Visa ett inlägg
Gammal 2019-09-09, 16:59   #4
poppee
 
poppees avatar
 
Reg.datum: aug 2014
Ort: Vårby, Huddinge
Inlägg: 62
Sharp$: 1239

Liten insats, enbart trav
Stats: 163 - 1424 - 0
ROI: 132.59%
Vinstprocent: 10.27%

Standard

Det finns några olika ställen att få hjälp från om du nu inte har någon skicklig person i din närhet. Söker du på frilans eller freelance får du upp några olika sidor där du kan få hjälp. Är du inte bra på engelska kan du använda den svenska Okelii Frilans, men jag misstänker att du får betala mer än om du använder någon av de engelskspråkiga varianterna. Jag gick på den som kort och gott heter Freelancer.



Du skapar ett konto gratis och när du ger någon ett uppdrag betalar du en mindre summa i avgift till sidan. För mig har det rört sig om ungefär 25,- per gång jag har använt dem.

När du har skapat ett konto är det dags att lägga in ditt projekt, och nu gäller det att ha tungan rätt i mun. Om din beställning är vag och luddig riskerar du att det du får levererat också är vagt och luddigt. Var så tydlig som möjligt och undvik att använda "bedömnings" ord som tex snyggt, tydligt, enkelt osv. Den du kommer att anlita för att göra jobbet är troligtvis från en annan kultur, och snyggt eller enkelt kanske inte har samma betydelse som i vår kultur. Onödigt och frustrerande att hamna i en konflikt om resultatet där båda parter har rätt.

Vad jag gjorde var att förbereda min beställningstext i Word innan jag fyllde i projektet hos Freelancer. Jag tog skärmdumpar från sidan jag ville ha data från och sen skapade jag en Excelfil där jag visade hur jag ville att datan skulle se ut när den var nedladdad.

I nästa inlägg ser du det manus som jag förberedde när jag skulle beställa skrapning av PatternForm. Inte nödvändigt att läsa igenom allt men jag la upp det om någon skulle vara intresserad.

Så här ser det ut:
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
bingotant (+10)
poppee är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat