Visa ett inlägg
Gammal 2020-02-24, 15:50   #2
Piraten
 
Reg.datum: aug 2018
Inlägg: 591
Sharp$: 5514
Standard

AVDELNING 1

Öppen inledning där 2 Elche kan få en bra position om Nicklas prickar rätt i volten. Hästen är stark och tål att göra en hel del själv längs vägen. Är formen intakt bör han vara med i striden.

Tipsettan överlåter jag dock till 9 Royal T.N. som jag tror är den bästa hästen i loppet. Det här är en ganska fin typ som är härdad i tuffare gäng. Att Rikard hoppar upp är ett klart plus och med lite klaff kan han lägga övriga på rygg.

Öppet i övrigt men 1 Åsens Boogie får en spårsnål resa och kan spurta vasst. Nämnas bör ju även 7 Fluke som kan leda länge om Ohlsson hittar till spets från springspåret.

AVDELNING 2

Kallblodsloppet är av bra kvalité och tre hästar sticker ut. 1 Ängsborken har har visat hög potential och är en läcker sort med mycket fart i sig. Blir en tuff nöt att knäcka för konkurrenterna, men det är också lite tuffare emot nu för Jonssons stjärna.

8 Steinfaks står perfekt inne i loppet och kan väldigt mycket i ljusa stunder. Jepson förstärkte i sulkyn senast och det resulterade i vinst. Kihlström upp nu och han är i form för dagen. Löser det sig lite är ekipaget ett tidigt bud.

Klart mest meriterad är hedershästen 15 Odd Herakles som ständigt levererar toppinsatser. Norsk media strödde lovord kring årsdebuten på Forus, då han bland annat besegrade ”Super-Tea”. Vissa hävdade att han såg spänstigare och starkare ut än någonsin tidigare, och det spekulerades även om att han kan vara kapabel nog att nosa på Järvsöfaks rekord. Det ser ut som att han kan skörda framgångar under 2020 och jag ger honom tipset trots tillägget. Hästen är så pass kvick iväg att han kan vara ikapp starthästarna ganska omgående.

AVDELNING 3

Efter att vi fått se en respektabel gulddivision förra veckan sjunker kvalitén den här omgången, vilket var väntat. Många tränare inväntar säkerligen barfotakörningen och det blir de gamla rävarna som gör upp över korta häcken.

Loppet handlar om två hästar, vilka givetvis är 1 Elian Web och 4 Disco Volante. Håller den förstnämnda upp innerspåret är loppet med största sannolikhet över, men jag är inte helt säker på att han lyckas med det. Disco är väldigt rapp ut och senast de möttes fick Kontio verkligen jobba för att hålla ut ”Tarzans” häst. Då startade de sida vid sida och bägge mitt bakom vingen, men nu kommer det krävas mer av Elian i startmomentet. Det kan gå med hjälp av solfjädereffekfen, men jag är inte alls säker.

Nämnas bör dock att i nuvarande slag är Elian tillräckligt bra för att utmana Disco från utvändig position.

AVDELNING 4

Ingen högre klass på diamantstoet och flera hästar som kommer från isen i norr. Jag tror att tilläggshästarna är för tuffa och 9 Au Pair Girl håller jag högst i fältet. Berghs märr är rejäl och från spåret kan hon hamna bra på det. Det får dock ändå ses som ett litet minus med Nicklas i sulkyn och det är inget ekipage jag litar på till fullo.

10 Vanessa F.B. var det mycket snack om senast men det är mycket om och men kring den här hästen. Hon är bättre än vad raden ger sken av och det här motståndet avskräcker inte. Lever hon upp till sitt kunnande är häst och kusk med i striden.

8 Whitsun Madonna är löpärlig och gör sällan ett dåligt lopp. Hästen har dragits med en del svåra utgångslägen, men från det här läget kan det bli en mer passande resa och då är hon farlig på speed med lite klaff.

Där bakom lurar några hyggliga hästar men nämnas bör ju 11 Saga Doc som får Örjan upp i sulkyn. Det är givetvis ett stort kuskplus och blir det kört till ekipagets favör är hon tuff upploppet ned.

Skrällen kan vara 12 Global Teardrop som utmanade om segern i tuffare sällskap senast. Lite svårare läge nu och det gäller att det klaffar en del, men hårdhet och fart finns för att lägga många konkurrenter på rygg.

AVDELNING 5

5 Religious står inför en passande uppgift och Mika Forss sänder till spets. Väl där lär kusken få bestämma tempot och är hästen i ordning bör ekipaget rinna undan.

Värst emot anser jag vara 1 Bestbyarsenal som har visat form en längre tid. Från innerspåret kan han serveras en spårsnål resa och optimalt vore rygg på ovanstående. Klaffar det lite är han vass på speed.

AVDELNING 6

12 Grainfield Aiden har visat sig vara en riktig maskin och det är klart att han är väldigt tidig här. Han drog niten i spårlottningen, men till hans fördel väger att den här silverdivisionen är något blekare än den föregående, vilken han vann från dödens.

9 Perfect Dynamite håller hög kapacitet, men bakspår med Ante Lisell i ”jollen” gör att han inte känns jättehet.

10 Man At Work är högkapabel, men hästen sätter sällan nosen först och det kanske är så att det inte bara beror på tufft motstånd. Silverdebut nu, men bronsfinalen var lika tuff och med de rätta ryggarna och lite tempo kan det gå.

1 Remarkable Feet har inga startkatapulter som Ronaldo Malibu och Religious på utsidan i det här loppet. Därför är jag inte främmande för att Westholm kan hålla upp innerspåret. Dom Perignon är snabbast ut av övriga men spår åtta är vad det är, och Malkin har spår sida vid sida. Om spets lär häst och kusk leda det här loppet länge och det är en tidig segerkandidat.

Trycker Mattias Djuse av 4 Electrical Storm kan den hästen öppna över medel och lyckas han trycka sig till spets får övriga jobba. Make It Happen-avkomman är en vinnartyp med både styrka och god fart.

Den meriterade silverdivisionaren 11 Weekend Fun kan också vara värd ett streck. Han visade moral senast och står sig väl gentemot konkurrenterna på kapacitet. Även 6 Importedfrmdetroit, 8 Dom Perignon och 3 Sir Q.C. ska ses med chans om det klaffar.

AVDELNING 7

Jag tror en känsla av att 1 Strong Heartbeat har ganska goda chanser att hålla upp innerspåret och från spets blir inte Westholms ”pålle” lätt att plocka ned. Intrycket vid segern på Åby var plusbetonat och har hästen gått framåt ytterligare ska han ses med chans oavsett position.

10 Bowling Triple X. är en rejäl sort som har haft en framgångsrik vinter. Han kommer närmast från en tuff Klass 1-final och nu är det beskedligare emot. Blir det tempo på loppet kan han bli farlig.

5 Mas Capacity gillas och från ett bra läge ska han inte vara borta ur segerdiskussionerna. Även 9 My Sweden besitter god kapacitet, men från läget krävs det lite klaff.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
asgaya3141 (+10), SO (+12), viking90 (+7), Protesgoran (+7), TheZ (+7), mr_stylez (+5)
Piraten är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat