Visa ett inlägg
Gammal 2019-10-12, 12:24   #1
Lazlo
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 295
Sharp$: 24932

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Genomgång av Europatipset 13/10


EM-kval och Segunda-fotboll är det som gäller på veckans sista Europatips. Ett par riktigt fina bataljer hittas där bland annat Ukraina - Portugal på förhand ser ruskigt spännande ut. I övrigt ska Polen försöka göra sitt hemma mot Nordmakedonien för att försöka säkra EM-biljetten. Första stoppet för dagen blir Cypern där värdnationen har fina möjligheter till en riktig knall. Dags att sparka igång!




Spelstopp: Söndag kl 17.59

1. Cypern - Ryssland 1

Statistik
I Nicosia är det ett ganska formstarkt Cypern som ska försöka knäppa den ryska björnen på nosen. Ö-nationen vände på steken borta mot Kazakstan i torsdags där 0-1 blev till 2-1 under matchens sista 20 minuter. Ruskigt starkt såklart. Coach Shimon har nu tillsammans med sitt lag fixat sju pinnar på de tre senaste matcherna. Ryssarna gjorde en något krampaktig insats under första halvan mot Skottland senast men la gasen ordentligt i botten under sista 45 minuterna. Segern för Cherchesovs mannar innebär att nationen nu har åtta poäng tillgodo på cyprioterna och dessutom finns ett möte mot superjumbon San Marino kvar. Med andra ord kan vi nog räkna in Ryssland till EM redan här! Med dessa förutsättningar ska värdnationen ha en god chans att överraska mot ett “redan klart” bortagäng. Fin skrällchans!

2. Ungern - Azerbajdzjan 1

Statistik
Det blev en alltför tuff uppgift för Ungern då nationen ställdes mot Kroatien på bortagräs i Split under torsdagen. Torsken innebar andra raka kvalförlusten för Marco Rossis landslag som nu måste studsa tillbaka för att fortsätta ge sig själva chansen i jakten på en EM-plats. Azerbajdzjan tog en rejäl skrällpinne mot Kroatien hemma i Baku under septembersamlingen. På bortagräs ska dock “eldlandet” få stora bekymmer. Inbördes har faktiskt Ungern aldrig tappat poäng. När ettan ser ut att smyga upp över 80 procent måste ändå krysset få en plats omgående.

3. Polen - Nordmakedonien 1

Statistik
Precis som väntat hade inte Polen några större bekymmer med att fixa tre poäng i bortamötet med Lettland. Skyttekungen Lewandowski nätade dubbelt upp innan klockan ens tickat upp på 15 minuter. München-spelaren hann dessutom med att göra sitt och lagets tredje mål och fastställde därmed slutresultatet 3-0. Nu sitter Brzeczek och hans mannar i ett fantastiskt läge inför de sista tre bataljerna. Fem poäng skiljer numera till just söndagens opponent på tredjeplatsen. Nordmakedonien har gjort ett klart godkänt kval så långt. I 2-1-skalpen mot Slovenien senast slog Napoli-proffset Elmas till med dubbla strutar och ger därmed sin nation fortsatt chans i jakten på en EM-biljett. Uppgiften är tuff men inte helt omöjlig i Warszawa där ettan i alla fall ska garderas med ett kryss på större system!

4. Slovenien - Österrike X

Statistik
Grupp G har i och med Sloveniens förlust mot Nordmakedonien utvecklats till ett rejält getingbo i toppen. Fem av sex nationer är på ett eller annat sätt inblandade i toppstriden. Österrike tog i och med segern i torsdags steget förbi just Slovenien och har därmed lagt beslag på andraplatsen, om än tillfälligt. Österrikarna vände på steken hemma i Wien senast där Israel, trots ett oerhört vackert 1-0-mål genom skyttekungen Zahavi, fick lämna med förlust. Tuff match för Fodas alpnation nu. Slovenerna är riktigt vassa hemma i Ljubljana och kommer garanterat inte ge ifrån sig poängen utan kamp här. Inled med X2 men helgardera helst om plånboken tillåter.

5. Wales - Kroatien X

Statistik
Kroatien har kopplat ett rejält grepp om Grupp E efter den komfortabla viktorian mot Ungern senast. 2-0-målet signerat Dinamo Zagreb-strikern Petkovic var en härlig delikatess där 3-0-segern aldrig var hotad. Wales fick med sig en ruskigt viktig pinne från bortamötet mot Slovakien i torsdags. Med tre matcher kvar är det dock viss press på Bale och hans lagkamrater som inte har råd att släppa så mycket mer poäng ifrån sig. Hemma i Cardiff ska i alla fall drakarna ha god chans att lösa ett fint resultat. Alla tecken!

6. Albacete - Real Oviedo 2

Statistik
Från landslagsfotboll till andradivisionen i Spanien där tre fajter hittas på kupongen. Albacete hade en bra säsong i fjol med en fjärdeplats ligan men rök i kvalet mot Mallorca som sedermera gick upp. Säsongen har hittills varit till belåtenhet för värdlaget. 16 pinnar på tio matcher är okej och nu väntar ett Real Oviedo som bara fixat en seger så långt. Gästerna har dock hög potential med en trupp som, precis som i fjol, ska ha chans till en placering på den övre halvan. När dessutom hemmagänget har Manaj och Israfilov på landslagsuppdrag med Albanien respektive Azerbajdzjan ska absolut tvåan ritas ner tidigt.

7. Huesca - Racing Santander 1

Statistik
Värdlaget från Aragonien ramlade ur La Liga i fjol. Starten i Segunda denna säsong har dock varit bra och Huesca hänger på i toppen. 2-0-segern senast mot Málaga var bergsäker och innebar faktiskt lagets tredje sett till de fyra senaste. Santander går inte bra just nu och gästerna har faktiskt inte gjort mål på tre raka tillställningar. Både skador på backar samt frånvaron av U21-landslagsmannen Aitor Bunuel gör inte saken bättre för besökarna. Ettan är en klart vettig spik här!

8. Las Palmas - Deportivo La Coruna 1

Statistik
Sista klubblagsstoppet blir vackra Gran Canaria och staden Las Palmas där det gulblåa hemmalaget ställs mot ett Deportivo La Coruna i fritt fall. Gästerna och tränaren Anquelas gick skilda vägar i veckan efter bara tio matcher och nu är det dags för Luis César att försöka leda laget på rätt väg igen. La Coruna saknar dessutom ett par lirare som är iväg på landslagsuppdrag vilket knappast gör uppgiften enklare här. På Estadio Gran Canaria är det ettan som får gälla hela vägen in i kaklet!

9. Bulgarien - England 2

Statistik
England ångar på i sin kvalgrupp och visar upp ett riktigt förtroendeingivande spel. Dessutom gör britterna massor med mål. Inte så konstigt kanske med den offensiv som gästerna besitter. Bulgarien rosar inte marknaden. Inte överhuvudtaget faktiskt. Förra mötet dessa nationer emellan slutade med en enkel 4-0-viktoria för Southgates mannar. Trots hemmaplan och publiken i ryggen ska tvåan inte behöva ifrågasättas i detta lejonmöte!

10. Frankrike - Turkiet 1

Statistik
Frankrike har haft en del skadebekymmer att brottas med inför denna samling. Värdnationen saknar Mbappé, Pogba och Martial bland annat. Dessutom har Deschamps fått rotera lite på målvaktsposten här då Lloris också är skadad. Turkiet har gjort ett riktigt fint kval så långt. Gästnationen vann faktiskt mötet med just Les Bleus i Konya. På Stade de France förlorar dock sällan fransmännen och här ska självklart världsmästarna vara favoriter. Ettan till omkring 80 procent kan dock få visst stöd av ett kryss om plånboken tillåter.

11. Ukraina - Portugal X

Statistik
Gruppfinal i Kiev då Ukraina och Portugal ska gå i klinch. Värdnationen har gjort ett kanonfint kval där ett fint organiserat blågult lag satt defensiven i fokus. Framåt finns dessutom spets med bland annat Yarmolenko som varit bra på sistone. I förra mötet med portugiserna fixade Sjevtjenkos mannar ett finfint 0-0-resultat. Portugal har som bekant nyligen vunnit Nations League och med Cristiano Ronaldo i bra form är gästerna ett landslag att räkna med. Trots bortagräs och en fanatisk hemmapublik på Olympiastadion får X2 bli valet här.

12. Kosovo - Montenegro X

Statistik
Det kommer spelas en stekhet drabbning i Pristina under måndagen. Kosovo och Montenegro är ett Balkanderby med massor av känslor där värdnationen gått klart bäst i detta kval. Bland annat fixade faktiskt hemmagänget tre strutar mot England i Southampton vilket trots förlust får anses smått sensationellt. Montenegrinerna har haft ett jobbigare kval, men de röda gästerna har ett ganska fint lag trots allt. Första mötet nationerna emellan slutade 1-1 i en jämn historia. Liknande nu? Ta med alla tecken redan från början där värdet ser ut att hamna till höger.

13. Moldavien - Albanien 2

Statistik
Sista stopp blir Chisinau där moldaverna ska försöka ta revansch från förlustmötet (0-2) mot Albanien i juni. Albanerna har gjort ett i övrigt godkänt kvalspel med segrar mot bland annat Island och Andorra. Mot islänningarna stod de rödsvarta örnarna för en storstilad andra halva av matchen med tre strutar bakom Halldorsson i kassen. Hemmanationen är rankade 172:a i världen och har inte alls samma kvalitéer som sin opponent här. Möjligen kan Altmans manskap kämpa till sig en pinne men pennan ska absolut fattas från höger.


Singelstrecket! - England

England har varit riktigt bra i detta EM-kval. Mot ett Bulgarien på dekis finns ingenting som tyder på missade poäng för de tre lejonen. Banktvåa!

Kupongrensaren! - Cypern

Cyprioterna har sett fina ut på slutet. Vändningen mot Kazakstan borta vittnar om både karaktär och klass. Mot ett redan “klart” Ryssland ska ettan ritas ner tidigt!


Spelförslag:

432 rader

1. Cypern - Ryssland 1x
2. Ungern - Azerbajdzjan 1x
3. Polen - Nordmakedonien 1
4. Slovenien - Österrike x2
5. Wales - Kroatien 1x2
6. Albacete - Real Oviedo 1x2
7. Huesca - Racing Santan. 1
8. Las Palmas - Deportivo 1
9. Bulgarien - England 2
10. Frankrike - Turkiet 1
11. Ukraina - Portugal x2
12. Kosovo - Montenegro 1x2
13. Moldavien - Albanien 2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Cypern - Ryssland 1(x2)
2. Ungern - Azerbajdzjan 1x
3. Polen - Nordmakedonien 1x
4. Slovenien - Österrike 1x2
5. Wales - Kroatien (1)x(2)
6. Albacete - Real Oviedo 1x2
7. Huesca - Racing Santan. 1
8. Las Palmas - Deportivo 1
9. Bulgarien - England 2
10. Frankrike - Turkiet 1(x)
11. Ukraina - Portugal x(2)
12. Kosovo - Montenegro 1x2
13. Moldavien - Albanien (x)2




I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Lazlo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat