Visa ett inlägg
Gammal 2019-09-08, 01:44   #1
Lazlo
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 295
Sharp$: 24932

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Genomgång av Europatipset 8/9


EM-kval, Division 1-fotboll, Primeira Liga i Portugal och slutligen Segunda División är vad som står på schemat denna söndag. En riktigt knepig rad med bland annat mängder av procentuella felstreck gör att utdelningen ser ut att kunna bli god. Med spända svenska ögon vänder vi blicken mot Friends Arena där det är nordiskt derby som inleder kupongen. Heja Sverige!




Spelstopp: Söndag kl 15.59

1. Sverige - Norge X

Statistik
Det var ett frejdigt svenskt landslag som utan problem monterade ner Färöarna i Tórshavn. Isak och Quaison var riktigt fina framåt och som alltid gjorde Berg en bra insats lite i det tysta. Emil Forsberg vilades av Janne Andersson men Leipzig-proffset förväntas spela här. Det är som bekant en svensk styrman i Norges bås då Lasse Lagerbäck rattar gästnationen. King, Håland, Berge och Ödegaard med flera håller hög nivå och när svenskarna målas upp till stora streckmässiga favoriter är det klokast att rita ner alla tecken omgående.

2. Finland - Italien X

Statistik
Det ser ut att kunna bli finsk fest framåt mitten av november då vårt östra grannland är på väg mot EM-slutspelet med stormsteg. Brännheta Teemu Pukki slog till med matchens enda mål mot Grekland i torsdags och nu är det hela fem poäng ner till Bosnien under strecket. Italien har fem raka segrar så långt och kan med stor sannolikhet redan nu börja boka in biljetten till nästa sommars mästerskap. Mancini och hans grabbar kommer troligen vara ganska nöjda med en pinne här. 1X ser på förhand mest spännande ut. Helgardera om pengarna finns.

3. Georgien - Danmark 2

Statistik
Danmark hade som förväntat inga problem med att besegra Gibraltar under torsdagen. 6-0 utan att förta sig blev resultatet för de rödvita där bland annat Eriksen och Gytkjaer stod för två mål var. Georgien var på besök på Parken under sommaren. Då vann danskarna enkelt med 5-1 men på Boris Paitjadze-stadion är laget mer svårslaget. Weiss mannar kommer självklart inte vara med och slåss om en EM-plats men kan absolut röra runt lite i grytan hemma i Tbilisi. När tvåan ser ut att överstreckas kraftig måste krysset ritas ner omgående som hjälp.

4. Karlstad BK - Akropolis 1

Statistik
Från EM-kvalet till Division 1 där det ska spelas toppmöte på Tingvalla i Karlstad. Bollklubben och tillika nykomlingen har gått riktigt bra denna säsong. Lokalkonkurrenten United får numera finna sig i att vara näst bäst i stan. Värmlänningarna kommer dock från en smärtsam 1-2-förlust samtidigt som värsta konkurrenten om andraplatsen, Umeå, vann med 3-1. Akropolis har varit norrettans bästa lag denna säsong och kommer troligen defilera i mål. Mötet med KBK får ändå anses som en av årets tuffaste bortamatcher. Ettan till under 25 procent känns strålande bra och blir ett givet tecken att utgå ifrån.

5. Nyköping - Karlslund 1

Statistik
Nyköpings säsong har varit allt annat än bra. Bissarna får nu sikta in sig på att försöka rädda kontraktet. Värdlaget ligger för tillfället på en 14:e-plats vilket innebär nedflyttning. Det är framförallt spelet på resande fot som krånglat till saker och ting. Sörmlänningarna har bara löst en seger på elva försök utanför Rosvalla IP. Nu får Clarhauts mannar en fin chans till tre nya, viktiga, poäng. Karlslund kommer från en 1-1-match i derbyt mot Forward och är inte märkvärdiga på bortagräs. Ettan känns klart bäst.

6. Team TG - Gefle 1

Statistik
Det är inga roliga tider i Gävle. Stadens före detta allsvenska lag är på väg i rask takt mot spel i Division 2. En smått osannolik utveckling i gästrikeföreningen. Inför det viktiga mötet med Team Thorengruppen saknar dessutom tränare Bengtsson en av sina viktigaste pjäser, Grace Tanda, som är avstängd. Umeå-laget kommer från en riktigt jobbig 0-5-förlust men är betydligt stabilare hemma. Ettan i Västerbotten ser på förhand riktigt bra ut och spelas trots en möjlig överstreckning.

7. Sandviken - IF Sylvia 2

Statistik
Det såg länge ut som om Sandviken skulle vara med och utmana om en topp 2-placering i norrettan. Med nio omgångar kvar har dock Umeå FC dragit ifrån och har nu nio poäng tillgodo på Pelle Olssons lag. SIF får nu klara sig utan duktige Mukuzi som är på landslagsuppdrag med Rwanda och skyttekungen Leo Englund som är skadad. Sylvia kommer från en 1-0-seger mot Gefle senast och östgötarna har faktiskt bara förlorat en av de sju senaste fajterna. I maj vann dessutom Norrköpingslaget med solklara 4-1 i hemmamötet med SIF. Tvåan är därmed en helt strålande utgång på Jernvallen.

8. Kristianstad - Assyriska Turabdin 2

Statistik
Ett besök i södra ettan ska också hinnas med denna söndag och det är bottenlaget Kristianstad som ställs mot mittenlaget Assyriska Turabdin. Skånegänget har varit en klar besvikelse på slutet. Senast då laget besökte serietvåan Skövde ringde det bakom annars så duktige keepern Joel Hallgren redan efter 40 sekunder. SAIK gick därefter ifrån till 4-0 och de orangea fick resa hem utan poäng. Gästerna har varit välmående på resande fot och hämtat hem 13 pinnar på nio matcher. Ett klart godkänt facit och här ska besökarna anses som favoriter. Utgå från en streckvärd tvåa och ta med krysset på större system.

9. Rio Ave - Guimarães X

Statistik
Från Sverige tar vi oss till Portugal där det ska spelas ett möte på Estádio dos Arcos. Rio Ave kommer senast från en märklig 3-2-viktoria mot Sporting Lissabon på bortagräs. Märklig på så vis att samtliga strutar kom på straff där Filipe Augusto satte två och Ronan David Jeronimo hängde en. Guimarães har startat serien med två kryss och en förlust. Gästerna har dock tagit sig vidare till Europa League-gruppspelet efter att ha slagit ut Steaua Bukarest i förra veckan. Förra säsongen tog lagen varsin skalp. Spelvärdet lutar klart och tydligt över till höger och en helgardering gör sig helt klart bäst här.

10. Girona - Rayo Vallecano 1

Statistik
Förra säsongen huserade både Girona och Rayo Vallecano i La Liga. Bägge gängen fick dock lämna det spanska finrummet och nu är det Segunda División som gäller. Lagen tog sina första segrar för säsongen i den senaste omgången. Stuani blev stor matchhjälte för sitt rödvitrandiga hemmagäng då Malaga besegrades i söndags. Här får dock värdlaget klara sig utan sin uruguayanska striker som är på landslagsuppdrag. Rayo besegrade Deportivo med 3-1 och är faktiskt fortsatt obesegrade efter dubbla kryss inledningsvis. Förra säsongen blev det dubbla triumfer inbördes för värdarna. Ettan spelas trots Stuanis frånvaro.

11. Mirandés - Real Oviedo 2

Statistik
Mirandés är nykomlingar i den spanska andradivisionen. Los Rojillos löste något oväntat en poäng på bortaplan mot Vallecano i premiären men har därefter förlorat både mot Cadiz och Numancia. Real Oviedo gjorde en riktigt bra säsong i fjol. Gästerna har fixat ett 1-1-resultat mot Lugo men i övrigt är det även här noterat två förluster. Nu är Sergio Tejera avstängd. I grund och botten är dock besökarna ett bättre fotbollslag och bör ha goda chanser att vinna, alternativt ta poäng. Utgå från höger.

12. Alcorcón - Zaragoza 1

Statistik
Förra säsongen var Alcorcón ett stort utropstecken under hösten. Laget gick som tåget under inledningen av säsongen men hade en jobbig vår. Värdlaget slutade till slut på en 14:e-plats i serien där laget blev tabellgranne med söndagens opponent Zaragoza. Gästerna är defensivt stabila så långt och är fortsatt obesegrade i den unga tabellen. Förra säsongen hade dock Blanquillos, som besökarna kallas, stora bekymmer med värdlaget och föll med 0-2 hemma som borta. På Estadio Santo Domingo känns ettan klart bästa att inleda med.

13. Elche - Lugo X

Statistik
Estadio Manuel Martínez Valero blir sista arena att besöka denna dag och det är ett tveksamt Elche som tar emot Lugo. Värdarna löste sin första trepoängare något överraskande mot Alcorcón på bortaplan för två omgångar sedan. Lugo är inte oävna. Dubbla kryss har tillsammans med en förlust varit raden för besökarna så långt. Svenska folket ser dock ut att övervärdera hemmalaget kraftigt. Fjolårsbataljerna mellan lagen var överlag jämna och när X2 ser ut att streckas under 35 procent är en helgardering given.


Singelstrecket! - Team TG

När kupongens solklara singelstreck lyser med sin frånvaro känns ändå Team TG som ett lag att luta sig mot. Gefle ser riktigt dåliga ut för tillfället med självförtroende i botten. Ettan är bra!

Kupongrensaren! - IF Sylvia

Sandviken har två av sina bästa spelare borta samtidigt som Sylvia kommer med klart godkänd form. Till låga procent är tvåan perfekt att utgå ifrån.

Spelförslag:

432 rader

1. Sverige - Norge 1x2
2. Finland - Italien 1x
3. Georgien - Danmark x2
4. Karlstad BK - Akropolis 1
5. Nyköping - Karlslund 1x
6. Team TG - Gefle 1
7. Sandviken - IF Sylvia x2
8. Kristianstad - Ass. Turabdin 2
9. Rio Ave - Guimarães 1x2
10. Girona - Rayo Vallecano 1
11. Mirandés - Real Oviedo 2
12. Alcorcón - Zaragoza 1
13. Elche - Lugo 1x2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Sverige - Norge (1)x(2)
2. Finland - Italien 1x2
3. Georgien - Danmark (x)2
4. Karlstad BK - Akropolis 1
5. Nyköping - Karlslund 1x
6. Team TG - Gefle 1
7. Sandviken - IF Sylvia (1x)2
8. Kristianstad - Ass. Turabdin (x)2
9. Rio Ave - Guimarães 1x2
10. Girona - Rayo Vallecano 1
11. Mirandés - Real Oviedo (x)2
12. Alcorcón - Zaragoza 1x
13. Elche - Lugo 1x2




I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Lazlo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat