Visa ett inlägg
Gammal 2020-06-11, 18:22   #219
finkel
 
Reg.datum: jan 2014
Inlägg: 31
Sharp$: 1959
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Bluesmith66 Visa inlägg
Har inte varit involverad i diskussionen tidigare men årets Elitlopp blev ju en riktigt trist soppa på flera sätt. Corona, utebliven publikfest och så detta med Proppen.

Har inte läst alla inlägg men av de jag läst så har inte mycket handlat om de som lirat och går miste om vinster på grund av incidenter som denna och liknande, så jag lyfter det litegrann.
Förstår att det kommer i skymundan av debatten huruvida det är medvetet fusk eller ej från ett stort och välkänt stall men det är ändå värt att ta upp då det trots allt är spelarnas pengar som till stor del får hjulen att snurra inom travsporten.
Säkert en hel del som är förbannade för uteblivna vinster när det kommer info att allt kanske inte gått rätt till men att de ändå är chanslösa på att få någon kompensation för uteblivna vinster.
Kan förstå att det är så gott som omöjligt att kompensera spelarna, åtminstone de som lirat på banan och kastat kvittot(om det nu finns några såna kvar), men jag kan inte heller påminna mig att "fuskande" hästägare eller tränare någon gång har gått ut och bett om ursäkt till de spelare som gått miste om vinster på grund av deras, medvetna eller omedvetna fusk. Men kanske har hänt och mitt minne som sviker...

Har i alla fall själv torskat en slant på grund av fusk och det är inte alls roligt när det kommer fram att den kuse man lirat på torskade mot en som var dopad t.ex.
Kanske fler som kommer ihåg just "min incident" eftersom det var den kända hoppryttarinnan Malin Baryard som var ägare till den dopade hästen som vann den gången?!
Kommer inte ihåg året men det var nog drygt 15 år sedan den händelsen.
Jag hade åkt till banan(Sundbyholm om jag minns rätt) enbart för att lira 3000 vinnare på en kuse jag hade hållit lite koll på och kände att det var dags för seger nu. Kommer tyvärr inte ihåg hästens namn men har för mig att den stod i drygt 8 ggr pengarna.
Hästen jag lirat på svepte fältet på sista bortre långsidan och kom ur sista sväng i ledningen och såg ut att gå mot vinst. Baryards dopade kuse satt instängd när en av de utvändigt om den plötsligt galopperade så den kunde ta sig ut och även förbi den jag lirat på.
Just då kändes det ju bara snöpligt att den utvändiga galopperat och släppt ut "vinnaren", men man hade ju varit med förr när oturen grinat en i ansiktet på alla möjliga och omöjliga sätt, så det var bara att svälja.
Det riktigt tråkiga var ju när det så småningom kom fram att "vinnaren" var dopad och man insåg att man blivit blåst av fuskare utan möjlighet att göra nåt åt det. Resultatlistan skrevs säkert om och de andra hästägarna osv fick det de skulle ha. Men lirarna, som sagt, vi får varken kompensation eller ursäkt efteråt, så vitt jag vet.

Kan väl tillägga att Fru Fortuna nog tyckte synd om mig, kanske visste hon om fusket, och kompenserade mig i loppet efter.
Hade ju egentligen gett upp efter torsk-liret och sa till kompisen att jag skulle åka hem då jag inte hade nån idé bland kvarvarande lopp. Jag kände bara igen namnet på en enda häst i nästkommande lopp och sa skämtsamt att man kanske skulle lira en femhundring på den enbart på grund av det. Den stod i 40 ggr och kompisen skrattade.
Jag sa att jag går ner och köper en korv och sen åker jag hem. Står i korvkön och kollar oddsen på en intern-TV och Bengt Erik Daggerts häst står fortfarande i 40 ggr pengarna. Köper en korv med pommes och börjar gå mot utgången när jag tänker "Ah, vad fan gör en femhundring till när jag redan torskat 3000" och går till totomaten och kör 500 vinnare.
Går ut ur totohallen precis när starten går, ser på oddstavlan på innerplan att oddset sjunkit till 30 ggr.
Bengt Erik ligger sist hela första varvet och det ser mörkt ut. Han vrider på i tredjespår och segar sig framåt undan för undan under slutvarvet och in på upploppet är han först, och även över mållinjen. Jag och papptallriken med pommes och korv skakade hela upploppet ner så det var ett under att det fanns nåt kvar på tallriken efter målgången.
Morgonen efter, på väg till jobbet, springer jag på min kompis som undrade om jag hade lirat på Daggerts häst.
"Vilken jävla tur du har" utbrast han efter att jag svarat på frågan.
Ja, både och, kan man väl säga angående den utflykten.
Ett noga övervägt spel som torskades, kanske på grund av en fuskande medtävlare, och ett helt slumpmässigt, vinnande spel som antagligen aldrig hade blivit lagt om inte det föregående torskspelet hade inträffat.
Var ju helt fel läge att fortsätta spel där och inget jag rekommenderar någon, eller som de luttrade pokerspelarna Over there säger: "Don´t throw good money after bad money !", även om det råkade gå bra just den gången.

Jaja, "lite" off topic med den anekdoten, ber om ursäkt för det men hoppas ni står ut med det.

Kommer väl aldrig någonsin att gå att åtgärda även om alla skulle spela via konto på t.ex ATG.se och alla kvitton osv finns sparade.
Det skulle säkerligen gå att kompensera de som borde ha vunnit men inte vann på grund av fusk eller andra oegentligheter, men värre att kräva tillbaks pengar från dem som fick men egentligen inte skulle ha fått några efter att resultatlistorna korrigerats.
Vi lirare får nog titta i stjärnorna efter rättvisa för vår del.

Bara att se glad ut och ta nya friska tag !
Tror det var Kronan på verket som var dopad.
finkel är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat