Visa ett inlägg
Gammal 2019-07-19, 09:42   #330
kisumu
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 320
Sharp$: 1437
Standard

När det gäller tillgång till div marknader som inte går att nå med nuvarande lagstiftning i Sverige så förordar jag följande lösning.
Öppna ett utlänskt konto, finns ett flertal att välja på, Revolut är väl det enklaste och vanligaste. Dessa konton kan öppnas digitalt från Sverige med lite pappersexercis. Därefter kan man föra över pengar från Sverige till dessa konton. AEOI (Automatic Exchange of information) gäller här och informationen om kontona ska teoretiskt nå svenska myndigheter MEN man får ingen ränteinkomst så man behöver inte deklarera för det i Sverige.
Vet dem som har haft konton inom EU i flera år och aldrig hört någonting från svenska myndigheter men räkna med att Sverige har vetskap om kontot.

Därifrån är steget långt från att de dessutom ska gå in och begära transaktionshistorik måste i så fall vara en pågående utredning men risken finns. Överföringar till utländska konton är alltid intressant för skattemyndigheten så överföringar bör vara på lägra belopp (helst under 10.000) och gärna från flera olika konton. Är fritt fram att öppna konton hos alla banker i Sverige. Är man en Sharp så bör man ha minst 3 olika svenska banker för att sedan då och då fylla på "semesterkassan"
Överföringar på över 150.000 sv kr genererar alltid en kontrolluppgift.
Konton utanför EU regleras av samma lagstiftning (finns undantag) men jag avråder bestämt från att öppna dylika konton om du inte har en lokal kontakt.
Kan garantera att det blir ett ändlöst krångel med överföringar och skyhöga avgifter.
Ev vinster från aktörer som inte har svensk spellicens bör hanteras på ett klokt sätt via ditt utländska konto
kisumu är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat