Ämne: EV+ på Trav?
Visa ett inlägg
Gammal 2010-09-24, 06:15   #77
Stekel
 
Stekels avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Karlstad
Inlägg: 12 153
Sharp$: 26721
Standard

Jag visste väl att jag hade en poäng i att det skulle löna sig att specialisera sig på vissa lopptyper. Att jag inte kom på att tipsa dig om det där med längre distanser var lite klantigt, för det vet egentligen alla som följt travet en längre tid. Det är t ex väldigt sällsynt att jag helgarderar ett långlopp eller att jag spelar en vinnare till över 20ggr pengarna där, men det är något som sätter sig i ryggmärgen som man inte reflekterar särskilt mycket över. Det där Lindwall skriver om att stayerlopp med flera volter ska undantas är jag dock inte riktigt med på, för åtminstone ca 95% av stayerloppen startas just på flera volter och då blir det inte många kvar på ett år.

Att voltlopp överlag är mer skrällbenägna är en annan sak jag med stor säkerhet kan bekräfta, då det helt enkelt är mycket större risk att favoriterna felar bort sig samt att störningar och hur bra hästarna kommer iväg allmänt gör att vissa hästar vinner eller tappar 20-30 meter på de andra i starten.


För att få ett bättre underlag som verifierar det här än att göra din 10-veckorskörning kan du istället plocka in vinnaroddsen för de olika lopptyperna map distans och startmetod för det senaste året enbart från ATG. Om du kör en sådan kan du gärna kika på hur ofta hästar med startnummer 1 kommer in på plats över kort respektive medeldistans med autostart och vilket snittodds de har, det skulle jag vilja ha siffror på.
Stekel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat