Visa ett inlägg
Gammal 2019-07-22, 18:40   #10
Morgan007
 
Reg.datum: jun 2016
Inlägg: 572
Sharp$: 1712
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av kisumu Visa inlägg
För den som tänker sig ovannämnda lösning vill jag starkt betona att det gäller att tänka sig för. Personer som skriver sig på postbox blir per automatik intressant för skattemyndigheter av skäl alla kan räkna ut.
För att du ska undgå svenska skattemyndighetens intresse får du inte ha någon väsentlig anknytning till Sverige, dvs inte inneha någon form av fastighet, hyreskontrakt mm. Du frånsäger dig även rätten till vårt generösa bidragssystem med akassa, sjukpenning etc.
Läs gärna olika rättsfall där människor har använt sitt kreditkort flitigt i Sverige och skattemyndigheten då har ansett att man har "väsentlig anknytning" till Sverige och därmed ska skatt in så att våra migranter kan få sin del.
Tråden handlar väl om att nyttja eu-licenser i egenskap av eu-medborgare? Som jag förstått lagstiftningen är vinster från spel licensierade i EU skattefria för svenska medborgare, däremot kan det vara brottsligt för spelbolagen att erbjuda spel till svenskar utan svensk licens. Att få tillgång till t.ex. mga-licensierade bolag via en koppling till Tyskland har jag svårt att se skulle vara mer problematiskt visa vi skatteverket än att spela på ett tyskt fysiskt casino, vilket uttryckligen är skattefritt
Morgan007 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat