Visa ett inlägg
Gammal 2019-11-23, 21:26   #11
Shizznit
 
Reg.datum: jul 2013
Inlägg: 885
Sharp$: 4927
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Viroid Visa inlägg
Jag ser det som att man prövar sig fram och testar vad man kan ta betalt för. Det är en smått absurd uppfattning idag att en del saker bara ska vara gratis, medan man tar för givet att annat skall man betala för. Det är ju inte så att servrar, kablar och el är gratis.

Jag skulle definitivt önska att fler podmakare tänkte i termer av hur man skall göra en så bra pod att man kan ta betalt för den, istället för bara att göra en pod.

Om det här lyckas eller ej vet jag inte, men jag ser inte det som konstigare än att man betalar för sin Aftonbladet eller Expressen.
Samtidigt skulle det vara en total marknadsrevolution om detta tilltag bär frukt. Intäktsmodellen för poddar är ju standardiserad idag och handlar bara om sponsorer/reklam - givet att du har ett substantiellt antal lyssnare. Det kan vara en generationsfråga, eftersom den yngre delen idag kräver att allt ska vara gratis. Det har exempelvis fått hela musikbranschen att ge med sig - är generationsklyftan inom travet så stor att betalningsmodellen kan fungera på den sidan? (Och i så fall: på vilken sikt skulle det fungera?)

Själv tror jag det absolut inte. Och om det skulle "fungera" handlar det om veckor eller månader, absolut inte år. Att jag själv skulle kunna betala för poddar jag gillar är helt ovidkommande på marknaden, och det enda det visar är väl att jag är en gubbe...
Shizznit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat