Visa ett inlägg
Gammal 2019-07-22, 07:33   #5
kisumu
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 320
Sharp$: 1435
Standard

För den som tänker sig ovannämnda lösning vill jag starkt betona att det gäller att tänka sig för. Personer som skriver sig på postbox blir per automatik intressant för skattemyndigheter av skäl alla kan räkna ut.
För att du ska undgå svenska skattemyndighetens intresse får du inte ha någon väsentlig anknytning till Sverige, dvs inte inneha någon form av fastighet, hyreskontrakt mm. Du frånsäger dig även rätten till vårt generösa bidragssystem med akassa, sjukpenning etc.
Läs gärna olika rättsfall där människor har använt sitt kreditkort flitigt i Sverige och skattemyndigheten då har ansett att man har "väsentlig anknytning" till Sverige och därmed ska skatt in så att våra migranter kan få sin del.
Att sedan knalla in på Danske bank och öppna ett bank konto är inte heller lätt.
Alla EU banker måste följa div föreskrifter och i detta fall blir det KYC "Know your customer" vilket banken inte gör om en svensk skriven på en postbox sedan några dagar vill öppna ett konto. Bankerna är väldigt noggranna ang penningtvättsdirektiven när det gäller småhandlare. Finns ingen vinning för dom där, skillnad är om rysk oljeoligark kommer in då kan banken tjäna ngn miljard och då är det deras risk contra profit som styr.
För den som vill gräva djupare i att skriva ut sig från Sverige finns ju alltid möjligheten att skaffa så kallat E-medborgarskap i Estland, där man digitalt kan ansöka om att bli medborgare i landet.
Du får ID handlingar mm som e-residency i landet ifråga. Används mest av kineser och ryssar som vill komma in i värmen.
Om man ska hålla på och trixa med div skrivningar i olika länder ska man ha klart för sig att det oftast används av personer som av olika skäl vill dölja sina tillgångar vilket gör att tjänsterna som man vill koppla in är avancerade och mycket dyra.
För den som "bara" vill komma åt div bettingsiter så rekommenderar jag Betfair tråden och kom ihåg KISS "Keep it simple stupid".
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
the_mirage (+111), PTV (+10)
kisumu är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat