två mål av stjärnan Kamil Wilczek. Även Simon Tibbling stod för en av fullträffarna. Här kliver huvudstadslaget in som massiva favoriter mot Silkeborg som är nykomlingar i Superligaen. Gästernas trupp ser dock spännande ut där skyttekungen Ronnie Schwartz sticker ut. Han stod för 25(!) fullträffar på 15 matcher i fjol. Hemmasegern ska ses som trolig men i en premiär kan allt hända. Med tanke på att ettan överstreckas ganska kraftigt är det inte fel att plocka med rensarkrysset.

8. Haugesund - Tromsö 1

Statistik
Ett annat lag som var i farten i torsdags var Haugesund. De var på besök i Belfast där en stabil 1-0-seger togs mot Cliftonville. Veteranen Christian Grindheim målade då. Hemmamatch mot Tromsö här och Araberna får fortsatt klara sig utan Alexander Stölås. Det ska dock inte spela någon roll. Gästerna från Nordnorge är normalt riktigt svaga på bortagräs och har förlorat här på Haugesund Stadion de tre senaste säsongerna. Målskillnaden 6-14 på sju matcher på resande fot denna säsong imponerar inte heller. Så länge ettan håller sig omkring 60-strecket är det en fin spik att bygga systemen kring.

9. Mjöndalen - Odds BK 1

Statistik
Näst på tur har vi 14:e-placerade Mjöndalen som tar emot ligatvåan Odds BK. Lagens tabellplaceringar till trots, här kan vi förvänta oss en jämn tillställning där nykomlingarna från Drammens utkanter på intet sätt ska vara chanslösa. Mjöndalen har spelat en positiv fotboll och kommer in till detta möte med sex raka matcher utan förlust (alla tävlingar). Värdarna, med de hiskeligt fula bruna tröjorna, har dessutom bara förlorat två av sju matcher här hemma på Consto Arena. Odd är ett utpräglat hemmalag. Skien-laget har plockat 22 av sina 29 poäng på Skagerak Arena men är betydligt mer beskedliga på bortagräs. 60 procent på tvåan är således inte befogat. Gå för skrällen och strecka från vänster. Här har Mjöndalen alla chanser i världen till poäng!

10. Lilleström - Strömsgodset X

Statistik
Två lag som Mjöndalen kamperar med i botten av Eliteserien är det som ställs mot varandra på Åråsen Stadion. Jörgen Lennartssons Kanariefåglar flyger inte speciellt högt med tre förluster på de fyra senaste ligamatcherna. 2-5 mot Kristiansund senast inger knappast förtroende. Här ställs de dock ut som klara favoriter med tanke på att jumbon Strömsgodset väntar. Gästerna från Drammen har haft en minst sagt tung säsong och står ännu utan seger på bortaplan. Mot LSK brukar de dock trivas bra och här ska de verkligen inte räknas bort. Fint värde finns att hämta på tvåan men krysset känns mest troligt i denna ångestladdade batalj. Här lämnas dock inget åt slumpen utan samtliga tecken ritas dit redan på lilla systemet.

11. Flamengo - Goiás 1

Statistik
Över till mäktiga Maracanã där Flamengo är en stormakt. Rio-laget är en av de största utmanarna till de regerande mästarna Palmeiras den här säsongen vilket är lätt att förstå med tanke på de nyförvärv som hämtats in. Fjolårets skyttekung, Gabriel “Gabigol” Barbosa, är ny från Santos och dessutom har Rafinha vänt hem från Bayern München. Här hemma har de rödsvarta fyra segrar av fyra möjliga denna säsong. Nykomlingarna Goiás ska vara en munsbit även om de sprattlat till inledningsvis. Säker etta i Rio de Janeiro.

12. Atlético PR - Internacional 1

Statistik
I Curitiba håller Atlético PR till, ett lag som är känt för sitt starka hemmaspel. På Arena da Baixada förlorar de rödsvarta ytterst sällan. Endast ett nederlag här på de de 17 senaste är mäkta imponerande. Internacional är ett starkt lag men precis som Paranaense är det hemma i Porto Alegre de står för sina resultat. På bortaplan har “Folkets klubb” inte vunnit i Série A sedan augusti förra året, detta trots att de slutade på en framskjuten tredjeplats den gångna säsongen. Här saknas viktiga mittbacken Victor Cuesta som är avstängd. Då blir det tufft mot ett urstarkt Atlético PR i Paraná. Fin värde-etta.

13. Seattle - Atlanta United 1

Statistik
MLS får det sista ordet när vi tar oss hela vägen till Washington i de nordvästra delarna av USA. Gustav Svenssons Seattle Sounders plockade hem ligan 2016 och är en kandidat att gå långt även denna säsong. De blågröna har en av seriens bästa spelare i Nicolás Lodeiro och framförallt är de grymt starka här på CenturyLink Field. Raden 7-2-0 är facit på arenan denna säsong. Atlanta United är regerande mästare men har det tufft på resande fot. Fyra raka nederlag har det blivit utanför Georgia. Här blir det tufft återigen även om Josef Martínez är en spelare som kan vinna matcher på egen hand. Håller sig ettan under 50 procent är det en gångbar spik.


Singelstrecket! - Haugesund

Tromsö visar skaplig form men på bortaplan är TIL inget vidare. Här på Haugesund Stadion har de historiskt haft det otroligt tufft och i grunden är värdarna det bättre laget. Högst trolig etta i match 8.

Kupongrensaren! - Mjöndalen

Odds BK trivs inget vidare på bortagräs där de bara vunnit två av sex matcher denna säsong. Mjöndalen har samtidigt bjudit upp som nykomlingar och har alla möjligheter att lösa kontraktet. Förvånar inte om vi får se en skräll på Consto Arena.

Spelförslag:

432 rader

1. Djurgården - Malmö FF x2
2. Häcken - Örebro 1
3. Östersund - Norrköping x2
4. GAIS - Dalkurd 1x2
5. Norrby - Halmstad 2
6. Odense - FC Köpenhamn 1x2
7. Bröndby - Silkeborg 1x
8. Haugesund - Tromsö 1
9. Mjöndalen - Odds BK 1x
10. Lilleström - Strömsg. 1x2
11. Flamengo - Goiás 1
12. Atlét. PR - Internacional 1
13. Seattle - Atlanta United 1

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Djurgården - Malmö FF (1)x(2)
2. Häcken - Örebro 1(x)
3. Östersund - Norrköping x2
4. GAIS - Dalkurd 1x2
5. Norrby - Halmstad 2
6. Odense - FC Köpenhamn 1x2
7. Bröndby - Silkeborg 1x
8. Haugesund - Tromsö 1
9. Mjöndalen - Odds BK 1(x2)
10. Lilleström - Strömsg. 1x2
11. Flamengo - Goiás 1(x)
12. Atlét. PR - Internacional 1
13. Seattle - Atlanta United 1(x)




I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Lazlo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat