Visa ett inlägg
Gammal 2019-11-06, 23:20   #1
Lazlo
Administrator
 
Lazlos avatar
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 4 295
Sharp$: 24932

NFL 2017-2018
Stats: 51 - 50 - 0
ROI: 111.25%
Vinstprocent: 50.50%

Standard

Genomgång av Europatipset 7/11


Rejält svårbemästrat Europatips denna torsdag som erbjuder 13 matcher från Europa League. När nu gruppspelet vänder sitter bland annat Mönchengladbach, Rennes och Rosenborg i en riktigt knivig sits. Kan trion skaka liv ordentligt i sina respektive grupper? För Malmö är det ett ganska bra utgångsläge som gäller där skåningarna nu ska försöka bärga tre nya pinnar mot Lugano i Schweiz. Vi sparkar igång direkt!




Spelstopp: Torsdag kl 18.54

1. Lugano - Malmö FF X

Statistik
Maurizio Jacobacci heter Luganos nya tränare som ska försöka vända en ganska dålig trend för schweizarna. Värdlaget kan dock ta med sig en hyfsat fin insats i bortamötet senast. Bland annat satte svenske Alexander Gerndt reduceringsbollen till 1-2 och värdarna hade dessutom lägen till en kvittering. För Malmös del är som bekant den allsvenska säsongen över. 5-0 mot Örebro fick avsluta silveråret och nu är fullt fokus inställt på att tråckla sig vidare från EL-gruppen. Kan skåningarna lösa uppgiften och således förlänga säsongen? På neutral mark i St.Gallen ska ett första steg tas mot avancemang. Mötet känns dock öppet och alla tecken får anses som bäst lämpat här.

2. FC Köpenhamn - Dynamo Kiev X

Statistik
I Malmös grupp spelar som bekant även Köpenhamn och Kiev. Lagen ställs mot varandra på Parken denna torsdag och det har under de senaste veckorna varit ett sprudlande danskt mästarlag som spelat. Segrar i liga och cup har rullat in på kontot och dessutom kan klubben glädjas åt en något mer sparsam skadelista. När lagen ställdes mot varandra i den ukrainska huvudstaden senast delade gängen på poängen vilket även denna gång får anses som en trolig utgång. Värdemässigt är det dock klar fördel att blicka höger så på mindre system gör sig X2 bra. Helgardera om stålarna räcker till.

3. Rangers - Porto 1

Statistik
Steven Gerrard styr sina skotska styrkor mot en riktigt fin höstsäsong. Värdlaget tog sig i veckan vidare till final i den inhemska cupen där, som vanligt, Celtic väntar. Filip Helander har fått förtroende i den blådressade truppen och tackat för förtroendet med både mål och överlag fläckfria prestationer. Porto har inte varit sådär kanonbra som vi är vana vid att se portugiserna. Insatsen mot Feyenoord på bortagräs var tveksam (0-2-förlust) och dessutom lirade dessa bägge gäng 1-1 på Dragao. 1X bör faktiskt räcka här.

4. Mönchengladbach - Roma 1

Statistik
Oscar Wendt höll sig framme och målade för sitt Mönchengladbach då tyskarna besegrade Leverkusen med 2-1 på bortagräs i helgen. De vitsvarta är faktiskt herren på täppan hemma i Bundesliga men i Europa League har det gått sämre. Bara två pinnar så långt gör att en seger mer eller mindre krävs här för att en topp 2-placering i slutändan ska vara realistisk. Det ska också tilläggas att hemmalaget hade ruskigt mycket flyt som fick med sig en pinne från Rom senast. 1-1-kvitteringen kom på stopptid efter en horribelt dömd straff. Båda lagen har en hel del frågetecken i truppen med en drös osäkra kort. Hemma på Borussia-Park ska ändå värdlaget anses som favoriter och till strecken kontra oddset ser spikettan fin ut.

5. Krasnodar - Trabzonspor 2

Statistik
Ett lag med fin svensk prägel är Krasnodar. Viktor Claesson må fortsatt vara skadad men både Kristoffer Olsson och Marcus Berg har spelat mer eller mindre regelbundet på slutet. Ryssarna löste en stark pinne mot Rostov hemma senast då Ignatjev och Spajic på stopptid både reducerade och kvitterade. Trabzonspor, eller “Svarta havets storm” som gästerna kallas, har absolut inte stormat fram på slutet. En del skador har delvis satt stopp för gästernas framfart både i liga och Europa League. Viktiga Obi Mikel och Daniel Sturridge ser ut att kunna missa mötet här men laget ser i övrigt rätt fint ut med bland annat norske Sörloth som målkung och landslagsmeriterade Cakir mellan stolparna. Här målas ettan upp obegripligt högt vilket gör det givet att strecka från höger. Kanonfint skrälltecken!

6. Rosenborg - Sporting Lissabon 1

Statistik
Det är vinna eller försvinna för Rosenborg här. Trondheim-laget går in i fjärde omgången av gruppspelet utan några bärgade poäng hittills. Norrmännen såg dock ganska bra ut mot Sporting på bortagräs i den portugisiska huvudstaden och trots förlust fanns en del bra saker att plocka med sig hem till Norge. Lissabon föll överraskande mot Tondela senast i ligaspelet och till lokalkonkurrenten i tabelltoppen skiljer nu tio poäng! I Europaspelet går det dock bättre och Silas mannar är på god väg att tråckla sig vidare från gruppen. Lerkendals stenhårda gräsmatta i tre-fyra minusgrader kommer nog däremot knappast passa de vanligtvis shortsbärande sydeuropéerna. Detta är garanterat en match gästerna helst av allt vill slippa och när ettan möjligen kommer hamna under 20 procent är det definitivt härifrån vi ska fatta pennan. Jobba RBK!

7. Lazio - Celtic 1

Statistik
I Rom ska Lazio fortsätta på inslagen väg. Italienarna har inför mötet med Celtic tre raka segrar och har titt som tätt också spelat en bländande fotboll. Framåt finns en stekhet Immobile som dock haft en del skaderykten cirkulerandes omkring sig. Uppgifterna verkar dock bara vara just rykten och med största sannolikhet spelar skyttekungen här. Celtic vinner det mesta som går hemma i Skottland och har dessutom startat grupp E bländande. Bland annat vann The Hoops med 2-1 hemma på Parken då dessa bägge lag möttes under oktober. Här blir det dock andra bullar. Romarna kommer inte låta gästerna segla iväg i tabelltoppen och ettan känns på Olympiastadion ganska given. Till priserna som nu finns behöver dock mötet garderas där krysset ritas på åtminstone större system.

8. Standard Liège - Eintracht Frankfurt X

Statistik
Har Adi Hütter fått fart på sin tyska maskin nu? 5-1 mot självaste Bayern München i ligaspelet gav i alla fall eko i hela fotbollsvärlden där resultatet dessutom innebar Bayern-tränaren Kovac avgång. Fortsatt saknas dock målvakten Trapp som tillsammans med backen Toure är skadad. Standard visar ingen direkt form just nu och åkte på pisk senast lagen möttes. 2-1 slutade matchen till tyskarna som trots allt hade en del bekymmer med ett småklurigt belgiskt lag. Stade Maurice Dufrasne brukar vara ett ställe dit inget lag gärna kommer. På de 20 senaste matcherna har endast två förluster noterats för Liège här. Ruskigt starkt. När besökarna då målas upp mot 60 procent finns ingen anledning att hålla hemmalaget utanför. Gardera omgående!

9. Manchester United - Partizan Belgrad X

Statistik
Det går inte att sticka under stolen med att Uniteds prestation denna säsong är undermålig. Manchester-klubben besitter ett ganska vasst lag på pappret men där det under tid nu har knutit sig. Tre segrar på elva matcher i ligaspelet är rent av uruselt. Dags att face:a Partizan återigen. När lagen ställdes mot varandra i Belgrad blev det en 1-0-seger till britterna efter mål av Martial från elva meter. I övrigt var det ett försvarsinriktat Manchester United vi fick se där faktiskt serberna bitvis pressade Solskjaers mannar. Visst ska värdarna kunna fixa tre poäng hemma på Old Trafford men med ett spel som inte övertygar finns ingen anledning att ettan ska upp och snurra omkring 90 procent! Bara måla rakt över och hoppas på en gästande superknall!

10. Basel - Getafe 2

Statistik
1-0 slutade mötet till Basels fördel då schweizarna besökte Spanien för möte med Getafe senast. Mötet var i övrigt en rejält rörig historia med mängder av varningar och dessutom ett rött kort på mittfältaren Kevin Bua i Basel. Spanjorerna har gjort ett par riktigt fina insatser på slutet där både Granada och Celta besegrats i väntan på mötet i alplandet. Mötet på St. Jakobs-Park kommer troligen bli en oerhört jämn batalj mellan två lag som inte vill förlora. Målsnålt att vänta med andra ord där tvåan till omkring 25 procent är ett kanontecken att rita ner tidigt. X2 blir valet på större system där en överstreckad etta helt enkelt får stå utanför.

11. LASK Linz - PSV Eindhoven 1

Statistik
Det är oroligt i PSV-lägret efter fyra raka drabbningar utan seger. En av dessa var i hemmamötet mot just LASK där 0-0 stod på tavlan efter 90 spelade minuter. Ett gigantiskt avbräck och möjligen också en del av förklaringen kring de mindre smickrande resultaten för Eindhoven på slutet är Donyell och Malens frånvaro. Skyttekungen är högst osäker till spel även här. Österrikarna jobbar på bra både i ligan och Europa League. Van Bommels holländare kommer knappast få någon enkel resa här och en etta omkring 40 procent får anses som en minst sagt spännande spik!

12. Feyenoord - Young Boys 1

Statistik
Grupp G är rejält jämn från första till sista plats. Feyenoord ligger just nu sist i gruppen med sina tre inspelade pinnar men här kan det komma att skifta snabbt. Värdlaget som efter en tung period ersatte coach Stam med hypermeriterade Dick Advocaat fick bästa tänkbara start efter 3-0 mot Venlo. Med en fin trupp där bland annat Sam Larsson och landslagsgubben Berghuis utgör hot framåt ska Young Boys få en tuff uppgift på De Kuip. De schweiziska besökarna föll faktiskt för första gången i ligaspelet senast då Servette vann. En kanonchans för hemmalaget att åter fixa en seger. Ettan spikas trots en möjlig överstreckning.

13. Cluj - Rennes X

Statistik
Avslutar gör vi i Rumänien där Cluj och Rennes ska göra upp om poängen i grupp E. Fransmännen sitter ordentligt trängda efter bara en pinne på tre bataljer. Här måste därför de rödsvarta gå för segern och vad passar då bättre än att kunna stoltsera med en fin 3-2-triumf mot Toulouse senast. Segern var faktiskt Les Rennais första sedan slutet av augusti! Hemmalaget kommer närmast från en fin 3-0-seger och har dessutom 1-0-vinsten mot Rennes på bortagräs i ganska färskt minne. Mötet på Roazhon Park var genomgående stökigt med flera gula samt röda kort. Mendy, Camavinga hos besökarna samt rumänernas Susic är avstängda här. Svenska folket har garanterat stirrat sig blinda på föregående möte samt den usla trend Stéphans mannar visat. X2 ser underbart ut värdemässigt och då är det från mitten vi streckar denna kamp!


Singelstrecket! - Mönchengladbach

Tyskarna var under stora delar av mötet med Roma i Italien det bättre laget. På hemmagräs är de svartvita rättmätiga favoriter och är ett tecken att luta sig mot när det blåser.

Kupongrensaren! - Trabzonspor

Krasnodar verkar bli upphöjda till skyarna här vilket inte alls känns korrekt. Detta är ett möte som ska kunna komma bli jämnt och då lockar både krysset och tvåan! Härlig rysarrensare!


Spelförslag:

432 rader

1. Lugano - Malmö FF 1x2
2. FC Köpenhamn - Dyn.Kiev x2
3. Rangers - Porto 1x
4. Mönchengladbach - Roma 1
5. Krasnodar - Trabzonspor x2
6. Rosenborg - Sporting 1
7. Lazio - Celtic 1x
8. Standard - E.Frankfurt 1x2
9. Man United - Partizan 1x2
10. Basel - Getafe 2
11. LASK Linz - PSV 1
12. Feyenoord - Young Boys 1
13. Cluj - Rennes x

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Lugano - Malmö FF 1x2
2. FC Köpenhamn - Dyn.Kiev 1x2
3. Rangers - Porto 1x
4. Mönchengladbach - Roma 1
5. Krasnodar - Trabzonspor (1x)2
6. Rosenborg - Sporting 1x
7. Lazio - Celtic 1(x)
8. Standard - E.Frankfurt 1x2
9. Man United - Partizan (1)x(2)
10. Basel - Getafe (x)2
11. LASK Linz - PSV 1
12. Feyenoord - Young Boys 1
13. Cluj - Rennes x(2)




I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100
__________________
Gå med i Sharps lag på
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
och
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
för att köpa våra experters andelar!
Lazlo är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat