Visa ett inlägg
Gammal 2020-06-06, 23:55   #174
Frasse77
 
Frasse77s avatar
 
Reg.datum: jul 2015
Ort: Skövde
Inlägg: 431
Sharp$: 1230
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Stekel Visa inlägg
Om hästen har dålig känsel i hoven borde de faktiskt ha noterat det över 5 år. Hästar trampar in stenar och annat i fötterna då och då, och hittar man sånt utan att hästen markerar så hajar man ju till.
Man tycker ju det, men såklart har han känsel i huden vilket han verkar ha reagerar han kanske på stenar och liknande. Men samtidigt har ju alla dessa topphästar mer uppassning än "normala" hästar så hovar och så har nog skötts noggrant. (Hade en gång en liten del i en riktigt bra häst och då betala vi mer i träningsavgift just för hästen skulle få en skötare som la mer tid på honom, så tror Propulsion absolut har ngt liknande om inte ännu mera vård)

Men ta din tanke ett steg till och säg att Reden just märkt detta att hästen ej markerar, hur vet vi att det inte är så? För bevisligen har ju operationen ägt rum och resultatet ska ju minst hänga i några år om inte hela livet. Så frågan är då hur kan dom omöjligt märkt att hästen inte reagerar, för som du säger hästar trampar in mycket i hovarna. Så det är ju väldigt underligt att inte en rutinerad hästkarl upptäcker detta?

Nu säger jag inte att det är så att dom vetat om detta men hur kan man veta att dom inte gjort det heller?

Därför kan man inte från Svensk Travsport komma med något "mellanmjölk" straff, utan man måste följa regler och lagar exakt och utdöma det straff dessa säger. Tror utan veta exakt att även detta borde bli en polis sak då det är ett brott mot djurskyddet.

För är rädd att blir det ngn "mellanmjölk" variant så blir det en diskussion om att vi inte alla lika inför lagen.
Frasse77 är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat