Visa ett inlägg
Gammal 2019-10-02, 22:13   #1
Lazlo
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 295
Sharp$: 24932

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Genomgång av Europatipset 3/10


En härlig fotbollsvecka rullar vidare! Efter två mäktiga dagar med spel i Champions League är det så dags för andra omgången från Europa League. 13 matcher från turneringen tar plats på torsdagens Europatips som till råga på allt kryddas av en go 3,5 miljoner stor jackpot. Först ut blir Stadion i Malmö där de himmelsblå får kortväga besök från grannen i väst, FC Köpenhamn! Med värde och full pott i blick sparkar vi igång!




Spelstopp: Torsdag kl 18.54

1. Malmö FF - FC Köpenhamn 1

Statistik
Det är en härlig fotbollskväll att vänta i Skåne denna första torsdag i oktober. Ett brännhett möte mellan rivalerna från varsin sida bron. FCK har haft en del bekymmer på sistone med skador på bland annat N´Doye, Wind och Dalsgaard Stage. Jobbiga avbräck för danskarna såklart. För Rösler och hans himmelsblå mannar gäller det att orka med en allsvensk toppstrid samt Europa-liret. Truppen är bred och på skadelistan ser endast Brorsson ut att finnas. Glädjande såklart. Ettan balanserar omkring 50 procent vilket är fullt godtagbart för att spika av skåningarna.

2. Lugano - Dynamo Kiev X

Statistik
Det är neutral plan som gäller för Lugano då matcherna i Europa-spelet huseras på AFG Arena i St Gallen. Ingen fördel möjligen sett ur hemmalagets perspektiv men samtidigt har värdarna varit iskalla på egna arenan i hemstaden så platsbytet kanske inte spelar någon större roll här! De svartvita vann seriepremiären i ligan med 4-0 borta mot Zürich. Därefter radas mindre bra insatser upp sig. Bottennappet kom nog faktiskt i senaste kampen då jumbon Xamax löste 1-0, tog säsongens första seger, och klättrade förbi värdlaget i botten. Kiev visar åter en del klass efter en bedrövlig start hemma i Ukraina. Tränaren Khatskevich fick foten av klubben och med nytt blod vid rodret börjar så åter solen skina över den anrika föreningen. Dynamo reser till alplandet med tre raka segrar i ligan och klättringen uppåt är därmed påbörjad. Gästerna målas dock upp stenhårt här av svenska folket och därför behöver tvåan hjälp omgående. Bara strecka matchen rakt över och hoppas på en schweizisk smällkaramell!

3. AZ Alkmaar - Manchester United 1

Statistik
Det är en riktigt dålig start på säsongen för Manchester United så långt. Faktum är att Premier League-upptakten är lagets sämsta på 30 år! Inte konstigt att det redan tisslas och tasslas runt omkring storklubben. Senaste rykten säger att tidigare Juve-tränaren, Allegri, är sugen på Solskjaers tjänst. Efter 1-0 mot lilla Astana i öppningsmötet i Europa League är det nu AZ från Alkmaar som står på schemat. Holländarna spelar, precis som Lugano, på neutral plan då AFAS Stadion fortsatt är under reparation efter takraset i augusti. Slots hemmagäng spelar just nu en riktigt fin fotboll med en välsmord defensiv och en spännande offensiv. När United ser ut att kliva upp mot 50 procent ska pennan fattas från vänster och stanna vid 1X!

4. Besiktas - Wolverhampton 2

Statistik
Besiktas och Wolverhampton har bägge en hel del gemensamt inledningsvis av säsongen. Klubbarna har gått kallt i sina respektive ligor. En seger var är noterat för lagen som dessutom torskade sina premiärer i Grupp K. Turkarna genrepade mot Trabzonspor i helgen vilket knappast gjorde läget inför torsdagens batalj bättre. 1-4-förlusten gör dessutom att Istanbul-laget släppt in flest mål i Süper Lig tillsammans med jumbon Genclerbirligi. Wolves ska med det material Espírito Santos sitter på ha en god chans till seger på Vodafone Park. Gästerna kommer dessutom från en klart godkänd insats mot Watford (2-0) senast. Tvåan till 35-40 procent känns riktigt mysig.

5. Rosenborg - PSV Eindhoven 1

Statistik
PSV trummar på! Holländarna är inför mötet med Rosenborg obesegrade i 13 raka tävlingsmatcher och har dessutom fem raka segrar på resande fot. Dags för de vitsvarta trollungarna från Trondheim att ändra på detta! På Lerkendal har laget visat hög klass under lång tid. Mark van Bommels gäng målas här upp till skyhöga favoriter. Inte helt korrekt. Norrmännen är vana vid denna typ av matcher och har dessutom spets i bland annat Söderlund, Adegbenro och Johnsen. Börja strecken från vänster där de stora pengarna finns.

6. Lazio - Rennes X

Statistik
I Rom ska Inzaghis Lazio gästas av franska Rennes. Värdlagets entré in i turneringen var sådär. Förlust på bortagräs mot Cluj där bland annat stjärnsnipern Immobile vilades. I hemstaden är dock romarna riktigt jobbiga att möta. 4-0 mot Genoa i senaste ligafajten är såklart bra. Gästerna plockade poäng av självaste Marseille på franska sydkusten senast. En fin prestation från de rödsvarta som trots allt gått knackigt under en period. När de ljusblåa örnarna målas upp mot 80 procent är det bara att vända blicken till höger. X2 funkar på mindre system där en helgardering först blir aktuell på större!

7. Krasnodar - Getafe 1

Statistik
Marcus Berg är åter i målprotokollet! Dubbla strutar fanns att glädjas åt för “Mackan” som trots detta fick se sitt Krasnodar förlora mot CSKA Moskva i den förrförra ligaomgången. Svensken fick en ny chans då tränare Musayev satsade på den reslige svensken tillsammans med Ari på topp då Arsenal Tula besegrades med 2-0. Dags för ryssarna att resa sig även i Europa Leagues Grupp C nu då 0-5 mot Basel i öppningsmatchen är glömt och blickarna är fokuserade på torsdagens drabbning. Getafe kommer på besök med en mindre bra ligastart hemma i Spanien. Gästerna har dock med sig tre poäng från första omgången och kommer säkert vara rätt nöjda med en pinne på rysk mark. Strecka mötet från vänster.

8. Feyenoord - Porto X

Statistik
Feyenoord slog tillbaka Twente med fina 5-1 senast. Segern var delvis signerad Sam Larsson som slog till med två fullträffar. Holländarna kommer dock från en 0-1-förlust i förra omgången mot Rangers. Mötet med Porto blir därför riktigt viktigt för Jaap Stams mannar. En seger eller i alla fall poäng här känns av vikt om det ska finnas chans till avancemang. Portugiserna är riktigt bra för tillfället. En stark defensiv är grundpelaren att stå på och Zé Luís är ett ständigt hot framåt. Ovisst möte där alla tecken föredras omgående.

9. Young Boys - Rangers X

Statistik
Steve Gerrard och hans Rangers fick en klockren start på Europaäventyret då Feyenoord slogs tillbaka på Ibrox med 1-0. Skottarna har varit bra så långt sett över säsongen och kommer garanterat ge Celtic en match om ligaguldet i hemlandet. Tufft läge för de blåvita teddybjörnarna nu dock då Young Boys står som opponent. Bern-klubben fick bara med sig ett 1-1-resultat i mötet med bottenlaget Thun i förrförra ligaomgången. Insatsen mot Sion senast var också tveksam, trots seger. En förklaring finns i en hyfsat skadefylld trupp. Alla tecken gör sig klart bäst här.

10. Arsenal - Standard Liège 1

Statistik
Det var ingen sprakande tillställning på Old Trafford senast då Arsenal fixade 1-1 mot United. Dags för rotation att ske på Emirates Stadium denna afton då Londonlaget ställs mot belgiskt motstånd. Spännande att se om Emery tänker spela med den toksnabbe Bellerín som nu ska vara åter från skada. Standard Liège jobbar på hemma i Jupiler League. En andraplats i ligaspelet är riktigt bra och laget vann dessutom mot Guimaraes i första EL-fajten. På brittisk mark ska värdlaget givetvis anses som klara favoriter. Att de rödvita nu streckas upp mot 90 procent känns dock inte rimligt. 1X blir därför valet på litet som stort system.

11. Celtic - Cluj X

Statistik
Celtics första poängtapp hemma i Skotska Premiership kom i senaste ligamatchen då Hibernian fixade ett kryss i Edinburgh. Insatsen från de grönvitrandiga var sådär där Ryan Christie gjorde lagets enda mål i 1-1-bataljen. Möte med Cluj nu för Lennons grabbar. Ett rumänskt lag som både fans och spelare garanterat har en del mardrömmar kring. Petrescus mannar slog nämligen ut värdlaget ur Champions League-kvalet och lotten har därefter parat ihop lagen igen. Med en del skadebekymmer i hemmalägret känns inte spikettan speciellt rolig. 1X blir därför valet.

12. Guimarães - Eintracht Frankfurt 2

Statistik
Frankfurts fina fjolår är nu glömt. Jovic, Haller, Rebic är borta och Adolf Hütters vardag har blivit en aning tuffare än under våren. Tyskarna reste till huvudstaden för att plocka med sig samtliga tre poäng hem från mötet med nykomlingen Union Berlin. Bas Dost och André Silva levererade båda mål i matchen vilket slutade med Eintrachtsseger. Tufft portugisiskt motstånd nu. Guimaraes har gjort ett par fina insatser på rad. Bland annat ett 0-0-resultat i Ligacupens gruppspel mot Benfica. Lagmässigt känns dock gästerna en aning vassare. Tvåan testas faktiskt ensam.

13. St. Etienne - Wolfsburg X

Statistik
Ytterligare ett tyskt lag ska få sin plats på tipset då Wolfsburg besöker St. Etienne i Frankrike. Hemmalaget har jobbat i stark motvind på sistone men stod för en fin insats senast då Nimes besegrades med 1-0 på bortaplan. De besökande vargarna har gjort ett fint jobb under säsongsinledningen. Ingen förlust så långt och Oliver Glasner och hans mannar kan dessutom glädjas åt en ganska enkel 3-1-skalp i första omgången av Grupp I då Oleksandria besegrades. Tyskarna kommer säkerligen vara ganska nöjda med ett kryss på Stade Geoffroy Guichard och mittentecknet spikas på mindre system.


Singelstrecket! - Malmö FF

Skåningarna blir spiken att luta sig mot denna afton. Faktum är att Malmö älskar dessa Europamatcher på Stadion. Senast laget föll mot internationellt motstånd var 2015 då Chelsea löste en skalp. Fin spik!

Kupongrensaren! - Rosenborg

Bara välja och vraka bland en hel del fina skrällar. Rosenborg streckas dock nästan oförtjänt lite mot PSV och norrmännen ska ha god chans till att ge gästerna en rejäl fajt! Härlig etta!

Spelförslag:

432 rader

1. Malmö - Köpenhamn 1
2. Lugano - Dynamo Kiev 1x2
3. AZ Alkmaar - Man United 1
4. Besiktas - Wolves 2
5. Rosenborg - PSV Eindh. 1x
6. Lazio - Rennes x2
7. Krasnodar - Getafe 1
8. Feyenoord - Porto 1x2
9. Young Boys - Rangers 1x2
10. Arsenal - St.Liège 1x
11. Celtic - Cluj 1x
12. Guimarães - E.Frankfurt 2
13. St. Etienne - Wolfsburg x

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Malmö - Köpenhamn 1
2. Lugano - Dynamo Kiev 1x2
3. AZ Alkmaar - Man United 1x
4. Besiktas - Wolves 2
5. Rosenborg - PSV Eindh. 1(x2)
6. Lazio - Rennes 1x2
7. Krasnodar - Getafe 1(x)
8. Feyenoord - Porto 1x2
9. Young Boys - Rangers (1)x(2)
10. Arsenal - St.Liège 1(x)
11. Celtic - Cluj 1x
12. Guimarães - E.Frankfurt 2
13. St. Etienne - Wolfsburg x(2)




I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
karpafan (+5)
Lazlo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat