Visa ett inlägg
Gammal 2019-10-21, 11:23   #150
patte
 
Reg.datum: aug 2012
Inlägg: 224
Sharp$: 534
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av admin Visa inlägg
Betfair är världens största spelbörs. Just att betfair är en spelbörs istället för en vanlig bookmaker gör att oddsen i genomsnitt är 15% högre än hos andra sidor. Att det är en spelbörs kanske låter komplicerat men för genomsnittsspelaren som är van vid att spela på vanliga bookmakers är det egentligen ingen skillnad förutom att man får högre odds och därmed får större vinster vilket definitivt kan göra stor skillnad i längden.

Därför rekommenderar vi betfair
+ 15% Högre odds - 15% större vinster
+ Säkra dina spel med Bokning - minimera förluster
+ Gigantiskt utbud av marknader
+ Live-betting på nästan allt
+ Rörliga odds, sätt egna oddskrav
+ Licens i EU - ingen skatt på vinster
+ Insättning/Uttag till svenska bankkonton
+ Klicka på bannern nedan och använd våran bonuskod när du gör din första insättning för 0 kr i bonus.
+ Via denna länk med bonuskoden får du dessutom 40% rakeback om du spelar poker hos betfair!
Denna rakeback hade du inte fått i vanliga fall om du registrerat ett konto utan att använda vår banner.


Använd bonuskod SHARPS när du gör din första insättning för 0 kr i bonus!
Koden fylls i automatiskt med bannern.

Du kan hämta ditt gratisspel på 0SEK genom att registrera dig hos Betfair med koden SHARPS.
Gör en insättning med med valfri metod förutom moneybookers (minst 0SEK) och spela (matchat) sedan för minst 0SEK.
Ditt konto kommer att krediteras 0SEK inom 24 timmar.



Så här fungerar det
Om man däremot vill utnyttja det faktum att betfair är en spelbörs till fullo så bör man först förstå hur en spelbörs samt bookmaker fungerar. På en spelbörs styr alla spelare själva oddsen på så sätt att spelarna erbjuder varandra odds. Det kanske låter invecklat men med betfairs teknologi blir det enkelt och automatiserat.

Om vi tar exemplet nedan och vill spela på Valencia i matchen mot Valladolid så ser vi att vi direkt kan lägga ett spel med oddset 1.38. Men om vi t.ex. kräver ett högre odds, säg 1.40 så kan vi justera vårat odds till detta genom att först klicka på 1.38 och sedan när vi skriver in summan vi vill satsa ändra oddset till 1.4 istället. Vår summa kommer då att läggas till hos 1.4 på den rosa sidan Boka i bilden. Vårat spel kommer att ligga där omatchat fram tills dess att någon är beredd att erbjuda 1.4 i odds eller vi själva väljer att ta bort spelet eller sänka våra oddskrav.



Vad menas då med Boka? Boka är kort sagt att spela på motsatsen. Om vi i detta fallet väljer att Boka Valencia genom att trycka på den rosa rutan med 1.39 så satsar vi istället på att Valencia inte vinner matchen - vi spelar alltså på X2. Föjande dyker upp till höger när vi klickar på ett odds:



När man Bokar ett odds så spelar vi som sagt omvänt. Det betyder att vi erbjuder oddset 1.39 till någon som vill satsa på en rak etta - att Valencia vinner. Summan vi skriver in här är alltså vad vi vill vinna motsatt mot vad vi vill satsa som när vi Spelar som vanligt på ett lag. I detta exemplet vill vi vinna 100, vi riskerar då 39. (När spelet matchas kommer ju en annan spelare att gå in med 100 för att vinna 39).

Våran Bokning här motsvarar alltså att vi bettar på X2 med oddset 3.564 (Du kan beräkna detta oddset automatiskt genom att skriva in ditt Bokningsodds i ditt spreadsheet och trycka på knappen Inv.) Precis som när man lägger ett vanligt Spel så kan man när man Bokar själv skriva in ett lägre odds att erbjuda. Om vi t.ex. inte vill ge mer än 1.38 i odds på matchen så ändrar vi oddset till detta och våran Bokning läggs till i summan för 1.38.

Hur kan man då utnyttja detta?
Ja förutom att vi alltid kan spela på 1X, X2 och 12 så är detta utmärkt på så sätt att vi kan följa oddsutvecklingen och säkra upp matcher. Om vi t.ex. satsar 100 kr på Valencia och får oddset 1.4 och matchen sen startar och i andra halvlek leder Valencia med 1-0 så kommer ju oddset på Valencia ha sjunkit drastiskt och ligger antagligen på under 1.1 vid det här laget. Det kostar oss alltså bara 10 kr att säkra vår insats på 100 kr. Satsar vi dessutom några kronor mer så kommer vi att gå med vinst oavsett hur matchen slutar. På så sätt slipper vi alltså att gå med förlust vid ett sent kvitteringsmål. Vi säkrar upp (dvs bokar matchen så att vi vinner 120 om valencia inte vinner) med 12 kr och vi kommer då ha följande utångar:

Valencia vinner matchen: Vi vinner 100 * 1.4(Ursprungsbettet) - 12(Bokningen) = 40 - 12 = +28 kr
Valencia vinner inte: Vi vinner 120(Bokningen) - 100(Ursprungsbettet) = +20kr

Detta är framförallt fördelaktigt i jämna matcher med få måls ledning i sluthalvan av matchen. Så här kan man spela på samtliga marknader Betfair erbjuder, det vill säga även Över/Under mål, målskyttar osv. Vi kan alltså säkra våra Spel före matchen är slut!

En vanlig bookmaker gör sin vinst på spelarnas förluster och förlorar när spelarna vinner. På Betfair är det ju spelarna som både vinner och förlorar - hur tjänar då Betfair något på detta? Betfair tar 5% av dina nettovinster på en marknad, om vi tar exemplet ovan igen och Valencia vinner matchen och vi alltså får en nettovinst på 28 kr, då tar betfair 1,40 kr (5% av 28). Den avgiften har du dock redan tjänat in och mer därtill genom att du fått ett högre odds än du annars fått hos en vanlig bookmaker. Med andra ord så tjänar Betfair på att du vinner i motsats till en bookmaker som tjänar på att du förlorar.

Hur mycket påverkar 5% avgift på nettovinst om vi räknar odds? Inte mycket - se exempel:
100 kronor satsade på 1.39 ger 39 kr - 1,95 kr vilket innebär att vårat reella odds är 1.3705
100 kronor satsade på 1.80 ger 80 kr - 4 kr vilket innebär att vårat reella odds är 1.760
Om vi då hade satsat på Valencia till oddset 1.39 vilket motsvarar 1.3705 med avgiften på vinst avdragen så hade vi fortfarande haft ett betydligt bättre odds än på en vanlig bookmaker där det bästa vi kunde hitta låg på 1.33
Använd Betfair-funktionen i spreadsheetet efter att ha skrivit in odds så räknas det faktiska oddset (efter kommission) ut!

Det enda negativa vi känner till med Betfair är att det ej går att lägga Parlays, det vill säga dubblar, tripplar osv. Detta är naturligt i och med hur betfair fungerar som vi beskrivit ovan eftersom i en parlay multiplicerar man oddsen med varandra. Vill man spela på parlays så kan man ju alltid göra detta hos en vanlig bookmaker men det är ett faktum att bland de spelare som är vinnande i längden är det att spela på Singlar som gäller.
När man bokar ett odds då. Hur räknar du ut vilket odds du gett. Alltså om någon tar ett odds på tex. 2,o. Vad har du gett för odds egentligen?
patte är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat