Ämne: .
Visa ett inlägg
Gammal 2020-04-21, 23:08   #5
Slurf
 
Slurfs avatar
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 1 500
Sharp$: 1949

Sharps.se Kirtap million
Stats: 28 - 30 - 0
ROI: 105.57%
Vinstprocent: 48.28%

Standard

Alla de spelarna som nått betydande framgång som jag känner till har på något vis själva hittat sina egna nischar och dessa varierar över tid då lukrativa möjligheter oftast försvinner förr eller senare. Kan man inte bryta ny mark på egen hand så är det bättre att lägga tiden på någonting annat. Jag tror inte att det går att lära sig att bli mer än ytterst marginellt vinnande om man inte har vissa medfödda analytiska färdigheter. Hos de allra flesta vinnande spelare som jag känner till finns en form av intuition som är svår att definiera; jag vill närmast likna det vid ett sjätte sinne.

Att göra någorlunda korrekta sannolikhetsbedömningar av svårbedömda händelser med många variabler inblandade - exempelvis de flesta idrottsevenemang - är någonting som de flesta människor har otroligt svårt för. För mig är det närmast svårt att greppa hur extremt begåvade och högpresterande individer inom andra områden förvandlas till totala idioter när det kommer till just uppskattningar av sannolikheter i största allmänhet och när det kommer till sannolikheter inom utfall av idrottsevenemang i synnerhet. En del har naturligtvis att göra med en ovana att tänka i termer av odds och en del med vanföreställningar i form av varianter av "gambler's fallacy" och andra psykologiska fallgropar.

Denna avsaknad av förmåga att värdera sannolikheter förekommer hos människor som har ett tekniskt kunnande på expertnivå inom en sport som de satsar pengar på. Man ser det bland annat i diverse spelforum och på bettingtwitter. Människor som lägger ned extremt mycket tid på att bevaka sport och som har mycket gott kunnande om sporterna de spelar på, har koll på grundläggande money management och som jämför odds och har en allmänt seriös approach till sitt spelande lyckas oftast ändå inte uppvisa ett vinnande resultat över tid.

Jag vill hävda att ett försök att bli framgångsrik inom betting av en person som i grunden inte är optimalt stöpt för att hålla på med betting är ett gigantiskt slöseri med tid. En människa kan lägga 10000 timmar på att lära sig spela ett instrument eller lära sig någon annan syssla och även om de inte i grunden är lämpade för det som de valt att företa sig så kommer de ändå att nå en betydande framgång efter så pass många timmar. När det kommer till betting så sitter de däremot där 10000 timmar senare, inte ett dugg klokare men betydligt fattigare.

I ett teoretiskt scenario med fri tillgång till olimmade konton hos EU-bolagen och en marknad vars obalanser är konstanta över tid så går det antagligen att lära någon att på ett väldigt mekaniskt sätt utnyttja bristerna och därigenom nå ett positivt resultat. Jag ställer mig däremot tveksam till att det går att träna någon till att över tid uppvisa en vettig timpenning på spelmarknaden år 2020.

Du lider av en vanlig vanföreställning i form av att kvantitativa analysmetoder - i brist på ett bättre uttryck - skulle vara en nyckel till framgång inom betting rent generellt. Det finns bara ett fåtal sporter och kanske ett gäng till om vi bara avser vissa sidomarknader, där statistisk analys och en korrekt utförd modellering i sig är potentiellt vinnande. Det gäller generellt för sporter med ett högt poänggörande och där lag möter varandra ofta, men även där måste du utöver att ha en korrekt grundmodell - vilket uppenbarligen kräver skicklighet - även korrekt kunna prisa in unika faktorer för en enskild match. Jag använder egentligen bara statistik som en referens och lägger ingen som helst värdering i om statistiken talar emot mitt spel i en specifik match om jag bedömer förutsättningarna för matchen i fråga vara helt annorlunda än vad det statistiska urvalet baseras på. Ett av mina favoritlägen är när jag kan identifiera en situation där en extrem historik gjort oddsen väldigt skeva och där jag ser flera faktorer som talar för ett helt annat utfall i den specifika matchen.

Du är uppenbarligen väldigt driven men utifrån alla dina inlägg så är min bedömning att du har ett alltför inrutat tänkande för att lyckas inom betting på dagens marknad. Jag har inte ett enda exempel på en person som efter år av harvande plötsligt fått polletten att trilla ned och därefter gått från klarhet till klarhet. Att många skickliga spelare som de flesta andra börjat med att lägga 128-raders manuella stryktips med 7 oavgjorda matcher på kupongen och fiskiga idiottripplar är någonting helt annat, de utmärker sig genom att de efter att de börjat spela seriöst mer eller mindre omedelbart nått framgång. Jag ser bara inte hur en person efter åtta år på spelforum plötsligt skulle få till det, särskilt som marknaden dessutom är tuffare än någonsin.

Senast redigerad av Slurf den 2020-04-21 klockan 23:22.
Slurf är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat