Visa ett inlägg
Gammal 2019-12-07, 21:56   #135
Strappa71
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 675
Sharp$: 2402
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mikaels Visa inlägg
Kommer hem från helgens förlustelser och såg precis Night Brodde kontra ut Örres...min fundering dock är, hur i h-e kunde SS och NB höja från dryga tusenlappen till över 14k, avslag på dessa?
Det du ska göra är att sluta titta på "värdet" längs med omgången. Det har lite och inget att göra med utdelningen.

Något som kan orsaka märkliga effekter är om ovanligt många eller ovanligt få uppdelade system är kvar. Om det är ovanligt många såna lappar kvar kommer andelen system som försvinner att verka högt. Och omvänt om det är en låg andel såna system kvar.

Utdelningen borde blivit drygt 12k på 7r med vinnarnas V75%.

14k eller 12k är inom felmarginalen för hur noggrann en teoretisk modell kan vara. ( Folket spelar ju inte helt lika från avdelning till avdelning. )

Det finns inget "normalt" systemrens från 5e avdelningen till 7e. Så det går inte att svara på hur i helvete det kunde vara så högt.

Att utdelningen blev ett hack högre än den förväntade kan möjligen bero på att dagens största favorit förlorade och folk satt med minst en spik kvar inför de två sista avdelningarna.


För övrigt var det väl snarare Man at Work som tvärbromsade bort segern ( pga hjulen stötte ihop när både ekipagen bröt mot varandra i slutskjutsen. )
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Gotland (+5), mikaels (+5)
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat