Ämne: V75 Bollnäs
Visa ett inlägg
Gammal 2019-09-14, 12:08   #63
Strappa71
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2392
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mikaels Visa inlägg
Daniel Berglund
[email protected]
På V86 i onsdags fick vi ett tydligt exempel på att det numera är viktigare att inte gå på samma ”speldrag” som alla andra än att spela på de man verkligen tror mest på. My Tambourine Man i V86-8 blev omgången stora snackis och spik och speldrag för de flesta tidningar och tipstjänster. Det som var en rolig spelidé till 7-8 procent i början på veckan slutade som klar favorit på 28 procent och därmed en av omgångens minst spelvärda hästar. Med seger för My Tambourine Man hade värdet på åtta rätt ökat från 54.192 kronor till 70.036 kronor. Han hade alltså rensat knappt 1.3 gånger pengarna vilket i sin tur innebär 77 procents vinstchans.
Den här tendensen är tydligare på onsdagarna än på lördagarna vilket säkert hänger ihop med att det är tufft att analysera åtta lopp mitt i veckan och därmed lättare att hänga på vad som skriks ut i media. Särskilt stor effekt har troligen de allt fler och större tillsammansbolagen där majoriteten av spelläggarna förmodligen jobbar med annat än att gräva ner sig i åtta V86-lopp under veckan. Då blir givetvis ”följa-John-taktiken” lätt att ta till vilket ger den effekt på spelet som vi såg i onsdags.
Man måste alltså försöka att tänka lite utanför boxen för att inte hamna i samma fålla som alla andra och ett tips kan ju vara att om du hittar ett drag som sett riktigt bra ut i lopparkivet och som känns helt givet att gå på så är du troligen inte ensam om att ha sett det. Lättare sagt än gjort att analysera ett lopp och komma fram till en lösning och sedan kanske spela precis tvärtom, men i längden kanske det är bättre än att sitta med spel på ”My Tambourine Man-dragen”?
Att spika storfavoriter som tipstjänster och favorithatarna spyr på kan vara en annan idé som inte är så tokig. Jag testade det i onsdags med Marcello Wibb, vilket inte gick hem, men det tror jag nog berodde mest på att innerspåret blev riktigt skitigt på Jägersro. Inte ofta det körs en V86-omgång där utan att en enda spetshäst vinner.
Den här ingressen, tycker jag är mycket intressantare än DB:s tips till helgen...läs och begrunda...kontentan är nog att det blir ännu fler "variabler" att hantera...

Kontentan är att t o m DB är insnöad på systemrenset.

Han måste ha en travintiution av ädlaste märke eftersom det är helt uppenbart att han inte förstår sig på "rensmekanismerna" och vad som är vettigt att räkna på.

DB's uppvisning i ignorans slår alla rekord för att komma från en "spelexpert".


Givetvis är hans slutsats helt korrekt. Men matematiken är helt uppåt väggarna.

De 115,5 system som fanns kvar inför sista avdelningen hade sammanlagt ca 200 rader kvar tillsammans. ( 199,61 för att vara exakt. )

Knappt 88 av dessa satt på #8. Det motsvarar 44% vilket naturligtvis är grotskt mycket det med på en 28%are som dagen innan låg på ca 7-8%. Mer ospelvärt blir det inte.

Men att DB som räknas som en av landets vassaste !!?? .... visar sig vara en till i raden som är naturligt skicklig på att bedöma hästars vinstchanser och är en stor vinnare genom åren utan att förstå de matematiska grunderna.

Det visar iofs allra mest vad vi redan visste.

Det är inte den matematiska grunden som gör någon till en vinnande travspelare. Däremot vore det bra om experterna inte spädde på såna här missförstånd.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat