Visa ett inlägg
Gammal 2020-01-10, 20:37   #73
Trazan
 
Trazans avatar
 
Reg.datum: jan 2019
Inlägg: 63
Sharp$: 2550
Standard

Avd 1: Doctor Doxey Zenz har såklart imponerat stort de två senaste loppen och ska vara favorit. Stöter dock på hårdare motstånd nu och frågan är om han är lika kaxig när det är tre varv och när han inte får springa lika ensamt som de två senaste loppen. Kuskskillnaden mellan Mattias Andersson och Örjan Kihlström är ju dessutom så stor så att det knappt ens går att försöka uppskatta. Jag blir inte förvånad om Hawk Cliff (som varit mycket bra efter comebacken) glider förbi över det långa upploppet. Det vankas eventuellt intressanta ändringar på Pacific Face men att först knäcka Doctor Doxey Zenz från dödens och sedan stå emot Hawk Cliff känns som en knepig uppgift. Ett eventuellt tredjestreck kanske istället går till Importedfromdetroit som verkar hittat en fin vinterform igen.

Rank: 4 - 6 - 8 - 2 - 1

Avd 2: Knepigt lopp, finns frågetecken för samtliga som är hårt betrodda. Ängsborken har högst kapacitet i loppet men har uppenbarligen ett besvärligt läge. Varken Hvalstad Odin och Odens Prinsessa har startat på ett tag och formen känns en aning diffus på bägge. Guldtopp var jag inte riktigt nöjd med intrycket på sista 100 senast. En skräll skulle kunna ligga på lut och Guli Rubin är högst tänkbar. Förstahästen för mig är ändå Hvalstad Odin. Spår tre är rätt bra och kommer han bara före Odens Prinsessa bör Örjan kunna köra sig till ledning ut på första långsidan. Kommer han dit och är i närheten av formen han visade tidigare i höstas kommer han bli svår att nå. Han har gått ett 25-jobb inför detta och det kan också noteras att han öppnade första 1500 m på 23,5 på Umåker den 8/11.

Rank: 3 - 15 - 12 - 2 - 6

Avd 3: Det ska bli väldigt spännande att se hur strecken rör sig imorgon. Jag har hela veckan haft feeling för att dubbla med Elian Web. Det är dock oväntat många som tänker så och jag tycker jag fått mig till det från många håll. 83% kontra 10% just nu. Det tycker jag fortfarande är alltför stor skillnad och att det därmed finns värde i Elian Web fortfarande. Misstänker dock att vi vid spelstopp snarare landar på 76-17 eller nåt liknande och då kanske jag får omvärdera min ursprungliga plan. Propulsion ska givetvis vara klar favorit här.

Rank: 10 - 5 - 4 - 7 - 11

Avd 4: Svårt att gå emot Rocky Tilly som tipsetta. Har höjt sig på slutet och spets och slut är det troligaste scenariot här. Vissa frågetecken finns ändå med en viss Adielsson från springspår och kanske att Rocky Tilly ändå borde vunnit sist? Finns dessutom flera vassa motbud här. Tänker främst på stallkamraten Remarkable Feet som gjorde ett mycket gott intryck senast, Grainfield Aiden som gjort två riktigt bra insatser i rad och Knifetown Lover som är en bra häst som det låter väldigt bra kring.

Rank: 1 - 8 - 10 - 9 - 2

Avd 5: Tycker Staro Mojito och Huddlestone höjer sig en aning över resten med tanke på de senaste insatserna. Det är dock ett ganska jämndåligt lopp och en skräll kan mycket väl ligga på lut här.

Rank: 3 - 6 - 9 - 5 - 12

Avd 6: Jag tycker Indra’s Secret ska vara favorit men läget är besvärligt och det lär nog bli en jobbig resa härifrån. Abrystir är en bra häst i bra form och är dessutom kraftigt kuskförstärkt så det är första motbudet. I och med att favoriten drar på sig mycket streck är det dock många tänkbara skrällar som blir väl lite spelade här.

Rank: 8 - 6 - 3 - 5 - 10

Avd 7: Arch Lane är såklart lätt att hamna på här med tanke på intrycket senast och som jag ser det är risken stor att han kommer bli överspelad i morgon. Han står hårt inne i loppet och man vet aldrig hur formen utvecklas efter ett lopp efter en lång frånvaro. Vidare så finns det återigen en viss Adielsson från springspår här och blir Arch Lane av med ledningen är han i stor fara. Jag lyfter upp Odds Indicator som förstahäst. Han har gjort fina insatser hela tiden och var mycket bra sist. I mitt badkar får han överta ledningen från Jeppas Qurt och då tror jag de andra får väldigt svårt att nå honom.

Rank: 7 - 1 - 5 - 11 - 3
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
viking90 (+7), SO (+12)
Trazan är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat