Visa ett inlägg
Gammal 2019-08-12, 22:46   #5
PTV
 
Reg.datum: apr 2015
Inlägg: 60
Sharp$: 291
Standard

Låter man det härja fritt på lägre nivåer är det risk att det sprider sig uppåt. Säg att maffian får med sig en 19-årig tennisspelare som är rankad 200 och kan köpa dennes matcher. Till synes gör det inte sporten någon skada eftersom det sker på arenor ingen bryr sig om. Ponera dock att denna spelare blommar ut i senare ålder och blir topp 10, inget osannolikt scenario. Det är inte så att spelaren då kan säga "Nej, nu är jag topp 10 och tjänar massa pengar så nu behöver jag inte era pengar längre." Snarare är det maffian som kan säga "Fortsätt samarbeta eller så går vi ut med alla dina läggmatcher från förr och din karriär är förstörd". Jag vet inte exakt hur de kommunicerar, om det är mer med hot eller lockelser, men jag hoppas du förstår principen.
Ett annat problem är att om du dödar en sports trovärdighet på lägre nivå riskerar du att skada intresset för både idrottare och publik där och med en sämre kvalitet på den nivån riskerar även toppnivån att ta skada på sikt.
Även vi som spelare drabbas. Vi kan till exempel inte spela på tennis på toppnivå hos Betfair för tillfället på grund av riggade matcher främst inom fotboll på lägre nivåer vilket lett till restriktioner vad gäller spel på underåriga spelare. Och det fick konsekvensen att Betfair stängde all tennis för svenska kunder under sommaren. Låter det sanslöst att det blev så? Ja absolut, men det är ett verkligt exempel på hur matchfixning på lägre nivå får oanade konsekvenser.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Fulsprit (+5)
PTV är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat