Visa ett inlägg
Gammal 2020-06-05, 21:52   #161
Frasse77
 
Frasse77s avatar
 
Reg.datum: jul 2015
Ort: Skövde
Inlägg: 438
Sharp$: 1249
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Stekel Visa inlägg
Redéns story låter ju plausibel och rimlig på alla sätt tänker jag iallafall. Det här med hur pappersexcercisen går till vet ju bara de som sysslat med import av hästar från USA. Och i det här fallet var det ju lite speciellt med infon som kom till efter att man redan skeppat hit hästen och "gjort sitt" med den biten. Just detta kanske inte ens hänt tidigare, och om de inte fått infon alls är det väl lite hårt att åberopa tränaransvaret. Sen kan man alltid tycka att de kunde kollat upp pappren bättre 2019 när det kollades. Men det ligger väl ändå mer på ST än stallet att kolla upp allt i det läget tänker jag.

Man vill ju tro att det stämmer fullt ut också. Så det "bara" är ST som gjort bort sig (för det är väl helt fastslaget att de gjort iallafall). Samtidigt är det ju tufft om det visar sig att stallet inte har någon rimlig skuld, men ändå får hela smockan med bortdömda resultat och prispengar och allt med utebliven avel.

Trist historia som fan, oavsett utgång...
Självklart har ST klantat det eftersom dom är en kontrollenhet, så har ju dom missat totalt speciellt kontrollen 2019. Men att säga att dom importerar massa hästar och ibland kommer exportcertifikatet och ibland inte. Just i detta fallet säger USTA och ska ha bevis på att även ägaren fick detta papper.
Då är det ju inget försvar att säga att man ibland får och ibland inte. För har du ett papper på att hästen är nervsnittad så är det ju totalt förbjuden att använda den i tävling och då faller ju detta på tränaransvaret och det är ju inget man kan komma runt. Även är det underligt när detta togs upp 2019 att inte ägaren/tränaren då gick in på USTA och kollade vad som stod i dessa papper, när man anklagas för ngt sådant grovt.

Troligtvis och förhoppningsvis är det ju en miss att ägaren ej titta på detta, för som han säger det är inte jämt dessa papper kommer. Men i detta fallet får det ju förödande konsekvenser eftersom hästen blivit en extrem framgångsrik häst med +33 miljoner som andra ägare skulle haft.

Så går ju ej skylla på att man missade informationen, för tränaransvaret är med all rätt strikt. Nu gillar jag ej Italienaren men han blev ju ansvarig för en situation som en anställd gjorde på en annan ort, och som han anställde på bra rekommendationer. Så visst ska tränansvaret var strikt för annars kommer det aldrig kunna bli ordning på svensk travsport och förtroendet skulle vara kört i botten totalt och djurskyddet skulle genast bli farligt.

Samtidigt folk pratar hela tiden om att Propulsion har ju känsel och därför tävlat på lika vilkor. Men varför gjordes då operationen om det inte hade ngn effekt? Så visst måste det hjälpt hästen och varför skulle det då inte hjälpa lika mkt idag som då? Samtidigt funderar man har han verkligen inte haft fördel av detta, att som Propulsion ofta fått helt omöjliga resor men ändå kämpat som en oxe där andra hästar skulle givit upp. Kanske och jag säger kanske eftersom jag ej är vetrinär har detta hjälp honom att han ej känt ngt inuti benet. Svaret är ju omöjligt att få, men måste ändå tas med i beräkningen

Därför tycker jag det inte finns ngn tvekan att hästen är dopad och det finns inget försvar till att han fått tävla eller avla i Sverige. Därför anser jag att det inte finns ngt annat än titta vad som står i regler och lagar och sedan döma ut det straff som står i dessa regler och lagar. Sedan kan det finnas förmildrande saker och dessa ska ju givetvis vägas in under "rättegången" som under vanliga brottsmål.

Men det viktigaste som ibland verkar glömmas i denna diskussionen är ju hur hemskt det än är att sägas är ju att en häst har under 5år varit dopad och tjänat +33 miljoner olagligt.

Hur mycket man än gillar Propulsion och Reden (Jag är en av dom som gillar båda) så går det ej att komma ifrån att detta antagligen det största bedrägeri i Svensk Travsport historia.

Blev en jäkla långt inlägg så ber om ursäkt för det, men tycker om att diskutera på en bra nivå när man har olika åsikter om saker med folk som du som är sakliga.
Frasse77 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat